Lia Olguța Vasilescu: Se vor întoarce vremurile acelea când aveam ziua şi arestarea

“Cred că se vor întoarce vremurile acelea când aveam ziua şi arestarea. Depinde foarte mult de politic. Dacă se va vezi tot »

Alexandru Rafila lovește cu putere Cotroceniul: Nimic nu a justificat închiderea școlilor

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat luni, într-o conferință de presă, că decizia închiderii școlilor nu s-a vezi tot »

Nicușor Dan face mișto de bucureștenii care se plâng că au 19 grade în casă: ‘Sunt ţări europene în care asta e o normalitate’

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni seara că în 15-20% dintre blocurile bucureştene furnizarea agentului termic se vezi tot »

Datele ALARMANTE de la INS: deficitul comercial al României a SĂLTAT cu APROAPE UN MILIARD de euro

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în primele 11 luni ale anului trecut a fost de 16,433 miliarde euro, mai mare cu vezi tot »

CRAIOVA / Se pregătește anveloparea blocurilor de pe Calea București

“Am început deja discuțiile cu asociațiile de proprietari ca, imediat ce o să terminăm cu reabilitarea să anvelopăm si Calea vezi tot »

 

PSD pregăteşte ‘Operaţiunea Boicotul’: Fără negocieri subterane pentru poziţiile din Parlament

parlament

PSD nu va accepta niciun fel de negocieri subterane și netransparente pentru constituirea viitorului Parlament, precizează surse social-democrate pentru STIRIPESURSE.RO. În acest sens, PSD ar putea boicota chiar formarea noului Parlament, ceea ce ar genera un blocaj, având în vedere că partidul are puţin peste o treime din numărul total al parlamentarilor.

“Nu vom negocia niciodată principii și nu vom asista cum cei care au pierdut alegerile, fiind sancționați pe români pentru dezastrul în care au adus țara, își joacă supraviețuirea politică ignorând votul românilor. Lucrurile sunt extrem de simple: dacă PSD nu va avea o reprezentare conform votului exprimat în 6 decembrie, vom boicota constituirea noului Parlament. Astfel, conform art. 11, alin. 1, din Regulamentul Camerei Deputaților, respectiv art.14, alin 1 din Regulamentul Senatului , nu se va îndeplini condiția că două treimi dintre deputați și trei pătrimi dintre senatori să depună jurământul”, au precizat surse din PSD, pentru STIRIPESURSE.RO.

În acest sens, există deja deciziile pronunțate de CCR în materia dreptului parlamentar, regulamentele celor două Camere, precum și cutumele parlamentare instituite pe parcursul celor 30 de ani de parlamentarism și respectate de toate formațiunile politice până în prezent.

“Mandatul românilor nu poate fi ignorat. Românii au votat PSD: Trebuie să apărăm mandat dat de românii care au încredere în PSD și care ne-au votat, drepturile acestor oameni și să încercăm, pe cât putem, că măsurile noastre din programul de guvernare să fie realizate. Dacă Orban sau Barna cred că își pot bate joc în continuare de români, de copii, de bătrâni, de mediul de afaceri, se înșală amarnic! Români le-au spus stop. Și asta le spunem și noi: STOP!”, mai precizează surse social-democrate.

Potrivit unor informaţii “pe surse” din cadrul negocierilor PNL-USR-PLUS-UDMR de zilele trecute, formaţiunile de dreapta deja şi-au împărţit conducerea comisiilor parlamentare şi funcţiile din birourile permanente, fără să ţină cont de reprezentarea fiecărui partid. Până acum, aceste poziţii erau împărţite în funcţie de numărul mandatelor deţinute de fiecare partid.