Alegeri locale în 6 luni de la încetarea stării de urgenţă: propunerea AEP pentru Cotroceni, Palatul Victoria și Parlament

Organizarea la termen a alegerilor locale a devenit o misiune cvasi-imposibilă, consideră Autoritatea Electorală Permanentă, în timp ce asupra alegerilor vezi tot »

Lia Olguţa Vasilescu, reacţie după ce Orban a afirmat că NU poate plafona preţurile la alimente. Exemplele oferite de SUA şi Italia

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, critică afirmaţiile premierului Orban cu privire la imposibila implementare a unei plafonări a vezi tot »

Epidemia de gripă uitată din urmă cu 85 de ani: au murit 46.000 de români

Epidemia de gripă din România din iarna 1934 – 1935, cea mai gravă după cea din 1918, pentru care însă vezi tot »

Tinerii nu sunt imuni la coronavirus. COVID-19 a suferit 10 mutaţii

SARS-CoV2 este un virus respirator despre care specialiştii ştiu prea puţine, momentan. Deşi, în general, tinerii par a fi mai vezi tot »

ALERTĂ: 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 în România. Situația la zi

În România au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, în ultimele 24 de vezi tot »

 

PSD reacționează dur la acuzațiile lui Ludovic Orban: ‘Încearcă inutil să dea vina pe social-democrați că nu îi iese jocul de-a anticipatele’

PSD-Sigla

Ludovic Orban, „obșnuit cu nemunca”, încearcă inutil să dea vina pe parlamentarii PSD pentru că „nu îi iese jocul la anticipate”, arată social-democrații pe pagina de Facebook a PSD. Sursa citată a adăugat că e obligația premierului să demonstreze că are susținere în Legislativ pentru Guvern.

„Este #obligaţia premierului desemnat să demonstreze că are susţinerea Parlamentului pentru formarea Guvernului. Obişnuit cu nemunca, Ludovic Orban încearcă inutil să dea vina pe parlamentarii #PSD că nu îi iese jocul de-a anticipatele”, arată o postare făcută joi pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa menționată completează că „PSD a a venit la consultările de la Cotroceni cu o #propunere serioasă de premier, capabil să coaguleze o susţinere majoritară în Parlamentul României. Parlamentarii #PSD vor fi la muncă luni, dar nu vor fi prezenţi la mascarada pusă în scenă de #PNL.

Social-democrații reamintesc că așteaptă decizia CCR pe conflictul Președinție-Parlament privind desemnarea lui Orban ca premier.

„Aşa cum am spus, aşteptăm opinia judecătorilor CCR pentru că nu putem fi părtaşi la #forţarea regulilor democratice şi constituţionale pe care o practică preşedintele Iohannis şi PNL”, a conchis sursa citată.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, referitor la faptul că PSD intenționează să boicoteze votul pentru validarea Guvernului „Orban 2”, că social-democrații vor fi „exclusiv responsabili” pentru întrunirea cvorumului în Parlament.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituțională are pe ordinea de zi a ședinței sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.