ULTIMA ORĂ – Fiul cel mic al ministrului Tudorel Toader, implicat într-un accident rutier

Fiul cel mic al ministrului Tudorel Toader, Teodor Andrei, a provocat, marţi dimineaţă, un accident, intrând cu maşina într-un podeţ, vezi tot »

Fostul șef ÎCCJ aruncă „bomba” după ce protocolul cu SRI a fost făcut public: „Nu l-am văzut, nu l-am discutat, nu l-am semnat”

Fostul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Nicolae Popa, a cărui semnătură apare pe protocolul de cooperare între vezi tot »

Iohannis, întâlnire cu ambasadorii UE la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni marţi, la ora 14.00, la Ambasada Republicii Bulgaria, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii vezi tot »

Codul de procedură penală a trecut de Parlament

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală a fost votat, luni seară, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate vezi tot »

BOMBĂ – SRI a desecretizat protocolul cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Serviciul Român de Informații a declasificat, luni, protocolul de cooperare între SRI, Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetul vezi tot »

 

S-A ALES PRAFUL de pactul sindicatelor din Poliţie. “Coarnă a încercat să facă afaceri pe spatele nostru”

politist intersectie
La nici o săptămână după întâlnirea istorică dintre toate organizațiile sindicale, în urma căreia s-a convenit un calendar comun de proteste având ca unic scop revendicări privind salarizarea polițiștilor, „băieții deștepți din culisele sistemului au început să-și facă treaba”, acuză liderul unuia dintre sindicate. 
 
Potrivit lui Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol, pe grupul de watsapp creat cu liderii organizațiilor sindicale, exclusiv pentru protest, s-a iscat un scandal după ce liderul Pro Lex a spus că nu apreciază oportun protestul, însă dorește să contribuie cu 10.000 lei pentru cele necesare organizării acestuia.
 
„Coarnă de la SNPPC a profitat de ocazie să facă afaceri pe spatele nostru. A început să se dezică de cele deja convenite, respectiv ca fiecare organizație să contribuie la cheltuielile comune ce țin de scenă și sonorizare urmând ca la nivel local liderii organizațiilor să colaboreze pentru asigurarea transportului. De la replici de genul “Totul are un preț”, “Totul costă” sau “In protocol nu scrie că aceste acțiuni se fac ‘GRATUIT’, încet, încet, Coarnă a impus o taxa de “jmecherie”, de 10.000 lei pentru fiecare organizație care vrea să participe alături de SNPPC la protestul de pe 24 martie.”, acuză Cosmin Andreica, citat de cugetliber.ro.
 
Liderul Sindicatului Europol afirmă că reacţia unanimă a celorlalte organizații sindicale a fost să conteste aceste sume și „să refuze să plătească acest bir unui om care probabil se gândea că este un moment bun pentru a face afaceri pe spatele poliţişitlor”.
 
„Este strigător la cer că unii lideri de sindicat încă mai cred că pot manipula prin minciună, dezinformare, frânturi de adevăr și că își consideră membrii ca fiind o simplă masă de manevră. Oricât ar cred că încă le merge, liderii trebuie să înțeleagă că vremurile s-au schimbat, că generația actuală din Poliție nu mai e dispusă să înghită găluștele unor războaie personale sau de orgolii în care ei sunt folosiți”, a mai adăugat Andreica. 
 
Astăzi, 12 martie, toate organizațiile sindicale, cu excepția Sindicatului Pro Lex și SNPPC, s-au întâlnit şi au convenit continuarea protestelor stabilite initial, care vor culmina cu cel mai mare protest al poliţiştilor, programat la data de 24 martie.
 
Contactat pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc, Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC, ne-a declarat că: “Dacă domnul Andreica mai insistă mult cu calomniile, îl voi da în judecată. Eu mă mai judec cu doi lideri de sindicat şi s-ar putea să-l dau şi pe el în judecată. Vasile Lincu, liderul Prolex, a venit cu propunerea ca fiecare organizaţie sindicală să vină cu o sumă de 10.000 de lei pentru a avea un fond de proteste. Eu am fost de acord, urmând să discutăm astăzi detaliile. Asta a fost tot”, informeaza cugetliber.ro.