Protest la sud de Dunăre – Bulgarii blochează drumurile pentru a împiedica importul de cereale ucrainene

Producătorii de cereale bulgari au organizat luni proteste şi au cerut oprirea importurilor de grâu din Ucraina, relatează agenţia DPA, vezi tot »

Războiul din Ucraina: bătălia pentru Bahmut a provocat pierderi grele pentru ambele tabere

Ucraina şi Rusia au raportat pierderi grele în bătălia pentru Bahmut. Moscova încearcă de luni de zile să cucerească oraşul vezi tot »

Bursele europene se duc în cap: scăderi puternice din cauza prăbușirii băncii americane SVB

Bursele europene au închis luni în scădere puternică, trase în jos de titlurile bancare, care au înregistrat cea mai slabă vezi tot »

Rareș Bogdan, mesaj clar pentru PSD: ‘Ne vom respecta înțelegerea: PNL va ceda poziția de prim-ministru. În cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat’

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre rotativa din luna mai şi posbilitatea ca protocolul cu PSD să fie renegociat vezi tot »

 

PSD a început asaltul pentru Cotroceni: ‘Începutul sfârșitului pentru turbulența de dreapta va începe când premier va deveni Ciolacu’

psd

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat joi, la conferința de alegeri PSD Dâmbovița, că stânga trebuie să dea Președintele României după 2o de ani de absență de la Cotroceni și că „turbulența de dreapta” va începe să se termine când social-democrații vor prelua de la PNL, în luna mai, funcția de premier.

„România are nevoie de un preşedinte de stânga. De 20 de ani facem experimente cu preşedinţi de dreapta. De 20 de ani, aşa la o ritmicitate de cinci ani, domnii care susţin sau au susţinut preşedinţii de dreapta îi vedeţi în ultimul an, în ultimii doi ani, cum se distanţează de cei pe care i-au susţinut chiar ei. Vedeţi acum că cei mai mari critici ai preşedintelui Klaus Iohannis sunt nişte domni care ne spuneau în 2014, când a fost campania cu Victor Ponta sau în 2019, cât de bun este faţă de candidatul nostru. Acelaşi lucru s-a întâmplat în 2004, când ne explicau aceiaşi domni cât de bun este Traian Băsescu faţă de Adrian Năstase. Sunt primii care acum încep să înjure la oamenii pe care ei i-au susţinut. Eu cred că toată această turbulenţă de dreapta trebuie să se încheie. Începutul sfârşitului pentru aceşti domni, eu cred că va începe în luna mai, când prim-ministru al României va deveni Marcel Ciolacu”, a declarat Grindeanu.