Marcel Ciolacu, atac incendiar la adresa lui Iohannis: nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Centenarului de la semnarea Tratatului de pace vezi tot »

Radu Preda iese la rampă după decizia CCR: ‘PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban’

PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban, susține liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, după decizia CCR de miercuri. Judecătorii vezi tot »

Radu Preda: Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale

 Radu Preda, liderul senatorilor PSD, a anunțat, miercuri, în plenul Senatului, că social-democrații au depus o moţiunea simplă împotriva ministrului vezi tot »

ALERTĂ – România se apropie de 20.000 de persoane infectate cu COVID-19! Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până miercuri, în România au fost confirmate 19.669 de cazuri de COVID-19, dintre aceste, 13.800 fiind declarate vindecate și externate. vezi tot »

Radu Preda iese la atac după ce Isărescu a anunțat dezastrul economic pentru România: ‘Oare pentru cine guvernanți domnilor liberali?’

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, reacționează după ce Banca Națională a României a anunțat dezastrul economic care ne așteaptă, lansând critici dure vezi tot »

 

Premierul răspunde acuzațiilor: Guvernul a dat OUG pentru creșterea alocațiilor

dancila

Viorica Dăncilă a declarat, referitor la acuzațiile primarilor potrivit cărora Guvernul este de vină pentru neplata burselor și alocațiilor pentru copii, că Executivul a dat OUG pentru creșterea burselor și alocațiilor. Premierul a adăugat că ministrul Finanțelor va face o analiză a situației.

“Acest guvern a dat OUG prin care a crescut bursele și alocatiile pentru copii. Bursele pentru copii sunt date de autoritățile locale. Tocmai pentru că există această problemă, am avut astăzi (marți-n.r.) o întâlnire cu toți primarii de sector, cu primarul Capitalei pentru a vedea cum să facem rectificarea bugetară, care sunt problemele. În perioada următoare ne vom întâlni cu primarii de municipii și orașe și vom avea întâlniri cu cei din administrația publică locală să nu ajungem în aceste situații neplăcute”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament, conform Mediafax.

Referitor la acuzațiile primarilor că Guvernul este de vină pentru neplata burselor acordate copiilor, șeful Executivului a transmis că ministrul Finanațelor Publice, Eugen Teodorovici, va face o analiză pentru fiecare situație.

“Eu cred că trebuie să și demonstreze acest lucru. Depinde cine a făcut această afirmație și dacă într-adevăr, când luăm acest buget ajungem la ideea că este vina Guvernului sau poate că vrea să se inducă această situație. De aceea am cerut ministrului Finanțelor Publice să analizeze punctual fiecare situație în parte”, a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că a discutat cu primarii și va continua seria de întâlniri pentru ca la rectificarea bugetară să facă modificările necesare pentru ieșirea din criză a primăriilor, dar spune că edilii sunt cei care au semnat acest buget.

Mai mulți primari au acuzat situația gravă în care se află administrațiile locale, în timp ce primarul Capitalei Gabriela Firea a vorbit despre un faliment nedeclarat al instituției pe care o conduce.