Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa se află într-un oraș din România, potrivit britanicilor: ”Este și foarte ieftin”

Potrivit britanicilor, Craiova este pe primul loc în ceea ce privește amenajarea celui mai frumos târg de Crăciun din Europa. ”Orașul european, vezi tot »

Florin Cîțu: ”E normal ca PNL să-mi ridice imunitatea, dar nu demisionez din partid”

Fostul premier, Florin Cîțu, a declarat că este normal ca PNL să îi ridice imunitatea pentru ca DNA să poată vezi tot »

Breaking: Klaus Iohannis a dat undă verde urmării penale pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde cererilor de urmărire penală formulate de DNA în dosarul achiziției vaccinurilor din pandemie. Președintele României, Klaus Iohannis, vezi tot »

Geoană sugerează o candidatură ca independent la prezidențiale: Lansează o carte care prezintă un nou plan de țară

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, dă de înțeles că ar urma să candideze din postura de independent la vezi tot »

La PNL și PSD s-au ales marii jucători: cine vor fi eminențele cenușii ale campanie

Marile partide își fac pregătirea pentru super anul electoral 2024. În cadrul Biroului Politic al PNL, Lucian Bode a fost ales, vezi tot »

 

Rusia ia în calcul opțiunea de a lovi Kievul cu o rachetă spațială – Discuții interceptate între oficialii ruși

905ba0f70ec3c61f3317cc406d6a6d47-1

Fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, a vrut să folosească o rachetă spațială pentru a ataca Ucraina. El s-a oferit să-i pună în aplicare planul său dictatorului rus Vladimir Putin, potrivit publicației germane Bild.

Publicația susține că a obținut înregistrări ale conversațiilor lui Rogozin cu Dmitri Baranov, directorul general al centrului spațial și de rachete rus “Progress”, în care au discutat despre un atac cu rachetă spațială asupra unui mare oraș ucrainean . Aceștia doreau să o lanseze de pe cosmodromul Plesetsk și să plaseze bombe și focoase la bord.

În același timp, potrivit jurnaliștilor, Baranov se temea că bombele grele cu explozibil puternic sau focoase ghidate se vor supraîncălzi din cauza intrării supersonice în atmosferă. Rogozin a promis că va discuta această problemă cu proiectantul Iuri Solomonov. În câteva zile, acesta ar fi găsit o soluție.

De asemenea, alte riscuri ale unui astfel de “know-how”, care au fost discutate de Baranov și Rogozin, au fost că părți ale rachetei ar putea cădea pe teritoriul Rusiei, iar eroarea de impact ar putea fi de 50-100 de kilometri.

În general, după cum a susținut Baranov, ar fi nevoie de aproximativ 6 luni pentru a pregăti o astfel de operațiune. Rogozin, la rândul său, a promis că îi va transmite planul lui Putin.

“Planul a fost adus președintelui Federației Ruse pe 16 ianuarie. Nu se știe cum a reacționat la el”, scrie ziarul.

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, propagandiștii ruși au relatat că Rogozin a fost rănit în timpul bombardamentelor din Donețkul ocupat temporar.