BNR confirmă că Florin Cîțu ÎNGROAPĂ România în datorii: A împrumutat încă 2,2 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 2,191 miliarde de lei de la bănci, prin două emisiuni de obligaţiuni de vezi tot »

Ludovic Orban numește POMENI alocațiile copiilor

Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații înfiorătoare despre copiii românilor și despre alocațiile lor. Orban, președintele PNL, vezi tot »

După CEC Bank, alte trei mari companii românești sunt în pericol sa fie scoase la vânzare

Cele trei companii românești vizate de o posibila vânzare ar fi Hidroelectrica, Romgaz si Transgaz. Dezvăluirea a fost făcută de vezi tot »

Marcel Ciolacu, atac incendiar la adresa lui Iohannis: nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Centenarului de la semnarea Tratatului de pace vezi tot »

Radu Preda iese la rampă după decizia CCR: ‘PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban’

PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban, susține liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, după decizia CCR de miercuri. Judecătorii vezi tot »

 

PSD a răbufnit la adresa Guvernului IOC: Abia asta este trădare de țară

PSD-Sigla

PSD susţine că PNL reporneşte economia cu austeritate pentru români şi firmele locale, dar cu bunăstare pentru ”pilele partidului”. PSD face referire la IMM Invest, la bonusul promis pentru personalul medical şi la şomajul tehnic. ”Guvernul IOC (Iohannis-Orban-Cîţu) a plătit efectiv pentru românii afectaţi de pandemie sau firmele cu lacătul pus, un ruşinos 0,04% din PIB”, susţine PSD.

PSD vorbeşte, marţi, într-o postare pe Facebook, despre modul în care consideră că reporneşte PNL economia: ”pentru români şi firme locale – austeritate, pentru pilele partidului – bunăstare”.

”Până la 15 mai, Guvernul IOC (Iohannis-Orban-Cîţu) a plătit efectiv pentru românii afectaţi de pandemie sau firmele cu lacătul pus, un ruşinos 0,04% din PIB. Suntem ultimii din UE la banii daţi deja populaţiei afectate de criza COVID-19 – de zece ori mai puţin ca Ungaria. Abia asta e trădare de ţară”, susţine PSD.

Social-democraţii afirmă că Guvernul a promis ”miliarde pentru somaj tehnic, abia au dat banii pe martie – sub 500 de milioane de lei”.

”Şomajul pe aprilie îl vor plăti abia după 15 iunie, iar pe luna mai – mai vedem. Ca bonus, însă, Guvernul n-a mai alocat bani angajaţilor din protecţia socială, deci IOC salarii. Ţeapa IMM Invest are oficial doar 12 credite acordate pe perioada stării de urgenţă din 96.000 de cereri, dar Cîţu şi Orban joacă poker în declaraţii şi aruncă cifre fake. Unul zice 1.000, altul plusează la 5.000 de firme creditate, că doar nu dau de la ei”, mai scris PSD pe Facebook.

”Au promis bonus de 500 de euro pentru 75.000 de medici şi asistente din linia întâi, dar au tăiat listele pe jumătate. Mai josnic este că medicii luptau cu pandemia, iar liberalii transpirau să-l ungă ilegal pe consilierul lui Orban la şefia unei instituţii bănoase. Rezultatul: pila PNL şi concubina îşi iau câte 15.000 de lei net salariu lunar la Fondul de Contragarantare”, au adăugat social-democraţii.

PSD susţine că, ”exact ca PDL în 2009-2010, promisiuni mincinoase cu proiecte grandioase care înseamnă, de fapt, pentru români – austeritate, pentru liberali – bunăstare”.