Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Vasile Dîncu: Geoană ar putea intra în finală

Liderul Consiliului Național PSD a mai afirmat că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă vezi tot »

‘Ultimul dans’ pentru Generația de Aur: Voi chiar meritați statuie – Momente emoționante pe Arena Națională

Generaţia de Aur a făcut spectacol în meciul său de adio, sâmbătă seara, pe Arena Naţională, învingând selecţionata Legendelor Lumii, vezi tot »

Seismul Geoană de care se tem liderii PSD și PNL

Această campanie anostă și total irelevantă pentru țară și orașele ei pare mai degrabă liniștea dinaintea furtunii, cea care inevitabil vezi tot »

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, întrebat despre o vezi tot »

 

Rusia ia în calcul opțiunea de a lovi Kievul cu o rachetă spațială – Discuții interceptate între oficialii ruși

905ba0f70ec3c61f3317cc406d6a6d47-1

Fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, a vrut să folosească o rachetă spațială pentru a ataca Ucraina. El s-a oferit să-i pună în aplicare planul său dictatorului rus Vladimir Putin, potrivit publicației germane Bild.

Publicația susține că a obținut înregistrări ale conversațiilor lui Rogozin cu Dmitri Baranov, directorul general al centrului spațial și de rachete rus “Progress”, în care au discutat despre un atac cu rachetă spațială asupra unui mare oraș ucrainean . Aceștia doreau să o lanseze de pe cosmodromul Plesetsk și să plaseze bombe și focoase la bord.

În același timp, potrivit jurnaliștilor, Baranov se temea că bombele grele cu explozibil puternic sau focoase ghidate se vor supraîncălzi din cauza intrării supersonice în atmosferă. Rogozin a promis că va discuta această problemă cu proiectantul Iuri Solomonov. În câteva zile, acesta ar fi găsit o soluție.

De asemenea, alte riscuri ale unui astfel de “know-how”, care au fost discutate de Baranov și Rogozin, au fost că părți ale rachetei ar putea cădea pe teritoriul Rusiei, iar eroarea de impact ar putea fi de 50-100 de kilometri.

În general, după cum a susținut Baranov, ar fi nevoie de aproximativ 6 luni pentru a pregăti o astfel de operațiune. Rogozin, la rândul său, a promis că îi va transmite planul lui Putin.

“Planul a fost adus președintelui Federației Ruse pe 16 ianuarie. Nu se știe cum a reacționat la el”, scrie ziarul.

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, propagandiștii ruși au relatat că Rogozin a fost rănit în timpul bombardamentelor din Donețkul ocupat temporar.