PSD nu rămâne pasiv la alerta mondială declanșată de virusul din China: Ce prioritate are în această sesiune parlamentară

În contextul virusului mortal din China care amenință și alte state, PSD a transmis că, în viitoarea sesiune parlamentară, va vezi tot »

Previziune SUMBRĂ pentru Guvernul Orban: La cât ar putea ajunge deficitul bugetar anul acesta

Consiliul Fiscal estimează un nivel probabil al deficitului bugetar pentru anul 2020 cuprins între 4,6 – 4,8% din PIB, anticipând vezi tot »

Olguța Vasilescu, către Florin Cîțu: PNL se împrumută TRIPLU! Unde sunt banii?

Lia Olguța Vasilescu are o întrebare pentru ministrul Florin Cîțu după ce a spus că PNL se împrumută triplu față vezi tot »

HALUCINANT Ministrul Transporturilor a găsit SOLUȚIA pentru aglomerarea de pe DN1: Un drum FORESTIER

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a propus marţi mai multe soluţii temporare de reducere a blocajelor rutiere de pe DN1 din vezi tot »

FĂRĂ CUVINTE Florin Cîțu a împrumutat, azi, TREI MILIARDE DE EURO, de pe pieţele externe, cu scadență peste 12 și 30 de ani

Florin Cîțu a împrumutat marți 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în vezi tot »

 

Recalculare pensii – Marius Budăi, acuzații la adresa ministrului Muncii: ‘Când minte Violeta Alexandru?’

sursa: adevarul.ro

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, susține că actualul ministru, Violeta Alexandru, a întârziat deliberat recalcularea unor pensii. Marius Budăi a semnalat acest lucru într-o postare pe Facebook, pe care v-o prezentăm în continuare:

”Când minte ministrul Violeta Alexandru? Când a declarat astăzi ca sunt 14.000 de dosare de pensie întârziate sau acum două săptămâni când susținea ca sunt 45.000? În realitate niciuna dintre variante nu este reală.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru insinuează că PSD a întârziat deliberat recalcularea unor pensii pentru a nu face plățile astfel încât să nu încarce deficitul bugetar.
În primul rând, ministrul Muncii face confuzii între diferitele tipuri de recalculări ale pensiilor.
În principiu, sunt trei tipuri de recalculări:
1. Recalcularea pensiilor din grupele de muncă I și II, conform noilor prevederi din Legea 221/2018.
2. Recalcularea pensiilor conform noii Legi a pensiilor nr. 127/2019.
3. Recalculări curente din partea celor ieșiți la pensie.
Și o să mai apară încă un tip de recalculare dar aici o las pe doamna să descopere.
Ministrul Muncii nu precizează la ce recalculări s-a referit, dar având în vedere că pentru prima categorie recalcularea s-a încheiat, pentru cea de-a doua încă nu a început, rezultă că se referea la cea de-a treia categorie de recalculare respectiv la recalculările curente……asta ca să depășim statutul de amator al doamnei.

În al doilea rând, ministrul a prezentat date eronate. Susține că la 4 noiembrie ar fi fost 14.452 de cereri întârziate, când de fapt acea cifră era valabilă la 1 septembrie 2019.
La acel moment, cifra dosarelor întârziate cu recalculări curente a fost mai mare, pentru că personalul Casei de Pensii trebuia să încheie recalcularea pensiilor pe legea 221. În medie, în primele 9 luni din 2019, Casa de Pensii a recalculat 45.000 de dosare pe lună.
Acum câteva zile, ministrul Muncii susținea că sunt 45.000 de dosare întârziate, iar acum dă cifra din septembrie de 14.000. Este clar că nu înțelege și face confuzie între datele pe care le primește din minister.
În al treilea rând, când ministrul afirmă că PSD ar fi întârziat deliberat recalcularea pensiilor face dovada că fie nu cunoaște procedurile judiciare, fie dezinformează intenționat opinia publică, fie revenim la statutul de amator.
Apoi niciun ministru nu putea amâna sau împiedica plata drepturilor câștigate în instanță de cetățenii care au contestat modul de calcul și au avut câștig de cauză. Deciziile instanțelor de fond sunt puse în plată de îndată(în adevăratul sens al cuvântului, nu…). Niciun ministru nu poate opri aceste plăți.

Mai mult, numărul cetățenilor care câștigă în instanță pentru astfel de contestații este foarte mic, în raport cu numărul cererilor și sumele datorate sunt infime în raport cu bugetul CNPP. Deci e aberant să susții că PSD ar fi împiedicat în mod deliberat recalcularea unor pensii pentru a nu afecta bugetul de pensii.

La Alba este conducere liberală, acolo e o anchetă penală în derulare, de acolo întârzierile.
Pentru persoanele care au lucrat și în România și în străinătate se aplică aceeași lege, valabilă pe tot teritoriul Uniunii Europene, cu aceleași termene și proceduri.
Președintele CNPP a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă și are multe alte complicații medicale. Președintele nu a fost contactat nici măcar telefonic de ministrul Violeta Alexandru, până la această dată.” a declarat în postarea sa, fostul ministru Marius Budăi.