SURSE – Florin Cîțu a EXPLODAT, în spatele ușilor închise: ar putea prelua interimatul la Sănătate

Premierul Florin Cîțu ar fi fost extrem de nemulțumit de Vlad Voiculescu, iar decizia demiterii era una luată cu mult vezi tot »

Începe războiul! Dacian Cioloș tună și fulgeră după revocarea lui Voiculescu: ‘Este absolut inacceptabil’

Începe războiul în coaliție! Liderul PLUS Dacian Cioloș reacționează dur după revocarea lui Vlad Voiculescu, susținând că modul în care vezi tot »

Tot scandalul pentru doar patru pacienţi – Evacuarea în miez de noapte de la Spitalul Foişor mai putea aştepta

Doar patru pacienți cu COVID-19 au ajuns sâmbătă la spitalul Foișor, iar transferul pacienților din unitățile de primiri urgențe către vezi tot »

SCENE INCREDIBILE Spitalul Foișor EVACUAT: Zeci de bolnavi sunt scoși afară pentru că spitalul devine suport COVID-19

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, au fost evacuați, vineri seara, pentru că s-a decis vezi tot »

Scenariul organizatorilor de nunți: Petreceri reluate din 15 mai

Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor propune Guvernului, potrivit Antena 3, ca din 15 mai să se poată organiza din nou vezi tot »

 

Prețul alimentelor, cea mai mare creștere din ultimii opt ani: Ce produse s-au scumpit

alimente

Cea mai importantă contribuţie la creşterea indicelui general au avut-o preţurile cerealelor şi uleiului, care au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 6, respectiv 8 ani.

Preţul uleiului a înregistrat cea mai mare creştere anuală dintre componentele indicelui agregat, de aproape 28% în ianuarie, după o creştere de 29% în luna precedentă, portivit indicelui lunar FAO.

Preţul cerealelor şi-a accelerat semnificativ creşterea anuală, până la 23,6%, de la 19% în luna precedentă. În aceste condiţii, indicele preţurilor cerealelor a ajuns la cel mai ridicat nivel din iunie 2014.

Preţul zahărului a înregistrat cea mai mare creştere lunară dintre componentele indicelui agregat, de 8,1%, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 7,6%, de la 5% în luna anterioară, până la cel mai ridicat nivel din luna mai 2017.

Preţul mediu al produselor lactate şi-a accelerat creşterea anuală cu mai bine de un punct prcentual in ultime doua luni si a ajuns la cel mai ridicat nivel din iunie 2018.

Preţul cărnii şi-a temperat declinul anual până la 7%, de la 10,8% în luna precedentă, după patru luni consecutive de creştere.

Carnea de pasăre a înregistrat, din nou, cea mai mare creştere lunară, pe fondul cererii globale susţinute, în condiţiile în care exporturile din mai multe ţări europene sunt restricţionate ca urmare a existenţei unor focare de gripă aviară.

Prețul uleiului – Cea mai mare creștere anuală

Ianuarie 2021 – 27,7%

Decembrie 2020 – 29,2%

Prețul cerealelor – Cel mai ridicat nivel din iunie 2014 până în prezent

Ianuarie 2021 – 23,6%

Decembrie 2020 – 19,3%

Prețul zahărului – Cea mai mare creștere lunară

Ianuarie 2021 – 7,6%

Decembrie 2020 – 5%

Prețul lactatelor – Cel mai ridicat nivel din iunie 2018 până în prezent

Ianuarie 2021 – 6,9%

Decembrie 2020 – 5,5%

Prețul cărnii – 4 luni consecutive de creștere

Ianuarie 2021 – 7,3%

Decembrie 2020 – 10,8%