Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

PNL şi PSD îşi împart ţara, după ce au decis comasarea alegerilor. Lista candidaţilor comuni

Diferenta-dintre-PSD-si-PNL

Cele două partide din coaliție vor un candidat comun pentru mai multe orașe importante. Rămâne însă în discuție Primăria Capitalei.

La Primăria Capitalei încă nu sunt reglate lucrurile, dar se poate întâmpla acest lucru în ședința coaliției de la mijlocul acestei săptămâni.

PSD și PNL, tot la aceeași ședință a coaliției, vor discuta cum își împart candidaturile în marile orașe, acolo unde nu au deja primari, potrivit Antena 3 CNN.

Oraşe cu candidaţi PSD

Spre exemplu, la Craiova rămâne Olguța Vasilescu, la Pitești – Cristian Gentea mai candidează pentru un nou mandat.

La fel și la Buzău, incontestabil rămâne Constantin Toma, iar la Galați, Ionuț Pucheanu. Acestea sunt primăriile deja adjudecate de social-democrați.

Oraşe cu candidaţi PNL

La fel se întâmplă și la PNL. Sunt câteva primării unde nu există discuții între cele două partide.

La Cluj-Napoca, Emil Boc în continuare rămâne primar și nu va avea candidat PSD.

La fel și la Oradea – Florin Birta, la Suceava – Ion Lungu de la PNL și la Constanța, fostul senator Vergil Chițac, în continuare un nou mandat.

Candidaturi indecise

Există şi orașe mari la care candidaţii sunt în discuție, pentru că la Timișoara, deși există acum un primar de la USR, își dorește Nicolae Robu să revină la primărie susținut de liberali. Este în discuție încă dacă social-democrații acceptă această variantă.

La fel și la Bacău, acum este primar de la USR, însă social-democrații vor să dea ei un candidat care să fie susținut și de PNL.

La fel la Brașov. În momentul de față social-democrații și-ar dori să dea un primar ca și în orașele Râmnicu Vâlcea, Sibiu.

Şi la Ploiești și-ar dori social-democrații să vină cu candidat care să fie susținut și de liberali.

Problema PSD-PNL, în Capitală

Problema cea mai mare rămâne în Capitală, acolo unde sunt două sectoare și Primăria Capitalei pe care și le doresc atât PSD, cât și PNL.

Deja la Sectorul 1, liberalii au anunțat că vor avea un candidat, dar nu înseamnă că este bătut în cuie.

Cum și la Sectorul 2, social-democrații vor să vină în continuare cu Dan Cristian Popescu, cel care a candidat și în urmă cu patru ani, iar la Sectorul 1 deputatul George Tuță de la PNL.

Doar că bătălia este la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a anunțat clar că își dorește un mandat, dar liberalii nu îl mai susțin.

Social-democrații o au în momentul de față pe Gabriela Firea candidat, dar și aici lucrurile sunt destul de neclare. Rămâne de văzut în ședința de coaliție de joi dacă vor reuși să treacă mai departe.

În perioada următoare, poate până la sfârșitul lunii februarie ar trebui să știm care sunt candidații la Primăria Capitalei şi la celelalte sectoare, având în vedere că ar urma să comaseze alegerile pe 6-9 iunie, cele europene cu cele locale.