Lia Olguța Vasilescu: Cetățenii să ceară explicații la asociațiile care nu doresc reabilitarea termică

383 de asociații de proprietari nu au depus la primărie nici măcar o singură semnătură cu acordul proprietarilor pentru reabilitarea vezi tot »

Udrea, liberă să plece din ţară după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

Elena Udrea, condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare, poate să plece din ţară, a decis, vineri, Curtea vezi tot »

Cum ar fi fost intervenția de la Onești dacă nu era desființată Acvila, structura specializată a MAI

Tragedia de la Onești a arătat poate cel mai bine la ce se ajunge atunci când o instituție a statului vezi tot »

Explozie fără precedent a datoriei guvernamentale: 498 miliarde lei la finalul lui 2020

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, vezi tot »

Raport nazist din 1940 despre România. Planul de colonizare, pus în aplicare abia în zilele noastre

Un raport german din anul 1940, când la putere erau naziştii lui Adolf Hitler, stabileşte strategia de acţiune în România, vezi tot »

 

Primarul Craiovei s-a întâlnit cu conducerea FORD ROMÂNIA

2-7

Primarul Craiovei, Lia-Olguța Vasilescu, a avut vineri, la sediul instituției, o întrevedere cu conducerea Ford România, pentru a puncta împreună planurile de colaborare, pentru anul în curs, dintre administrația locală și compania americană.

La întâlnire au participat Ian Pearson, președintele în funcție, dar și Josephine Payne, cea care va conduce, începând cu 1 aprilie 2021, operațiunile de producție ale Ford România.

Temele abordate au fost legate de implicarea în lupta împotriva pandemiei, stadiul proiectelor de infrastructură de alimentare verde din municipiul Craiova, continuarea parteneriatelor dintre administrația locală, mediul academic și companie, dar și oportunitatea unei abordări comune în ceea ce privește finanțarea din fonduri europene a proiectului Craiova – Lugoj și Craiova – Calafat.

“Compania Ford este un partener important al administrației locale, iar subiectele discutate vor aduce beneficii comunității noastre, nu doar celor care lucrează în fabrică sau tranzitează zona. Unul dintre acestea a fost legat de disponibilitatea exprimată de conducerea fabricii de a susține autoritățile locale în contextul programului de vaccinare, sens în care au fost discutate mai multe propuneri, care necesită documentare suplimentară. Așa cum se știe, este o provocare pentru noi, cei din administrația locală, să asigurăm, de exemplu, resursa umană în centrele de vaccinare. Medicii și asistenții medicali din rețeaua Primăriei Craiova sunt, de un an de zile, pe baricade, fără posibilitatea de a-și lua concedii, iar orice demers de a veni în sprijinul activității din centrele de vaccinare este binevenit”, a declarat primarul Lia-Olguța Vasilescu.  

Un alt subiect important de discuție a fost cel legat de proiectele de infrastructură de alimentare verde din municipiul Craiova, având în vedere că există o tendință la nivel global de a crește numărul mașinilor care protejează mediul.

“Fiind singurul oraș din România care are o strategie Green City și printre puținele din lume, am transmis conducerii Ford oportunitatea abordării în comun a proiectelor de tip Green City, dar și intenția noastră de a contribui la scăderea emisiilor de CO2, punând comunității la dispoziție un număr cât mai mare de stații de încărcare electrică. În Craiova, sunt deja amplasate 6 stații de încărcare rapidă pentru autobuze și alte 2 stații de încărcare rapidă, respectiv, 244 de încărcare electrică normală pentru autoturisme. Avem și alte proiecte depuse pentru finanțare pe programul de infrastructură de alimentare verde, iar parcul auto al regiei de transport local va crește, în curând, cu 46 de autobuze electrice”, a menționat primarul Craiovei.

În cadrul întâlnirii, s-au mai stabilit pașii concreți pentru a găsi cele mai bune soluții de fluidizare a traficului din zona fabricii, continuarea parteneriatului dintre administrația locală, mediul academic și companie, dar și conjugarea eforturilor comune, astfel încât drumul expres Craiova – Lugoj să devină realitate.