Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa se află într-un oraș din România, potrivit britanicilor: ”Este și foarte ieftin”

Potrivit britanicilor, Craiova este pe primul loc în ceea ce privește amenajarea celui mai frumos târg de Crăciun din Europa. ”Orașul european, vezi tot »

Florin Cîțu: ”E normal ca PNL să-mi ridice imunitatea, dar nu demisionez din partid”

Fostul premier, Florin Cîțu, a declarat că este normal ca PNL să îi ridice imunitatea pentru ca DNA să poată vezi tot »

Breaking: Klaus Iohannis a dat undă verde urmării penale pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde cererilor de urmărire penală formulate de DNA în dosarul achiziției vaccinurilor din pandemie. Președintele României, Klaus Iohannis, vezi tot »

Geoană sugerează o candidatură ca independent la prezidențiale: Lansează o carte care prezintă un nou plan de țară

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, dă de înțeles că ar urma să candideze din postura de independent la vezi tot »

La PNL și PSD s-au ales marii jucători: cine vor fi eminențele cenușii ale campanie

Marile partide își fac pregătirea pentru super anul electoral 2024. În cadrul Biroului Politic al PNL, Lucian Bode a fost ales, vezi tot »

 

Regele Charles al III-lea va veni în România. Ar fi prima vizită a unui monarh britanic în țara noastră

detalii-incoronare-regele-charles-trei-zile-ceremonii-812468

Regele Charles al III-lea va veni în România. Ar fi prima vizită a unui monarh britanic în țara noastră.

Regele Charles al III-lea, proaspăt încoronat, va vizita România pe 2 iunie, au declarat surse oficiale pentru Adevărul. Astfel, ar fi prima vizită oficială în țara noastră, în calitate de Rege și prin urmare a unui rege al Regatului Unit al Marii Britanii, în timpul exercitării funcției din fruntea monarhiei britanice.

„Ar fi o premieră pentru țara noastră să vină regele în Funcție. Nu au fost nici măcar când era Monarhia în România. (…) Ar fi ceva extraordinar, mai ales dacă o face acum, pentru că știți că este suveran peste mai multe state. Dacă ar veni în România să își viziteze proprietățile, ar fi un semnal extraordinar. Ne-ar ridica prestigiul extraordinar. Prima vizită a unui monarh englez pe teritoriul României”, a explicat istoricul Dan Falcan pentru Adevărul.

Prima vizită a unui membru al Familiei Regale britanice în România din întreaga istorie a fost în 1888, atunci când,  la invitația Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta, a venit în țara noastră Albert Edward, Principe de Wales, cel care avea să devină 13 ani mai târziu Regele Edward al VII-lea.

Potrivit paginii oficiale a familiei regale a României, din 1888 de-a lungul anilor au existat mai multe vizite ale membrilor casei regale britanice, însă niciodată nu a fost vorba de un monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, vizitele efectuate până acum  fiind premergătoare încoronării.

Potrivit sursei citate, Alfred, Duce de Edinburg a efectuat o vizită în 1896, iar Regele George al VI-lea a venit în anul 1922 la București și Alba Iulia, în calitate de Duce de York.

Regele Charles al III-lea a vizitat de mai multe ori România, fiind însă până acum în calitate de Prinț.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Regele Charles al II-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze și satul Viscri, acolo unde se află cea mai cunoscută proprietate din România pe care o deține.

Regele Marii Britanii este un admirator declarat al Transilvaniei, unde deține proprietăți. De asemenea, unele informații care s-au viralizat în mediul virtual în arătau ca urmaș al lui Vlad Țepeș. Însă alte informații, confirmate chiar de către rege, spun că a avut o stră-stră-străbunică din România.

Stră-stră-străbunica regelui Charles s-a născut în județul Mureș și a copilărit în Cluj. A locuit într-un castel din localitatea Sângeorgiu de Pădure.