Profesor la Stanford: 100 la sută sigur că extratereștrii sunt pe Pământ de mult timp`

Un profesor de la Universitatea Stanford susține că extratereștrii au fost pe planeta Pământ și sunt „încă aici”. El arată vezi tot »

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe. vezi tot »

Rezultate oficiale: Erdogan triumfă în alegerile prezidențiale din Turcia!

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, anunță vezi tot »

Sondaj CURS – PSD și PNL sunt ‘condamnate’ să facă alianță și după alegerile parlamentare

Un sondaj CURS de tip Omnibus relevă faptul că, după alegerile parlamentare din 2024, vom avea o ecuație politică la fel de vezi tot »

A doua zi de greva generală în învățământ: liderii sindicatelor din educație sunt hotărâți să nu cedeze

Greva generală din învățământ va continua marţi, au anunțat liderii Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și ai Federației Libere din vezi tot »

 

Rusia plănuiește un asalt aerian pentru a susține o nouă ofensivă majoră (serviciile de informații occidentale)

rusia-aviatia-militara-a-primit-noul-avion-de-lupta-su-30sm-18435538

Rusia pregătește un nou asalt aerian cu avioane de vânătoare și elicoptere de atac pentru a-și susține ofensiva de amploare în Ucraina, au avertizat serviciile de informații occidentale, relatează The Telegraph.

Informațiile împărtășite între statele membre ale alianței arată o acumulare de avioane la granițele Rusiei cu Ucraina, potrivit a două persoane informate cu privire la discuții. Se crede că Moscova ar putea încerca să folosească mijloacele aeriene pentru a prelua inițiativa în regiunea Donbas din estul țării, deoarece forțele terestre conduse de artilerie nu au reușit până acum să facă acest lucru. Avertismentul a venit în timp ce peste 50 de aliați occidentali ai Ucrainei s-au reunit la Bruxelles pentru a stabili planurile pentru viitorul sprijin militar.

Lloyd Austin, secretarul american al apărării, care a convocat discuțiile, a declarat că nu s-a înregistrat niciun progres în ceea ce privește aprovizionarea Kievului cu avioane de luptă de fabricație occidentală.

Un nou apel pentru avioane de luptă

La sosirea la sediul NATO din Bruxelles pentru summit, ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a lansat un apel pentru avioane de luptă. Dar, în discuțiile private cu omologii săi, el a declarat că accelerarea livrărilor de sisteme de apărare aeriană și de artilerie, precum și de blindate, sunt mai importante pentru forțele armate ale Ucrainei. “Forțele terestre rusești sunt destul de epuizate, așa că este cel mai bun indiciu că vor transforma acest lucru într-o luptă aeriană”, a declarat un oficial de rang înalt al administrației americane.  “Dacă ucrainenii vor supraviețui, trebuie să aibă cât mai multe capacități de apărare aeriană și cât mai multă muniție posibil”.

În cadrul discuțiilor, Austin a avertizat că forțele aeriene ale Rusiei reprezintă în continuare o amenințare semnificativă pentru Ucraina. “El a fost foarte clar că avem o fereastră scurtă de timp pentru a-i ajuta pe ucraineni să se pregătească pentru o ofensivă și că au nevoi destul de specifice”, a adăugat oficialul american.

Forța aeriană rusă intactă

Evaluările occidentale indică faptul că, spre deosebire de forțele sale terestre, forța aeriană a Rusiei a rămas în mare parte intactă de-a lungul celor aproape un an de război. În timp ce avioane de luptă și elicoptere rusești au fost doborâte deasupra Ucrainei, Moscova nu a angajat multe dintre avioanele sale din cauza apărării aeriene a Ucrainei.