Premierul desemnat se reorientează: După eșecul negocierilor cu PSD, se va discuta cu USR

Duminică, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat discuțiile pentru finalizarea Programului de Guvernare, împreună cu echipele de vezi tot »

Dr. Streinu Cercel: ”Ne aşteptăm ca numărul pacienţilor infectaţi să crească. Să înceapă testarea la fiecare scară de bloc”

Medicul Adrian Streinu Cercel a declarat într-o conferinţă de presă în cadrul Maratonului vaccinării de la Bucureşti, că medicii se vezi tot »

Universitatea Craiova bate Chindia și urcă pe locul 2

Universitatea Craiova s-a impus în meciul de la Ploiești, scor 1-0, în fața formației Chindia Târgoviște, și a urcat provizoriu vezi tot »

Certificatul verde COVID – unde poţi/nu poţi să mergi fără el, începând de luni

Intră în vigoare restricţii dure pentru români, începând de luni. Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu cam peste tot, inclusiv vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu: ”Prin PNRR se adâncesc inechitățile dintre regiunile de dezvoltare”

Primarul Municipiului Craiova. Lia Olguța Vasilescu critică, într-un mesaj public, modul în care a fost gândit Planul Național de Redresare vezi tot »

 

PSD, atac în rafală la Cîțu înainte de votul din Parlament: Se mai miră cineva?

florin-citu-si-a-facut-un-selfie

Social-democrații au precizat, pe pagina de Facebook a PSD, că atunci când ministrul de Finanțe Florin Cîțu face „dezmăț” în chetuielile publice, taie veniturile la buget, nu se mai miră nimeni că piața financiară e cuprinsă de neîncredere și euro înregistrează record negativ.

„Când ministrul liberal al #finanțelor…

- este demis de 3 ori de Parlament prin voturile de la audieri și moțiune simplă,
- face încontinuu declarații iresponsabile,
- se împrumută la dobânzi de 14 ori mai mari decât Bulgaria și duble față de Grecia,
- face dezmăț în cheltuielile publice,
- taie venituri la bugetul de stat, în favoarea clientelei politice,
- nu acoperă deficitul de euro din țară nici prin intrări de fonduri europene, nici prin investiții străine directe și nici prin exporturi mai mari,
- nu propune nimic, nicio soluție, ci din contră, desființează și programele de stimulare a economiei implementate de PSD,
- promite românilor “lucruri fantastice” , precum scumpiri în lanț la alimente, medicamente, servicii, facturi,
- susține, exact în ziua în care cursul euro ajunge la un maxim istoric, că românii vor avea rate mai mici,

… se mai miră cineva că piața financiară este cuprinsă de neîncredere și incertitudine și că euro înregistrează record negativ după record negativ?”, arată o postare, sâmbătă, pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată adaugă că „în cei 2 ani și 10 luni de guvernare PSD puterea de cumpărare a câștigului salarial net a crescut cu 25%, iar a punctului de pensie cu 35%. În 3 luni și jumătate, Guvernul PNL reduce, pas cu pas, puterea de cumpărare a românilor”.