Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Vasile Dîncu: Geoană ar putea intra în finală

Liderul Consiliului Național PSD a mai afirmat că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă vezi tot »

‘Ultimul dans’ pentru Generația de Aur: Voi chiar meritați statuie – Momente emoționante pe Arena Națională

Generaţia de Aur a făcut spectacol în meciul său de adio, sâmbătă seara, pe Arena Naţională, învingând selecţionata Legendelor Lumii, vezi tot »

Seismul Geoană de care se tem liderii PSD și PNL

Această campanie anostă și total irelevantă pentru țară și orașele ei pare mai degrabă liniștea dinaintea furtunii, cea care inevitabil vezi tot »

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, întrebat despre o vezi tot »

 

Rareș Bogdan, mesaj clar pentru PSD: ‘Ne vom respecta înțelegerea: PNL va ceda poziția de prim-ministru. În cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat’

332473125_582530540445063_7691995806203519328_n

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre rotativa din luna mai şi posbilitatea ca protocolul cu PSD să fie renegociat pentru ca anunmiţi miniştri ai social-democraţilor să rămână în Guvern.

Rareş Bogdan spune că PNL susţine ferm respectarea protocolului negociat cu PSD la rotativa din mai. ”Noi am semnat un document și în cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat și înțelegerile”, a spus europarlamentarul liberal.

”Ne vom respecta înțelegerea care este destul de clară: PNL va ceda poziția de prim-ministru urmând să obțină poziția de vicepremier, ministru al Finanțelor Publice, al Transporturilor și poziția de secretar general al Guvernului, urmând ca poziția de ministru al Fondurilor Europene și poziția de ministru al Justiției să fie ocupate de către partenerii noștri de guvernare, social democrații”, a declarat Rareş Bogdan, în exclusivitate la Romania TV.

PNL respectă întocmai înțelegerea care a fost parafată și realizată după luni de negocieri. În cazul în care colegii noștri de guvernare din PSD insistă pentru un anumit minister, nu putem face schimburi că nu suntem nici la piață, nici la iarmaroc, atunci automat vom intra în discuții pentru întregul cabinet, pentru cele 19 poziții, mai puțin poziția de prim ministru și vice premier”, a mai spus Rareș Bogdan.

Întrebat în ce condţii ar renegocia portofoliile, Rareş Bogdan a spus:

Este excepțional ceea ce spuneți. Sunt absolut convins că cei din PSD vor putea fără nici o problemă să permită celor doi ocupanți ai Ministerului de Justiție și al Ministerului Investițiilor să continue dacă sunt atât de mulțumiți de domniilor lor, dar asta nu ar însemna că noi nu ar trebui să ocupăm poziția de ministru al Finanțelor Publice și ministru al Transporturilor

Europarlamentarul nu a dat nume care ar putea intra în viitorul Guvern: „Nu am discutat aceste aspecte legate de persoane mai ales că rotativa urmează să aibă loc peste 90 de zile. Vă asigur că vor fi persoane profesioniste, respectate dar care să aibă și o alură politică importantă pentru că nu este simplu să stai la masă cu un premier din PSD și în același timp să stai la masă cu Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și alți lideri importanți ai PSD. E absolut normal ca și PNL să vină cu o garnitură extrem de puternică. Am văzut speculații că Mihai Tudose ar fi dorit în Guvern de către liderii PSD”.