ULTIMA ORĂ – Ministrul Muncii anunță creșterea salariului minim pe economie

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că în Guvern se pregătește o Ordonanță de Urgență prin care salariul minim vezi tot »

Dragnea, mesaj de susținere pentru Jandarmeria Română: Instituțiile au acționat corect la mitingul neautorizat din 10 august

PSD transmite un mesaj de susţinere a Jandarmeriei Române, Liviu Dragnea spunând încă o dată că forţele de ordine au vezi tot »

ȘOCANT – Fiul lui Liviu Dragnea și soția acestuia, agresați pe stradă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis un dosar penal in rem pentru ameninţare şi tulburarea liniştii publice, vezi tot »

Numire de ULTIMĂ ORĂ în Guvernul Dăncilă. Decizia a fost publică în Monitorul Oficial

Decizia privind numirea fostului judecător CCR Toni Greblă în funcția de secretar general al Guvernului a fost publicată, luni, în vezi tot »

Tudorel Toader, anunț de ULTIMĂ ORĂ: Augustin Lazăr nu a fost supus niciunei evaluări

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni dimineaţă că MJ a primit de la Consiliul Superior al Magistraturii situaţia evaluărilor vezi tot »

 

Primar din Dolj, căruţaş de ziua pompierilor. Edilul a arătat craiovenilor cum se mergea pe vremuri la incendii

pompier

Cu o căruţă trasă de doi cai şi o pompă manuală de apă. Aşa mergeau pompierii în urmă cu peste 150 de ani să se lupte cu focul. ISU Dolj a prezentat astăzi pentru prima dată o căruţă care era folosită la stins incendii în seculul XIX. Atelajul a fost condus prin centrul Craiovei de primarul comunei Calopăr care a şi demonstrat că pompa încă mai funcţionează.

Autospecialele de intervenţie, maşini de descarcerare şi autoscări care pot ajunge la 70 de metri înălţime, toate au fost prezente joi, de ziua pompierilor, la parada din centrul Craiovei. În fruntea maşinilor însă, a stat un utilaj din 1850, pe care pompierii îl foloseau la intervenţii. Atelajul a fost, de altfel, punctul de atracţie pentru spectatori.

Caii au fost aduşi din localitatea Calopăr special pentru eveniment. Nelipsit a fost şi primarul localităţii, Marin Cătălina, care a venit să dea o mână de ajutor. Edilul a îmbrăcat costumul de căruţaş pompier, şi-a luat ochelarii de soare şi a defilat în faţa autorităţilor craiovene cu căruţa de stins incendii. Apoi le-a arătat copiilor cum funcţionează pompa manuală de apă.

“Este vorba despre o hipocisternă de stins incendii care are un bazin de apă, de circa 1.500 de litri de apa. Se folosea de către pomperi in jurul anilor 1850. Hipocisterna a fost recondiţionată pentru că am dorit să păstrăm o particică din istoria pompierilor. Era folosită de 3 oameni plus căruţaşul care trebuia să conducă atelajul”, a declarant pentru adevarul.ro, colonel Dănuţ Minciună, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. 

Căruţa folosită la stinsul incendiilor a fost o adevărată atracţie pentru oamenii prezenţi la eveniment, care nu au ratat, bineînţeles, să imortalizeze momentul.