Lia Olguța Vasilescu: Cetățenii să ceară explicații la asociațiile care nu doresc reabilitarea termică

383 de asociații de proprietari nu au depus la primărie nici măcar o singură semnătură cu acordul proprietarilor pentru reabilitarea vezi tot »

Udrea, liberă să plece din ţară după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

Elena Udrea, condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare, poate să plece din ţară, a decis, vineri, Curtea vezi tot »

Cum ar fi fost intervenția de la Onești dacă nu era desființată Acvila, structura specializată a MAI

Tragedia de la Onești a arătat poate cel mai bine la ce se ajunge atunci când o instituție a statului vezi tot »

Explozie fără precedent a datoriei guvernamentale: 498 miliarde lei la finalul lui 2020

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, vezi tot »

Raport nazist din 1940 despre România. Planul de colonizare, pus în aplicare abia în zilele noastre

Un raport german din anul 1940, când la putere erau naziştii lui Adolf Hitler, stabileşte strategia de acţiune în România, vezi tot »

 

Premierul Cîțu, trimis la intubat pacienții, ministra Turcan, la o tură de 12 ore la ATI

131485685_2867497970236495_8737501960257882561_o

Intenția Guvernului Cîțu de a tăia sporurile din sistemul sanitar, precum și comparația făcută de ministrul Muncii, Raluca Turcan, între salariile medicilor și ale magistraților au revoltat doctorii.

Aceștia spun că cine va reduce salariile medicilor, care sunt supuși nu numai riscului de contaminare, ci și riscului de a arde la propriu, va fi nevoit „să își asume dezastrul care va urma”. „Se închide sistemul”, avertizează unul dintre doctori, adăugând că premierul „se va duce la Viena, la Paris, la Berlin”, însă „poporul unde se tratează, la Palatul Victoria?!”. 

În Sănătate și Justiție nivelul sporurilor este 85%, a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a prezentat și o serie de sporuri care ar trebui reevaluate, printre care și cel de condiții periculoase sau de suprasolicitare neuropsihică. Afirmațiile ministrului Muncii au amplificat și mai mult supărarea doctorilor, generată de discuțiile interminabile și dezinformările pe care politicienii le lansează în spațiul public. 

„Nu noi, medicii, am hotărât actualul sistem de salarizare. Nu noi, medicii, am hotărât grila de salarizare”, spune dr. Laura Zarafin, medic primar ATI, precizând că, dimpotrivă, sunt mulți doctori care au tot semnalat public că „actualul sistem de salarizare, cu sporuri diferențiate pe specialități, naște controverse, este sursă de mari inechități și, mai ales, este un sistem care ne plasează în categoria celor dependenți de bunul plac al unor guvernanți vremelnici (indiferent de culoarea lor politică)”.  

Paradoxal, mai spune medicul, o idee bună, care așeza medicii români într-o poziție de demnitate, corespunzătoare cu cei mai mulți ani de studii și cu o responsabilitate uriașă – sănătatea și viața oamenilor – s-a transformat în ultimii ani „în subiect de discuții interminabile, paralele cu realitatea din teren, discuții încărcate de dezinformări și bine îmbibate într-un sentiment subliminal de invidie/ură”. „Nu căutați salariile nesimțite în rândul medicilor”, subliniază aceasta. 

„Indiferent de cine va fi cel ce va reduce salariile medicilor, mai ales în timpul acesta, când suntem supuși riscului de contaminare a noastră și a familiilor noastre, dar și riscului de a arde la propriu, va fi nevoit să își asume dezastrul ce va urma”, atrage atenția dr. Zarafin, pe pagina sa de Facebook.