Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa se află într-un oraș din România, potrivit britanicilor: ”Este și foarte ieftin”

Potrivit britanicilor, Craiova este pe primul loc în ceea ce privește amenajarea celui mai frumos târg de Crăciun din Europa. ”Orașul european, vezi tot »

Florin Cîțu: ”E normal ca PNL să-mi ridice imunitatea, dar nu demisionez din partid”

Fostul premier, Florin Cîțu, a declarat că este normal ca PNL să îi ridice imunitatea pentru ca DNA să poată vezi tot »

Breaking: Klaus Iohannis a dat undă verde urmării penale pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde cererilor de urmărire penală formulate de DNA în dosarul achiziției vaccinurilor din pandemie. Președintele României, Klaus Iohannis, vezi tot »

Geoană sugerează o candidatură ca independent la prezidențiale: Lansează o carte care prezintă un nou plan de țară

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, dă de înțeles că ar urma să candideze din postura de independent la vezi tot »

La PNL și PSD s-au ales marii jucători: cine vor fi eminențele cenușii ale campanie

Marile partide își fac pregătirea pentru super anul electoral 2024. În cadrul Biroului Politic al PNL, Lucian Bode a fost ales, vezi tot »

 

Revine Valeriu Zgonea! Fostul președinte al Camerei Deputaților, aviz favorabil la şefia ANCOM

zgonea98765467892_451221001-610x300

Revine Valeriu Zgonea! Fostul președinte al Camerei Deputaților și Mihai Eftimie, aviz favorabil la şefia ANCOM

Comisiile pentru tehnologia informaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidaturile lui Valeriu Zgonea şi Mihai Eftimie pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), plenul Parlamentului urmând să decidă prin vot cine va ocupa această funcţie.

S-au înregistrat 17 voturi ‘pentru’ şi 9 ‘împotrivă’ pentru raportul comisiilor, în care se precizează că cei doi candidaţi întrunesc condiţiile necesare numirii în această funcţie.

La audierea din comisii, Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi deputat PSD, a declarat că în ultimii 5 ani a activat la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, menţionând că nu mai este om politic de 8 ani.

Zgonea a spus că “România digitală trebuie să fie o poveste de succes”

Zgonea a spus că “România digitală trebuie să fie o poveste de succes”, menţionând că este “un timp al schimbărilor”, în care cei cu expertiză să gestioneze această instituţie.

“Autoritatea este într-o situaţie inedită, fiind în proces de digitalizare”, a mai spus Zgonea, adăugând că este un om al dialogului şi intenţionează ca această instituţie să-şi păstreze statutul independent.

La rândul său, Mihai Eftimie, antreprenor din industria de comunicaţii, a afirmat că este inginer de aviaţie, cu un master în tehnologii spaţiale, rachete, cu experienţă în telecomunicaţii, menţionând că în 2011 a fondat o companie în domeniu şi a făcut şi consultanţă cu firme din străinătate.

“Intenţionez să schimb abordarea ANCOM, să devină o autoritate mult mai modernă”, a spus Eftimie, arătând că România trebuie scoasă de pe ‘lista ruşinii’ în acest domeniu.

El a enumerat mai multe probleme cu care se confruntă în prezent ANCOM, printre care monitorizarea frecvenţelor civile, tarifele pentru apelurile internaţionale, care sunt printre cele mai mari în Europa, legea infrastructurii, adăugând că este nevoie şi de un nou sediu pentru această instituţie.

“Candidez independent. Nu am nicio rudenie şi nu cunosc pe nimeni, respect prevederile ordonanţei din domeniu. Cred că sistemul poate să mai dea şi erori şi dintr-o eroare pot să ajung preşedinte al ANCOM”, a explicat Mihai Eftimie, întrebat de deputaţii USR dacă el consideră că are vreo şansă să fie ales în această funcţie nefiind propus de un partid.

Parlamentul se va întruni în şedinţă comună marţi.