CCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate modifica. vezi tot »

ROBOR, trend descendent – La cât a ajuns indicele, conform BNR

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la vezi tot »

Reacția lui Mircea Geoană la anunțul NATO: E o provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței

Mircea Geoană a declarat că este mândru să fie desemnat în funcția de adjunct al secretarului general al NATO și vezi tot »

România dă lovitura – Mircea Geoană, numit adjunct al secretarului general NATO

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al vezi tot »

Carmen Dan, IRONII MAXIME la adresa lui Iohannis: Cum era aia cu “imediat, adică imediat”!?

Carmen Dan îl ironizează pe Klaus Iohannis, în condițiile în care nici până acum președintele nu a avut nicio reacție vezi tot »

 

Primar din Dolj, căruţaş de ziua pompierilor. Edilul a arătat craiovenilor cum se mergea pe vremuri la incendii

pompier

Cu o căruţă trasă de doi cai şi o pompă manuală de apă. Aşa mergeau pompierii în urmă cu peste 150 de ani să se lupte cu focul. ISU Dolj a prezentat astăzi pentru prima dată o căruţă care era folosită la stins incendii în seculul XIX. Atelajul a fost condus prin centrul Craiovei de primarul comunei Calopăr care a şi demonstrat că pompa încă mai funcţionează.

Autospecialele de intervenţie, maşini de descarcerare şi autoscări care pot ajunge la 70 de metri înălţime, toate au fost prezente joi, de ziua pompierilor, la parada din centrul Craiovei. În fruntea maşinilor însă, a stat un utilaj din 1850, pe care pompierii îl foloseau la intervenţii. Atelajul a fost, de altfel, punctul de atracţie pentru spectatori.

Caii au fost aduşi din localitatea Calopăr special pentru eveniment. Nelipsit a fost şi primarul localităţii, Marin Cătălina, care a venit să dea o mână de ajutor. Edilul a îmbrăcat costumul de căruţaş pompier, şi-a luat ochelarii de soare şi a defilat în faţa autorităţilor craiovene cu căruţa de stins incendii. Apoi le-a arătat copiilor cum funcţionează pompa manuală de apă.

“Este vorba despre o hipocisternă de stins incendii care are un bazin de apă, de circa 1.500 de litri de apa. Se folosea de către pomperi in jurul anilor 1850. Hipocisterna a fost recondiţionată pentru că am dorit să păstrăm o particică din istoria pompierilor. Era folosită de 3 oameni plus căruţaşul care trebuia să conducă atelajul”, a declarant pentru adevarul.ro, colonel Dănuţ Minciună, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. 

Căruţa folosită la stinsul incendiilor a fost o adevărată atracţie pentru oamenii prezenţi la eveniment, care nu au ratat, bineînţeles, să imortalizeze momentul.