Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Rusia avertizează: Dacă vreun F-16 folosit de Ucraina decolează din România vom lua urgent măsuri

Avion-F-16-Fighting-Falcon-Belgia-640x360

Rusia va considera folosirea avioanelor de vânătoare F-16 de la bazele aeriene din Polonia, România și Slovacia ca fiind participarea acestor trei țări la conflictul din Ucraina.

Acest avertisment a fost făcut de șeful delegației Rusiei la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov, transmite RIA Novosti citat de Rador Radio România.

Acesta a atras atenția asupra declaraţiilor conform cărora, în condiţiile distrugerii semnificative a structurii aerodromurilor din Ucraina, aceste avioane militare transferate Kievului ar putea decola de la bazele aeriene din aceste state.

“Avertizăm cu tărie că folosirea acestor avioane de luptă de pe teritoriul acestor țări membre NATO va fi considerată de Moscova drept participarea lor la conflictul din Ucraina și va forța Rusia să ia măsuri de răspuns” – a spus diplomatul rus în discursul său la cea de-a 1065-a reuniune plenară a Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securității.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, “SUA și sateliții săi continuă să genereze amenințări la securitate” la granițele de vest ale Rusiei.

“Natura agresivă a politicii lor nu mai este ascunsă în spatele formulărilor despre orientarea exclusiv defensivă a doctrinelor militare” – a declarat Gavrilov exprimându-şi opinia.

El a subliniat, de asemenea, că orientările doctrinare naționale și de coaliție ale țărilor Alianței Nord-Atlantice “consacră pretenții de dominație globală și regională, care sunt planificate a fi obţinute folosind forța militară”.

Anterior, adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, a anunţat că mai multe țări ale alianței vor furniza, în curând, Kievului avioane de luptă F-16.