Veste URIAȘĂ pentru persoanele cu dizabilități – Ce proiect va aproba premierul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi aprobat un proiect privind realizarea unei vezi tot »

Guvernul va aproba aproape milioane lei pentru sistemul electronic al Registrului Comerțului

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va aproba, printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare implementării sistemului electronic integrat al vezi tot »

Vești BUNE de la Guvern: ‘Economia României înregistrează o evoluție peste așteptări’. Anunțul făcut de premier

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că România a înregistrat o creștere a PIB de 4,8% față de aceeași perioadă vezi tot »

Dăncilă, după discuția avută cu șeful Comisiei Europene: Transporturile, energia sau mediul – de interes pentru România privind portofoliul viitorului comisarului european

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles cu preşedintele ales al vezi tot »

Olguța Vasilescu, ironii ACIDE la adresa PNL: Păi, zic să îi votați masiv! Că vă promit doar de-ale «bune»… Ce o să-l mai plângeți pe Băsescu!

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a ironizat PNL, pe fondul propunerii ca bugetarii să renunțe la vouchere, sporuri și pensii vezi tot »

 

Premierul răspunde acuzațiilor: Guvernul a dat OUG pentru creșterea alocațiilor

dancila

Viorica Dăncilă a declarat, referitor la acuzațiile primarilor potrivit cărora Guvernul este de vină pentru neplata burselor și alocațiilor pentru copii, că Executivul a dat OUG pentru creșterea burselor și alocațiilor. Premierul a adăugat că ministrul Finanțelor va face o analiză a situației.

“Acest guvern a dat OUG prin care a crescut bursele și alocatiile pentru copii. Bursele pentru copii sunt date de autoritățile locale. Tocmai pentru că există această problemă, am avut astăzi (marți-n.r.) o întâlnire cu toți primarii de sector, cu primarul Capitalei pentru a vedea cum să facem rectificarea bugetară, care sunt problemele. În perioada următoare ne vom întâlni cu primarii de municipii și orașe și vom avea întâlniri cu cei din administrația publică locală să nu ajungem în aceste situații neplăcute”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament, conform Mediafax.

Referitor la acuzațiile primarilor că Guvernul este de vină pentru neplata burselor acordate copiilor, șeful Executivului a transmis că ministrul Finanațelor Publice, Eugen Teodorovici, va face o analiză pentru fiecare situație.

“Eu cred că trebuie să și demonstreze acest lucru. Depinde cine a făcut această afirmație și dacă într-adevăr, când luăm acest buget ajungem la ideea că este vina Guvernului sau poate că vrea să se inducă această situație. De aceea am cerut ministrului Finanțelor Publice să analizeze punctual fiecare situație în parte”, a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că a discutat cu primarii și va continua seria de întâlniri pentru ca la rectificarea bugetară să facă modificările necesare pentru ieșirea din criză a primăriilor, dar spune că edilii sunt cei care au semnat acest buget.

Mai mulți primari au acuzat situația gravă în care se află administrațiile locale, în timp ce primarul Capitalei Gabriela Firea a vorbit despre un faliment nedeclarat al instituției pe care o conduce.