INS anunță PRIMELE sectoare economice care intră în DECLIN accelerat: urmează concedieri

Managerii români estimează pentru următoarele trei luni o scădere a activităţii şi a numărului de salariaţi în construcţii şi servicii vezi tot »

Florian Bodog SEMNALEAZĂ o situație GRAVĂ: Contacții cazurilor de COVID nu pot vota nici la urna mobilă; nu au bază legală

Contacții cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 nu vor putea merge la vot, fiind în izolare, dar nu au nici bază legală vezi tot »

Olguţa Vasilescu: Organizaţia Pro România Craiova a trecut la PSD

Olguţa Vasilescu, primarul PSD al Craiovei, anunţă că echipa Pro România Craiova a trecut la PSD. “Organizaţia Pro România Craiova, vezi tot »

Alexandru Rafila explică când se va finaliza pandemia, după ce apare vaccinul împotriva Covid-19

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că nu toate țările vor scăpa în același timp de pandemia de Covid-19, în ciuda vezi tot »

Marcel Ciolacu joacă tare: Iohannis va avea surprize din partea românilor! PSD nu se pregătește de opoziție

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că președintele Klaus Iohannis își face planurile greșit pentru că va avea surprize mari la vezi tot »

 

PSD schimbă garda: Un fost judecător CCR şi o avocată celebră, noii specialişti ai partidului în domeniul justiţie

congres psd

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a confirmat că organizaţiile judeţene au propus nume noi pentru alegerile parlamentare, o schimbare de “gardă” evidentă având loc în privinţa specialiştilor PSD pe domeniul justiţiei. Astfel, pe listele de candidaţi ar urma să se regăsească avocata Laura Vicol şi fostul judecător CCR Simona Maya Teodoroiu.

“Am luat act. Nu o cunosc pe doamna Laura Vicol. Înţeleg că a avut anumiţi clienţi ca avocat. Acuma dacă dvs. luaţi un inerviu unui criminal înseamnă că nu mai aveţi dreptul să aveţi o viaţă politică? O să o analizăm în cadrul Consiliului Politic Naţional. Din punct de vedere al criteriilor principale de profesionalism, al faptului că nu are niciun dosar penal, nu cred că este o problemă”, a declarat Ciolacu despre Laura Vicol, fostă avocată a Alinei Bica. Vicol a fost şi ea luată la ţintă de DNA şi ulterior achitată definitiv la ÎCCJ.

Liderul PSD a confirmat şi candidatura Simonei Maya Teodoroiu. “Mă bucură acest lucru. Este un specialist în domeniul justiţiei. O altă nemembră a PSD şi o specialistă. Presupun că nu are nimeni ce să-i reproşeze”, a precizat Ciolacu. Maya Teodoroiu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, iar în intervalul  februarie 2015 – iunie 2019 a fost judecător la Curtea Constituţională, ea preluând mandatul lui Toni Greblă.

Marcel Ciolacu a afirmat că nu există nicio intenţie de absorbţie sau fuziune cu PPU-sl, însă ar putea exista cazuri de oameni din PPU-sl care să candideze pe listele PSD. “Organizaţia de la Prahova a solicitat prezenţa doamnei Graţiela Gavrilescu pe listele PSD”, a dezvăluit preşedintele PSD.

“În aceste momente de criză încercăm să aducem cât mai mulţi specialişti în Parlament”, a mai declarat Ciolacu. Acesta a refuzat să comenteze dispariţia de pe liste a unor nume contestate în ultimii ani, cum sunt Florin Iordache sau Eugen Nicolicea, precizând că listele sunt cele stabilite la nivel de organizaţii judeţene.