Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Vasile Dîncu: Geoană ar putea intra în finală

Liderul Consiliului Național PSD a mai afirmat că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă vezi tot »

‘Ultimul dans’ pentru Generația de Aur: Voi chiar meritați statuie – Momente emoționante pe Arena Națională

Generaţia de Aur a făcut spectacol în meciul său de adio, sâmbătă seara, pe Arena Naţională, învingând selecţionata Legendelor Lumii, vezi tot »

Seismul Geoană de care se tem liderii PSD și PNL

Această campanie anostă și total irelevantă pentru țară și orașele ei pare mai degrabă liniștea dinaintea furtunii, cea care inevitabil vezi tot »

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, întrebat despre o vezi tot »

 

Program secret de pulverizare a substanțelor chimice necunoscute în atmosferă? De ce lasă avioanele dâre pe cer

img

În timp ce călătoresc pe cer, avioanele lasă în urma lor dâre lungi de condensare a apei cunoscute sub numele de “dâre de condensare”. Aceste urme, care seamănă cu norii, se risipesc rapid în atmosferă. Cu toate acestea, există un grup de oameni care susțin teoria conspirației “Chemtrails” și consideră că aceste dâre de condensare ascund ceva mult mai sinistru, scrie The Guardian.

Ei cred că aceste dâre sunt de fapt produsele unor operațiuni secrete și nefaste care implică dispersarea substanțelor chimice sau biologice asupra populației. Chiar dacă majoritatea oamenilor resping această teorie drept neîntemeiată, dezbaterile privind natura și scopul dârelor de condensare continuă să fascineze și să stârnească controverse.

Teoria conspirației „Chemtrails” susține că dârele de condensare sunt pline de alte substanțe chimice pe care oamenii de știință și guvernele le împrăștie în atmosferă. De ce? Alegeți-vă motivul. Ar putea fi vorba de un război biologic, de controlul populației, de geoinginerie sau de o încercare de manipulare a vremii.

Potrivit lui David Keith de la Universitatea Harvard, cercetătorii care studiază efectele norilor asupra temperaturilor globale sunt adesea supuși hărțuirii din partea susținătorilor teoriei Chemtrails. Aceștia cred într-o conspirație pe scară largă conform căreia se desfășoară un program secret de pulverizare a substanțelor chimice necunoscute în atmosferă.

Un studiu din 2016 chiar a dezmințit chimicalele din punct de vedere științific, nefiind găsite dovezi ale unor dâre neobișnuite sau ale unei contaminări inexplicabile în mediul înconjurător.

Conspirația „Chemtrails”

The Guardian relata, recent, povestea lui Tammi și a prietenul ei, Rob Neuhauser, care se numără printre cei aproximativ 5% dintre americani care cred că diverse puteri globale, inclusiv guvernul SUA, desfășoară programe clandestine și dăunătoare de pulverizare de substanțe chimice.

Versiunile teoriei abundă, iar cea a lui Tammi sună cam așa: pentru a atenua încălzirea globală, avioane misterioase pulverizează substanțe chimice în atmosferă pentru a forma un strat artificial de nori care blochează Soarele. Acest lucru se face în secret, deoarece aceste substanțe chimice fac ravagii asupra mediului și sănătății umane, provocând „Alzheimer, tot felul de probleme cerebrale, cancer”, spune ea.

Alex Jones, un promotor al teoriei conspirației „Chemtrails”

Unul dintre cei mai vocali exponenți ai teoriei conspirației este Alex Jones, gazda radiofonică de extremă dreapta care susține că guvernele „pulverizează otrăvuri” în aer.

Oamenii de știință resping categoric Teoria conspirației „Chemtrails”, care a început să câștige adepți la mijlocul anilor 1990. Dârele pe care le vedeți în spatele avioanelor, explică ei, sunt dâre de condensare inofensive, care se formează atunci când gazele de eșapament umede ale motoarelor ating temperaturi de îngheț la altitudini mari.

Teoria dârelor chimice este alimentată de faptul că există câteva motive legitime pentru pulverizarea atmosferică.

Oamenii de știință din domeniul geoingineriei au sugerat, într-adevăr, să combată încălzirea globală făcând mai mult sau mai puțin ceea ce Tammi se teme că se face deja. Până acum, însă, geoingineria solară rămâne în stadii de cercetare ipotetică sau la scară mică.

Pentru a-i contracara pe adepții teoriei conspirației, la începutul anilor ’80, Forțele Aeriene ale SUA au afișat pe site-ul său o declarație de renunțare la răspundere, în care se afirmă că „farsa „chemtrail” a fost investigată și respinsă de multe universități, organizații științifice și publicații media importante, stabilite și acreditate”.

EPA a publicat un anunț similar alături de o fișă informativă despre dârele de aer. Dar acest lucru nu a fost suficient pentru a-i convinge pe ce care cred în teoria conspirației „Chemtrails”.