Vreme de iarnă în România. Trei zile de frig în toată ţara, ninsori şi viscol la munte. Meteorologii au emis noi alerte

În următoarele trei zile vor fi ninsori în mai multe zone şi viscol la munte. Au căzut primii fulgi şi vezi tot »

‘Sciatica’ lui Jean-Claude Juncker loveşte din nou: Preşedintele Comisiei Europene a apărut public cu doi pantofi de culori diferite

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a apărut încălţat cu doi pantofi de culori diferite cu ocazia unui summit Uniunea Europeană vezi tot »

Klaus Iohannis a semnat decretul – Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educației

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcția de vezi tot »

ULTIMA ORĂ Angela Merkel i-a cerut lui Klaus Iohannis să ÎMPIEDICE mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să blocheze planul Guvernului de la Bucureşti de a transfera vezi tot »

Dosar BOMBĂ la DIICOT: Se investighează finanțarea #Rezist și a unor ONG-uri. Peste 14 milioane de dolari de la Soros

Potrivit luju.ro, procurorii DIICOT investighează peste 400 de tranzactii in cryptomonede, prin care peste 14.000.000 dolari care au intrat in vezi tot »

 

Primar din Dolj, căruţaş de ziua pompierilor. Edilul a arătat craiovenilor cum se mergea pe vremuri la incendii

pompier

Cu o căruţă trasă de doi cai şi o pompă manuală de apă. Aşa mergeau pompierii în urmă cu peste 150 de ani să se lupte cu focul. ISU Dolj a prezentat astăzi pentru prima dată o căruţă care era folosită la stins incendii în seculul XIX. Atelajul a fost condus prin centrul Craiovei de primarul comunei Calopăr care a şi demonstrat că pompa încă mai funcţionează.

Autospecialele de intervenţie, maşini de descarcerare şi autoscări care pot ajunge la 70 de metri înălţime, toate au fost prezente joi, de ziua pompierilor, la parada din centrul Craiovei. În fruntea maşinilor însă, a stat un utilaj din 1850, pe care pompierii îl foloseau la intervenţii. Atelajul a fost, de altfel, punctul de atracţie pentru spectatori.

Caii au fost aduşi din localitatea Calopăr special pentru eveniment. Nelipsit a fost şi primarul localităţii, Marin Cătălina, care a venit să dea o mână de ajutor. Edilul a îmbrăcat costumul de căruţaş pompier, şi-a luat ochelarii de soare şi a defilat în faţa autorităţilor craiovene cu căruţa de stins incendii. Apoi le-a arătat copiilor cum funcţionează pompa manuală de apă.

“Este vorba despre o hipocisternă de stins incendii care are un bazin de apă, de circa 1.500 de litri de apa. Se folosea de către pomperi in jurul anilor 1850. Hipocisterna a fost recondiţionată pentru că am dorit să păstrăm o particică din istoria pompierilor. Era folosită de 3 oameni plus căruţaşul care trebuia să conducă atelajul”, a declarant pentru adevarul.ro, colonel Dănuţ Minciună, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. 

Căruţa folosită la stinsul incendiilor a fost o adevărată atracţie pentru oamenii prezenţi la eveniment, care nu au ratat, bineînţeles, să imortalizeze momentul.