Mircea Geoană, pe primul loc în preferințele românilor la alegerile prezidențiale. Cele patru situații posibile pentru turul doi

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în topul intenţiilor de vot pentru alegerile prezidenţiale, vezi tot »

Mircea Geoană nu s-a mai abținut după ce a văzut o poză cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan: Te pufnește râsul

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat că a murit de râs după ce i-a arătat cineva o fotografie cu europarlamentarii vezi tot »

Geoană despre susținerea PSD – PNL la prezidențiale: Se poate și fără ei!

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat reprezentanţii actualei coaliţii încearcă să blocheze jocul şi să spună “suntem noi şi fără vezi tot »

Care e candidatul cu cele mai mari șanse să le obțină votul românilor și cum sunt văzuți Geoană, Ciolacu și Ciucă

Cu șase luni înaintea alegerilor prezidențiale, ofertele partidelor pentru Cotroceni nu sunt atractive în afara activelor de partid, rezultă dintr-o vezi tot »

Dublă lovitură pentru Klaus Iohannis: Italia și Suedia îl susțin pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile internaţionale de presă. Prim-ministrul vezi tot »

 

Rusia plănuiește un asalt aerian pentru a susține o nouă ofensivă majoră (serviciile de informații occidentale)

rusia-aviatia-militara-a-primit-noul-avion-de-lupta-su-30sm-18435538

Rusia pregătește un nou asalt aerian cu avioane de vânătoare și elicoptere de atac pentru a-și susține ofensiva de amploare în Ucraina, au avertizat serviciile de informații occidentale, relatează The Telegraph.

Informațiile împărtășite între statele membre ale alianței arată o acumulare de avioane la granițele Rusiei cu Ucraina, potrivit a două persoane informate cu privire la discuții. Se crede că Moscova ar putea încerca să folosească mijloacele aeriene pentru a prelua inițiativa în regiunea Donbas din estul țării, deoarece forțele terestre conduse de artilerie nu au reușit până acum să facă acest lucru. Avertismentul a venit în timp ce peste 50 de aliați occidentali ai Ucrainei s-au reunit la Bruxelles pentru a stabili planurile pentru viitorul sprijin militar.

Lloyd Austin, secretarul american al apărării, care a convocat discuțiile, a declarat că nu s-a înregistrat niciun progres în ceea ce privește aprovizionarea Kievului cu avioane de luptă de fabricație occidentală.

Un nou apel pentru avioane de luptă

La sosirea la sediul NATO din Bruxelles pentru summit, ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a lansat un apel pentru avioane de luptă. Dar, în discuțiile private cu omologii săi, el a declarat că accelerarea livrărilor de sisteme de apărare aeriană și de artilerie, precum și de blindate, sunt mai importante pentru forțele armate ale Ucrainei. “Forțele terestre rusești sunt destul de epuizate, așa că este cel mai bun indiciu că vor transforma acest lucru într-o luptă aeriană”, a declarat un oficial de rang înalt al administrației americane.  “Dacă ucrainenii vor supraviețui, trebuie să aibă cât mai multe capacități de apărare aeriană și cât mai multă muniție posibil”.

În cadrul discuțiilor, Austin a avertizat că forțele aeriene ale Rusiei reprezintă în continuare o amenințare semnificativă pentru Ucraina. “El a fost foarte clar că avem o fereastră scurtă de timp pentru a-i ajuta pe ucraineni să se pregătească pentru o ofensivă și că au nevoi destul de specifice”, a adăugat oficialul american.

Forța aeriană rusă intactă

Evaluările occidentale indică faptul că, spre deosebire de forțele sale terestre, forța aeriană a Rusiei a rămas în mare parte intactă de-a lungul celor aproape un an de război. În timp ce avioane de luptă și elicoptere rusești au fost doborâte deasupra Ucrainei, Moscova nu a angajat multe dintre avioanele sale din cauza apărării aeriene a Ucrainei.