Dăncilă închide gura cârcotașilor: ‘Noi am crescut pensiile. Pensionarii o văd şi o simt’

Viorica Dăncilă a reamintit miercuri că Executivul a crescut pensiile, adăugând că este “o abordare greşită” să se susţină contrariul.  vezi tot »

Dăncilă, fără emoții cu privire la moțiunea de cenzură: ‘Am încredere în susţinerea întregii coaliţii, am încrederea colegelor şi colegilor mei’

Viorica Dăncilă a declarat că nu are emoţii pentru cabinetul pe care îl conduce vizavi de moţiunea de cenzură pe vezi tot »

Motto-ul României la Preşedinţia Consiliului UE va fi ‘Coeziunea ca valoare comună europeană’

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că motto-ul României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi “Coeziunea ca valoare comună vezi tot »

Premierul a făcut anunțul: ‘Astăzi sunt ultimele discuții pe buget’

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri la Parlament, că în cursul acestei zile vor avea loc ultimele discuții cu privire vezi tot »

Dăncilă dezvăluie ce s-a discutat în CSAT, după ce Iohannis a suspendat ședința: ‘Nu am discutat despre aceste subiecte’

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri la Parlament, că la ședința de marți a CSAT a discutat cu președintele Klaus Iohannis vezi tot »

 

S-A ALES PRAFUL de pactul sindicatelor din Poliţie. “Coarnă a încercat să facă afaceri pe spatele nostru”

politist intersectie
La nici o săptămână după întâlnirea istorică dintre toate organizațiile sindicale, în urma căreia s-a convenit un calendar comun de proteste având ca unic scop revendicări privind salarizarea polițiștilor, „băieții deștepți din culisele sistemului au început să-și facă treaba”, acuză liderul unuia dintre sindicate. 
 
Potrivit lui Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol, pe grupul de watsapp creat cu liderii organizațiilor sindicale, exclusiv pentru protest, s-a iscat un scandal după ce liderul Pro Lex a spus că nu apreciază oportun protestul, însă dorește să contribuie cu 10.000 lei pentru cele necesare organizării acestuia.
 
„Coarnă de la SNPPC a profitat de ocazie să facă afaceri pe spatele nostru. A început să se dezică de cele deja convenite, respectiv ca fiecare organizație să contribuie la cheltuielile comune ce țin de scenă și sonorizare urmând ca la nivel local liderii organizațiilor să colaboreze pentru asigurarea transportului. De la replici de genul “Totul are un preț”, “Totul costă” sau “In protocol nu scrie că aceste acțiuni se fac ‘GRATUIT’, încet, încet, Coarnă a impus o taxa de “jmecherie”, de 10.000 lei pentru fiecare organizație care vrea să participe alături de SNPPC la protestul de pe 24 martie.”, acuză Cosmin Andreica, citat de cugetliber.ro.
 
Liderul Sindicatului Europol afirmă că reacţia unanimă a celorlalte organizații sindicale a fost să conteste aceste sume și „să refuze să plătească acest bir unui om care probabil se gândea că este un moment bun pentru a face afaceri pe spatele poliţişitlor”.
 
„Este strigător la cer că unii lideri de sindicat încă mai cred că pot manipula prin minciună, dezinformare, frânturi de adevăr și că își consideră membrii ca fiind o simplă masă de manevră. Oricât ar cred că încă le merge, liderii trebuie să înțeleagă că vremurile s-au schimbat, că generația actuală din Poliție nu mai e dispusă să înghită găluștele unor războaie personale sau de orgolii în care ei sunt folosiți”, a mai adăugat Andreica. 
 
Astăzi, 12 martie, toate organizațiile sindicale, cu excepția Sindicatului Pro Lex și SNPPC, s-au întâlnit şi au convenit continuarea protestelor stabilite initial, care vor culmina cu cel mai mare protest al poliţiştilor, programat la data de 24 martie.
 
Contactat pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc, Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC, ne-a declarat că: “Dacă domnul Andreica mai insistă mult cu calomniile, îl voi da în judecată. Eu mă mai judec cu doi lideri de sindicat şi s-ar putea să-l dau şi pe el în judecată. Vasile Lincu, liderul Prolex, a venit cu propunerea ca fiecare organizaţie sindicală să vină cu o sumă de 10.000 de lei pentru a avea un fond de proteste. Eu am fost de acord, urmând să discutăm astăzi detaliile. Asta a fost tot”, informeaza cugetliber.ro.