`Caracatița` clanului Doldurea: patronul stației GPL de la Crevedia, avere fabuloasă și încrengături incredibile

”Clanul“ Doldurea, un business total de 1,2 mld. lei în piaţa de GPL derulat prin intermediul a şase companii, patru dintre acestea vezi tot »

Încă o ‘minune’ la Caracal – Două persoane au ales să jefuiască o librărie

Două persoane necunoscute au intrat într-o librărie din Caracal, județul Olt, unde au bătut o vânzătoare și au furat 400 de vezi tot »

Soluția ‘militară’ promovată de Zelenski pierde teren: puterile mondiale promovează soluția ‘politică’ pentru oprirea războiului

Reuniunea cu privire la Ucraina, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul saudit Jeddah, la care a participat şi un emisar al vezi tot »

Scandalul Gheboasă îl bagă pe Ciolacu în ședință: Guvernul modifică legea din Codul Penal privind incitarea la ură

Guvernul ar putea aproba, joi, un proiect de lege de modificare a articolului 369 din Legea 286/2009 privind Codul penal, referitor vezi tot »

Camaraderia din Carpați: Lansatoare românești de rachete au ajuns în Ucraina

Probând cu imagini, portalul olandez Oryx susține că România a trimis Ucrainei lansatoare multiple de rachete, transportoare blindate, obuziere, mitraliere, muniţii și combustibili. Foarte vezi tot »

 

Portul Constanța sub presiunea puternică a cerealelor ucrainene. Va rezista infrastructura unui asemenea aflux infernal?

cereale-ucraina

După ce Moscova s-a retras luna trecută dintr-un acord internațional care i-a permis Kievului timp de un an să exporte în jur de 36 de milioane de tone de cereale prin porturile sale de la Marea Neagră, se așteaptă acum ca portul Constanța să joace un rol și mai important în transportul cerealelor ucrainene. Întrebarea este dacă vor putea rezista unei asemenea presiuni.

“În prezent se construiesc facilități pentru ca trenurile care folosesc ecartamentul ucrainean (mai mare) să își poată transfera marfa în sistemul feroviar românesc. Lucrarea ar trebui finalizată în câteva săptămâni”, a declarat Dan Dolgin, director de operațiuni portuare. Intrările în zona portuară sunt sub presiune, în special cele destinate camioanelor. În jurul portului se formează șiruri lungi de camioane, care sunt în mare parte încărcate cu cereale ucrainene. 

La începutul săptamanii, prețurile cerealelor pentru livrare în portul Constanța au fost: grâu de pâine 225 euro/t, grâu furajer 218, porumb 200, orz 193 euro/t și floarea soarelui 420 dolari/t, adică 383,46 euro/t.