Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Propunere-șoc în SUA: „Orice finanțare pentru Ucraina ar trebui să fie redirecționată imediat către Israel”

387188346_702778551883208_8696664525880133639_n

Armata SUA a declarat luni că va avea nevoie de aprobarea Congresului pentru a obţine fonduri suplimentare pentru a se asigura că planurile de producţie şi achiziţie de muniţii ale Pentagonului pot satisface simultan nevoile Israelului şi Ucrainei, potrivit Reuters.

Secretarul armatei, Christine Wormuth, a făcut aceste comentarii în condiţiile în care Camera Reprezentanţilor din SUA este efectiv paralizată în timp ce republicanii se străduiesc să aleagă un nou preşedinte.

Între timp, senatorul republican Josh Hawley a emis o declarație controversată: “Orice finanțare pentru Ucraina ar trebui să fie redirecționată imediat către Israel”

Israelul, cel mai apropiat aliat al Americii în Orientul Mijlociu, a declarat război după un atac surpriză fără precedent, lansat sâmbătă de luptătorii Hamas, soldat cu sute de morţi. Spirala violenţelor ameninţă să declanşeze un nou război major în Orientul Mijlociu.Washingtonul a promis ajutor Israelului în urma atacurilor Hamas, inclusiv prin trimiterea de muniţii, primul transport de asistenţă de securitate fiind aşteptat să sosească în câteva zile.

 

 

“Un lucru cu adevărat important în ceea ce priveşte muniţiile în special şi capacitatea noastră de a sprijini atât potenţial israelienii, cât şi ucrainenii simultan, este o finanţare suplimentară din partea Congresului pentru a putea să ne mărim capacitatea, în ceea ce priveşte capacitatea noastră de a extinde producţia şi apoi de a plăti şi pentru muniţiile în sine”, a declarat Wormuth reporterilor la un eveniment al armatei.

“Avem nevoie de sprijin suplimentar din partea Congresului. Aşa că sper că vom vedea asta în curând.”

Wormuth a declarat că armata se află încă în “primele etape” de analiză a cererilor de sprijin din partea Israelului, inclusiv dacă acordarea unei astfel de asistenţe ar afecta pregătirea militară a SUA. SUA a efectuat revizuiri similare, cântărind cererile de asistenţă ale Ucrainei.

“Dar aş spune că, aşa cum ne aplecăm înainte cu Ucraina, cred că intenţia este de a ne apleca înainte în sprijinul Israelului”, a spus ea.