Mircea Geoană cere PNL și PSD să nu îi mai folosească numele în negocieri: „Până ieri îl înjurai și acum devine fost coleg de-al nostru?”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu intenționează să se întoarcă într-un partid politic și că ar prefera să vezi tot »

Mircea Geoană, aflat la Washington, dezvăluie principalele teme de la Summitul NATO: „Suntem gata cu lecțiile. Am negociat totul”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat la Washington pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, a făcut anunțuri de ultimă oră, luni seara, la vezi tot »

Cum se modifică OUG 84: Poliția va putea să rețină permisul șoferului care refuză testul anti-drog doar 72 de ore

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism vezi tot »

29 de piloți și copiloți s-au îmbolnăvit în aceeași zi. Epidemie de salarii mici la TAROM

Piloții TAROM au salariile la jumătate față de cei de la Wizz Air, iar sindicatele din cadrul companiei negociază de vezi tot »

Geoană, despre vizita premierului maghiar la Moscova: „Ce a făcut Orban nu angajează NATO. Nu are girul aliaților”

Aflat la Washington, pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN vezi tot »

 

Regele Charles al III-lea va veni în România. Ar fi prima vizită a unui monarh britanic în țara noastră

detalii-incoronare-regele-charles-trei-zile-ceremonii-812468

Regele Charles al III-lea va veni în România. Ar fi prima vizită a unui monarh britanic în țara noastră.

Regele Charles al III-lea, proaspăt încoronat, va vizita România pe 2 iunie, au declarat surse oficiale pentru Adevărul. Astfel, ar fi prima vizită oficială în țara noastră, în calitate de Rege și prin urmare a unui rege al Regatului Unit al Marii Britanii, în timpul exercitării funcției din fruntea monarhiei britanice.

„Ar fi o premieră pentru țara noastră să vină regele în Funcție. Nu au fost nici măcar când era Monarhia în România. (…) Ar fi ceva extraordinar, mai ales dacă o face acum, pentru că știți că este suveran peste mai multe state. Dacă ar veni în România să își viziteze proprietățile, ar fi un semnal extraordinar. Ne-ar ridica prestigiul extraordinar. Prima vizită a unui monarh englez pe teritoriul României”, a explicat istoricul Dan Falcan pentru Adevărul.

Prima vizită a unui membru al Familiei Regale britanice în România din întreaga istorie a fost în 1888, atunci când,  la invitația Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta, a venit în țara noastră Albert Edward, Principe de Wales, cel care avea să devină 13 ani mai târziu Regele Edward al VII-lea.

Potrivit paginii oficiale a familiei regale a României, din 1888 de-a lungul anilor au existat mai multe vizite ale membrilor casei regale britanice, însă niciodată nu a fost vorba de un monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, vizitele efectuate până acum  fiind premergătoare încoronării.

Potrivit sursei citate, Alfred, Duce de Edinburg a efectuat o vizită în 1896, iar Regele George al VI-lea a venit în anul 1922 la București și Alba Iulia, în calitate de Duce de York.

Regele Charles al III-lea a vizitat de mai multe ori România, fiind însă până acum în calitate de Prinț.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Regele Charles al II-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze și satul Viscri, acolo unde se află cea mai cunoscută proprietate din România pe care o deține.

Regele Marii Britanii este un admirator declarat al Transilvaniei, unde deține proprietăți. De asemenea, unele informații care s-au viralizat în mediul virtual în arătau ca urmaș al lui Vlad Țepeș. Însă alte informații, confirmate chiar de către rege, spun că a avut o stră-stră-străbunică din România.

Stră-stră-străbunica regelui Charles s-a născut în județul Mureș și a copilărit în Cluj. A locuit într-un castel din localitatea Sângeorgiu de Pădure.