Mircea Geoană cere PNL și PSD să nu îi mai folosească numele în negocieri: „Până ieri îl înjurai și acum devine fost coleg de-al nostru?”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu intenționează să se întoarcă într-un partid politic și că ar prefera să vezi tot »

Mircea Geoană, aflat la Washington, dezvăluie principalele teme de la Summitul NATO: „Suntem gata cu lecțiile. Am negociat totul”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat la Washington pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, a făcut anunțuri de ultimă oră, luni seara, la vezi tot »

Cum se modifică OUG 84: Poliția va putea să rețină permisul șoferului care refuză testul anti-drog doar 72 de ore

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism vezi tot »

29 de piloți și copiloți s-au îmbolnăvit în aceeași zi. Epidemie de salarii mici la TAROM

Piloții TAROM au salariile la jumătate față de cei de la Wizz Air, iar sindicatele din cadrul companiei negociază de vezi tot »

Geoană, despre vizita premierului maghiar la Moscova: „Ce a făcut Orban nu angajează NATO. Nu are girul aliaților”

Aflat la Washington, pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN vezi tot »

 

Putin a rezolvat alegerile din Rusia și acum amenință cu al Treilea Război Mondial

putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat luni Occidentul că un conflict direct între Rusia şi alianţa militară NATO condusă de SUA ar însemna că planeta se află la un pas de cel de-al treilea război mondial, dar a declarat că mai nimeni nu îşi doreşte un astfel de scenariu, relatează Reuters.

Războiul din Ucraina a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Moscovei cu Occidentul de la Criza rachetelor din Cuba din 1962. Putin a avertizat deseori asupra riscurilor unui război nuclear, dar spune că nu a simţit niciodată nevoia de a folosi arme nucleare în Ucraina.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luna trecută că nu poate exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina în viitor, multe ţări occidentale distanţându-se de acest lucru, în timp ce altele, în special din Europa de Est, şi-au exprimat sprijinul.

Întrebat de Reuters despre remarcile lui Macron şi despre riscurile şi posibilitatea unui conflict între Rusia şi NATO, Putin a răspuns ironic: “totul este posibil în lumea modernă”.

“Este clar pentru toată lumea că acest lucru va fi la un pas de un al treilea război mondial. Cred că mai nimeni nu este interesat să fie aşa”, a declarat Putin după ce a obţinut la alegeri cea mai mare victorie din istoria Rusiei post-sovietice.

Putin a adăugat, totuşi, că personalul militar al NATO este deja prezent în Ucraina, spunând că Rusia a sesizat că pe câmpul de luptă se vorbeşte atât engleza, cât şi franceza.

“Nu este nimic bun în asta, în primul rând pentru ei, pentru că mor acolo şi în număr mare”, a spus el.

Înaintea alegerilor din 15-17 martie din Rusia, Ucraina a intensificat atacurile împotriva Rusiei, bombardând regiunile de frontieră şi chiar a folosit mijloace indirecte pentru a încerca să străpungă graniţele Rusiei.

Întrebat dacă apreciază că este necesar să cucerească regiunea ucraineană Harkov, Putin a spus că, dacă atacurile vor continua, Rusia va crea o zonă tampon din mai mult teritoriu ucrainean pentru a apăra teritoriul rusesc.

“Nu exclud ca, ţinând cont de evenimentele tragice care au loc astăzi, să fim forţaţi la un moment dat, când vom considera oportun, să creăm o anumită “zonă sanitară” în teritoriile aflate astăzi sub regimul de la Kiev”, a declarat Putin.