Profesor la Stanford: 100 la sută sigur că extratereștrii sunt pe Pământ de mult timp`

Un profesor de la Universitatea Stanford susține că extratereștrii au fost pe planeta Pământ și sunt „încă aici”. El arată vezi tot »

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe. vezi tot »

Rezultate oficiale: Erdogan triumfă în alegerile prezidențiale din Turcia!

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, anunță vezi tot »

Sondaj CURS – PSD și PNL sunt ‘condamnate’ să facă alianță și după alegerile parlamentare

Un sondaj CURS de tip Omnibus relevă faptul că, după alegerile parlamentare din 2024, vom avea o ecuație politică la fel de vezi tot »

A doua zi de greva generală în învățământ: liderii sindicatelor din educație sunt hotărâți să nu cedeze

Greva generală din învățământ va continua marţi, au anunțat liderii Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și ai Federației Libere din vezi tot »

 

Revine Valeriu Zgonea! Fostul președinte al Camerei Deputaților, aviz favorabil la şefia ANCOM

zgonea98765467892_451221001-610x300

Revine Valeriu Zgonea! Fostul președinte al Camerei Deputaților și Mihai Eftimie, aviz favorabil la şefia ANCOM

Comisiile pentru tehnologia informaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidaturile lui Valeriu Zgonea şi Mihai Eftimie pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), plenul Parlamentului urmând să decidă prin vot cine va ocupa această funcţie.

S-au înregistrat 17 voturi ‘pentru’ şi 9 ‘împotrivă’ pentru raportul comisiilor, în care se precizează că cei doi candidaţi întrunesc condiţiile necesare numirii în această funcţie.

La audierea din comisii, Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi deputat PSD, a declarat că în ultimii 5 ani a activat la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, menţionând că nu mai este om politic de 8 ani.

Zgonea a spus că “România digitală trebuie să fie o poveste de succes”

Zgonea a spus că “România digitală trebuie să fie o poveste de succes”, menţionând că este “un timp al schimbărilor”, în care cei cu expertiză să gestioneze această instituţie.

“Autoritatea este într-o situaţie inedită, fiind în proces de digitalizare”, a mai spus Zgonea, adăugând că este un om al dialogului şi intenţionează ca această instituţie să-şi păstreze statutul independent.

La rândul său, Mihai Eftimie, antreprenor din industria de comunicaţii, a afirmat că este inginer de aviaţie, cu un master în tehnologii spaţiale, rachete, cu experienţă în telecomunicaţii, menţionând că în 2011 a fondat o companie în domeniu şi a făcut şi consultanţă cu firme din străinătate.

“Intenţionez să schimb abordarea ANCOM, să devină o autoritate mult mai modernă”, a spus Eftimie, arătând că România trebuie scoasă de pe ‘lista ruşinii’ în acest domeniu.

El a enumerat mai multe probleme cu care se confruntă în prezent ANCOM, printre care monitorizarea frecvenţelor civile, tarifele pentru apelurile internaţionale, care sunt printre cele mai mari în Europa, legea infrastructurii, adăugând că este nevoie şi de un nou sediu pentru această instituţie.

“Candidez independent. Nu am nicio rudenie şi nu cunosc pe nimeni, respect prevederile ordonanţei din domeniu. Cred că sistemul poate să mai dea şi erori şi dintr-o eroare pot să ajung preşedinte al ANCOM”, a explicat Mihai Eftimie, întrebat de deputaţii USR dacă el consideră că are vreo şansă să fie ales în această funcţie nefiind propus de un partid.

Parlamentul se va întruni în şedinţă comună marţi.