Ministerul Sănătății invită românii la doza a patra de vaccin

Ministerul Sănătății a anunțat că doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate vezi tot »

Mircea Geoană recunoaște implicarea NATO în războiul împotriva Rusiei: Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat că Fedeeraţia Rusă stagnează în sudul şi în estul Ucrainei, precizând vezi tot »

TVR se dezlănțuie în scandalul Eurovision: ‘Am acordat punctaj maxim Moldovei. Regulile au fost schimbate în timpul jocului’

“Am fost surprinşi să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind vezi tot »

A câștigat Ucraina finala Eurovision prin furt? Voturile României și Moldovei, oferite forțat Kievului

Scandalul punctajului zero dintre România și Moldova la Eurovision naște noi controverse! Asta după ce Uniunea Europeană de Radio şi vezi tot »

Sorin Oprescu, condamndat la 10 ani și 8 luni de închisoare

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Curtea de Apel vezi tot »

 

Rafila rupe tăcerea: de ce s-a murit masiv în România în pandemie

47976225_0_0_3071_1728_1920x0_80_0_0_e8169211f1001830b7277c5d68a5d8e5

Ministrul Sănătății a explicat că sistemul sanitar din România nu a fost conceput și pregătit pentru a face față unei crize de calibrul pandemiei. Declarația demnitarului român, făcută în fața omologilor săi din Uniunea Europeană.

Cu acest prilej, Alexandru Rafila a explicat că sistemul de sănătate din România nu a fost conceput și pregătit pentru a face față unei crize precum pandemia.
De asemenea, ministrul român al Sănătății a precizat că pandemia ne-a reamintit fragilitatea unora dintre cele mai importante sisteme create de om, sistemele de sănătate.
 
”Sistemul de sănătate din România nu a fost conceput și pregătit pentru a face față unei crize precum pandemia de Covid-19”,  spune Rafila.
 
Mai mult decât atât, profesorul Rafila a precizat că, în România, a existat o adevărată fluctuație între măsurile de izolare luate de autorități la începutul pandemiei și măsurile preventive slabe care au fost luate în cel de-al patrulea val.
În opinia sa, stabilitatea organismelor de conducere în domeniul sănătății ar trebui să fie un factor cheie pentru a face față crizei și că una dintre principalele probleme cu care s-a confruntat România a fost asigurarea accesului la servicii de sănătate pentru pacienții non-Covid-19.
Demnitarul a subliniat că personalul din domeniul sănătății a făcut eforturi extraordinare în perioada pandemiei.
El a susținit necesitatea creșterii resurselor alocate sistemului de sănătate, subliniind că este foarte important să existe decizii administrative și de sănătate publică bazate pe abordarea profesională a crizei pandemice.