ALERTA meteorologilor: Cod portocaliu de ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, duminică, avertizarea de ploi torențiale, în nouă județe fiind cod portocaliu. Potrivit ANM, instabilitatea vezi tot »

Proteste împotriva Legii carantinării, în Piața Victoriei

Frontul Civic Unit anunță un protest, în Piața Victoriei, începând cu ora 18.00, împotriva Legii carantinării. La proteste și-au anunțat vezi tot »

Focar de COVID-19 la centre de plasament din DOLJ

Un număr de 15 persoane din cadrul DGASPC Dolj, dintre care șapte copii din centre de plasament și opt angajați, vezi tot »

ITM, amenzi pentru HORECA. Lia Olguţa Vasilescu: Ştim ce faceţi. Opriţi-vă!

Lia Olguţa Vasilescu a criticat-o dur pe Violeta Alexandru pentru amenzile pe care ITM le dă sectorului HORECA.  “Nebunie aseară vezi tot »

Prețurile la raft au luat-o razna

Produsele de igienă şi cosmetică, mălaiul şi fructele proaspete s-au scumpit cel mai mult în iunie faţă de luna mai. vezi tot »

 

Primăria Craiova, campioană la accesarea fondurilor europene

primaria-craiova-campioana-la-accesarea-fondurilor-europene
Municipiul Craiova este oraș campion la accesarea de fonduri europene. Toate proiectele depuse de Primăria Craiova, în ultimii doi ani, pe actualele axe de finanțare au fost aprobate! Craiova are, în acest moment, proiecte depuse și aprobate în valoare de 159 milioane euro, fără a lua în considerare Masterplanul de apă care singur însumează 434 milioane euro.

“Am depus un total de 29 proiecte ce însumează aproape 159 milioane de euro, de peste 3 ori mai mult decât alocarea inițială. Avem o rată de succes de 100%: 29 proiecte depuse, 29 aprobate! Deși am depășit cu mult alocarea inițială, toate aceste proiecte au fost aprobate și urmează să fie implementate în anii următori. De la crearea unui muzeu nou al craiovenilor, la schimbarea la față a transportului în comun, până la renovarea, dotarea și chiar construirea de corpuri noi pentru creșe, grădinițe și școli, toate aceste proiecte au fost scrise și depuse, în mare parte, în anul 2019”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

Suma alocată inițial pentru Primăria Municipiului Craiova a fost de 47 milioane euro. Astfel, avem un randament de absorbție al fondurilor europene de aproape 330%. Este vorba de proiecte dedicate îmbunătățirii transportului public local, digitalizării, sectorului educație, domeniului sănătate, mediu, asistență socială, dar și proiecte pentru parcuri și grădini sau legate de conservarea patrimoniului national și cultural.

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru craioveni și, care se află deja în faza de producție, este cel care prevede achiziția a 16 autobuze electrice de ultimă generație, contract semnat în primăvara acestui an.

„Este vorba de un program de finanțare European – MOTRIC 1, depus în afara sumei alocate către Primăria Craiova și pentru care, inițial, am primit o finanțare de doar 25%, iar ulterior am primit finanțare de 98%. Autobuzele vor fi livrate de compania Solaris Bus and Coach SA din Polonia, iar primul autobuz – prototip îl vom primi spre sfârșitul acestui an, urmând ca din ianuarie-februarie 2021 să ne fie furnizate, lunar, autobuze electrice. Sunt autobuze de ultimă generație, cu sistem încălzire și de răcire cu aer condiționat, echipament Wi-Fi, sistem management trafic, sistem audio-video informare călători și multe alte facilități și opțiuni moderne, necesare unui transport public de calitate, adaptat realităților actuale”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Proiectul presupune livrarea a 16 autobuze electrice și instalarea a 16 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă pentru acestea, precum și semaforizarea și includerea în sistemul actual de management al traficului a 5 intersecții de pe traseele de autobuz.