Volodimir Zelenski le-a dat ordin liderilor G7: Data până la care trebuie să se încheie războiul rus în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat luni pe liderii G7, reuniţi într-un summit în Germania, ”să facă maximum” pentru a vezi tot »

Suspans prelungit până în toamnă pentru Darius Vâlcov – Iccj repune pe rol mega-dosarul de corupție în loc să decidă dacă se continuă sau nu judecata

Instanța supremă a amânat, repus, luni pe rol dosarul de mare corupție în care sunt analizate apelurile DNA și ale vezi tot »

Prințul Paul al României a fost prins la Paris

Prințul Paul al României a fost prins în Paris. Acesta fugise din țară de aproape  doi ani de zile, după vezi tot »

România Educată s-a prăpădit la Evaluarea Națională

Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în vezi tot »

Guvernul va compensa prețul la carburanti pentru trei luni

Guvernul va lua o decizie joi cum va face cu scăderea prețurilor la combustibil, iar decizia va fi anunțată după vezi tot »

 

Rusia lansează un nou ultimatum pentru apărătorii Mariupolului

Russia Ukraine War Besieged City

Rusia a dat marţi un nou ultimatum forţelor ucrainene care continuă să opună rezistenţă în oraşul-port asediat Mariupol, mai ales în oţelăria Azovstal, cerându-le să depună armele până marţi la prânz în schimbul promisiunii de a fi lăsaţi în viaţă, transmite EFE.

“Ţinând cont de situaţia catastrofală care are loc în uzina metalurgică Azovstal, ghidându-se totodată după principii pur umane, Forţele Armate ruse le oferă încă o dată militarilor din batalioanele naţionaliste şi mercenarilor străini posibilitatea de a pune capăt ostilităţilor şi de a depune armele începând cu orele 12:00 (09:00 GMT)”, a anunţat Ministerul Apărării rus.

“Tuturor celor care depun armele li se garantează că vor rămâne în viaţă”, a declarat şeful Centrului de Control al Apărării Naţionale a Federaţiei Ruse, general colonelul Mihail Mizinţev, citat într-un comunicat.

Anterior, forţele proruse din Donbas, în estul Ucrainei, au anunţat că au început marţi asaltul asupra oţelăriei Azovstal din Mariupol, ultimul punct de rezistenţă din acest oraş ucrainean care este sub asediu de mai bine de o lună şi jumătate.

În acelaşi timp, Rusia a transmis că a lansat în noaptea de luni spre marţi zeci de raiduri aeriene şi cu rachete în estul Ucrainei. “Rachete de înaltă precizie ale forţelor aerospaţiale ruse au neutralizat 13 puncte de rezistenţă ale unităţilor armatei ucrainene”, precum şi “concentrări” de trupe din apropierea oraşului-cheie Sloviansk, în regiunea Doneţk, a anunţat Ministerul Apărării rus.