Daniel Dragomir sare în apărarea Olguței Vasilescu și-l nimicește pe Dumitru Dumbravă: ‘Specimenul ăsta a băgat oameni nevinovați la pușcărie’

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir anunță că va transmite, în cursul zilei de vineri, atât Comisiei SRI cât și directorului vezi tot »

Olguța Vasilescu a răbufnit pe Facebook: ‘Dacă nu au putut să mă bage în beci, securiștii mă vor în groapă’

Fostul secretar general al SRI, Dumitru Dumbravă, a postat pe pagina personală un banc ce o ironizeză pe Olguța Vasilescu. vezi tot »

ȘOCANT – Fost general SRI, glumă macabră cu Olguța Vasilescu

Fostul secretar general al SRI, Dumitru Dumbravă, a postat pe pagina personală un banc ce o ironizeză pe Olguța Vasilescu. vezi tot »

Codrin Ştefănescu își avertizează adversarii politici: Nu dăm înapoi pe AMNISTIE

PSD nu renunţă la ordonanţă de urgenţă pe graţiere şi amnistie! O spune chiar secretarul general al partidului Codrin Ştefănescu care vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu a prezentat DOCUMENTELE cerute de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile a doi miniștri vezi tot »

 

Porci gratis pentru fermieri. Primele 10 exemplare din rasa magaliţa au ajuns la un fermier din Dolj

mangalita

Programul guvernamental pus în practică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru stimularea creşterii porcilor din rase autohtone a luat avânt. 10 purcei din rasa mangaliţa au ajuns la un fermier din comuna doljeană Brădeşti, iar pentru fiecare exemplar acesta primeşte 250 de lei de la stat şi 75 de euro de la Bruxelles.

Adrian Leoveanu este primul fermier din judeţul Dolj care a primit 10 purcei din rasa mangaliţă, iar pentru fiecare exemplar va obţine 250 de lei de la statul român şi 75 de euro de la Bruxelles. „Mă ajută că economisesc nişte bani. Nu mai dau să îi cumpăr. Şi calitatea cârnii. E la început, nu toată lumea ştie că o carne sănătoasă pe viitor e foarte bună. Au carnea ca somonul şi nu are colesterol şi este bine că păstrăm şi tradiţia. Mă bucur că cerea depusă de mine a fost eligibilă şi de acum înainte pot să dezvolt această afacere, iar pe viitor cu sigiranţă mă gândesc să pun pe picioare o fermă de porci din rasa mangaliţ“ , a spus fermierul din comuna Brădeşti.

În Dolj au fost depuse sute de cereri pentru a obţine purcei din rasa mangaliţa   Un kilogram de slănină ajunge la 30 de lei, toba se vinde cu 38 de lei kilogramul, iar ceafa afumată cu 78 lei kilogramul. În Piaţa Centrală din Craiova a fost deschis primul magazin care vinde carne de mangaliţă. Florin Ionescu este singurul crescător mare de porci de mangaliţă din zonă Olteniei, iar din punctul lui de vedere există o mare diferenţă de calitate între canea de mangaliţă şi marele alb. „Am văzut diferenţa de carne, am văzut calitatea cărnii, carnea fără colesterol, untura foarte bună şi atunci am hotărât să cresc. Am cumpărat de la Baia Mare patru scroafe şi am început să produc”, a declarat singurul producător mare de porci de mangaliţa din Dolj.     

Fermierii care au vrut să intre în acest program au depus o cerere la Direcţia Agricolă, însă numai 10 la sută din solicitări au fost eligibile. Singurul abator specializat se află la Dăbuleni, iar fermierii vor primi 11 lei/kg în viu pentru porcii pe care îi vor preda. „Pe noi ne ajută foarte mult acest program, iar lumea va înţelege că această carne este foarte bună, iar diferenţele de preţ nu sunt foarte mari, comparativ, cu cea clasică, mai ales când primează sănătate“, a spus pentru adevarul.ro, Gilbert Vîrcan, deşinătorul abataorului din Dolj.