Viorica Dăncilă bifează succesul PNDL1 și PNDL 2: ‘Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie’

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus luni primarilor prezenți la reuniunea ACoR, că prin implementarea programelor PNDL 1 și PNDL 2 vezi tot »

ANPC, fără milă – Amenzi uriașe la marile lanţuri de hypermarketuri din Oltenia

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat 42 de amenzi, în valoare de 468.000 lei şi 12 avertismente vezi tot »

Săptămână de FOC în PSD! Liviu Dragnea a convocat CEx – Se caută înlocuitori pentru Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Această ședință va avea loc, marți, de la vezi tot »

SURPRIZĂ – Cine va reprezenta România la Eurovision

Piesa ”On a Sunday”, cântată de Ester Peony, a câștigat selecția națională pentru a reprezenta România la concursul Eurovision care vezi tot »

Ion Cristoiu: Ura, motorul campaniei. Olguţa Vasilescu, singura care poate să spună „Şo, pe Iohannis!”

Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că în acest an campania electorală se va axa pe emoţii, care vor ilustra o chestiune vezi tot »

 

Primar din Dolj, căruţaş de ziua pompierilor. Edilul a arătat craiovenilor cum se mergea pe vremuri la incendii

pompier

Cu o căruţă trasă de doi cai şi o pompă manuală de apă. Aşa mergeau pompierii în urmă cu peste 150 de ani să se lupte cu focul. ISU Dolj a prezentat astăzi pentru prima dată o căruţă care era folosită la stins incendii în seculul XIX. Atelajul a fost condus prin centrul Craiovei de primarul comunei Calopăr care a şi demonstrat că pompa încă mai funcţionează.

Autospecialele de intervenţie, maşini de descarcerare şi autoscări care pot ajunge la 70 de metri înălţime, toate au fost prezente joi, de ziua pompierilor, la parada din centrul Craiovei. În fruntea maşinilor însă, a stat un utilaj din 1850, pe care pompierii îl foloseau la intervenţii. Atelajul a fost, de altfel, punctul de atracţie pentru spectatori.

Caii au fost aduşi din localitatea Calopăr special pentru eveniment. Nelipsit a fost şi primarul localităţii, Marin Cătălina, care a venit să dea o mână de ajutor. Edilul a îmbrăcat costumul de căruţaş pompier, şi-a luat ochelarii de soare şi a defilat în faţa autorităţilor craiovene cu căruţa de stins incendii. Apoi le-a arătat copiilor cum funcţionează pompa manuală de apă.

“Este vorba despre o hipocisternă de stins incendii care are un bazin de apă, de circa 1.500 de litri de apa. Se folosea de către pomperi in jurul anilor 1850. Hipocisterna a fost recondiţionată pentru că am dorit să păstrăm o particică din istoria pompierilor. Era folosită de 3 oameni plus căruţaşul care trebuia să conducă atelajul”, a declarant pentru adevarul.ro, colonel Dănuţ Minciună, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. 

Căruţa folosită la stinsul incendiilor a fost o adevărată atracţie pentru oamenii prezenţi la eveniment, care nu au ratat, bineînţeles, să imortalizeze momentul.