Lia Olguța Vasilescu: Cetățenii să ceară explicații la asociațiile care nu doresc reabilitarea termică

383 de asociații de proprietari nu au depus la primărie nici măcar o singură semnătură cu acordul proprietarilor pentru reabilitarea vezi tot »

Udrea, liberă să plece din ţară după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

Elena Udrea, condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare, poate să plece din ţară, a decis, vineri, Curtea vezi tot »

Cum ar fi fost intervenția de la Onești dacă nu era desființată Acvila, structura specializată a MAI

Tragedia de la Onești a arătat poate cel mai bine la ce se ajunge atunci când o instituție a statului vezi tot »

Explozie fără precedent a datoriei guvernamentale: 498 miliarde lei la finalul lui 2020

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, vezi tot »

Raport nazist din 1940 despre România. Planul de colonizare, pus în aplicare abia în zilele noastre

Un raport german din anul 1940, când la putere erau naziştii lui Adolf Hitler, stabileşte strategia de acţiune în România, vezi tot »

 

Scandal la nivel înalt cu privire la educaţia sexuală a elevilor prin telefon

152879102_3201342056635098_6270919564914958181_o

E scandal la nivel înalt după ce a apărut prima aplicaţie mobilă de educaţie pentru sănătate sexuală în România.

„MYRA este concepută pentru a oferi femeilor și bărbaților tineri informații imparțiale despre contracepție, planificare familială, sarcină, naștere, sexualitate, sănătate sexuală, boli cu transmitere sexuală și autonomie. Un instrument de urmărire a fertilității încorporat vă poate ajuta să determinați zilele din lună în care o femeie este cel mai probabil să rămână însărcinată atunci când face sex fără contraceptive.

O secțiune cu mai multe informații și ajutor oferă răspunsuri la întrebări frecvente, teste pentru a vă testa cunoștințele și linkuri către instanțe care pot oferi ajutor, dacă este necesar. Conceput pentru persoanele care caută informații de uz personal, acest instrument ușor de utilizat și accesibil este de asemenea potrivit pentru lucrătorii din domeniul sănătății comunitare”, se arată în descrierea aplicației.

Aplicaţia MYRA este dezvoltată de Federaţia Internaţională de Planificare Familială în parteneriat cu SECS România, BFPA Bulgaria şi SRH Serbia, printr-un grant finanţat de MSD prin Programul MSD pentru Mame. Varianta în limba română a aplicaţiei Myra a fost realizată de SECS, cea mai longevivă organizaţie din România care promovează dreptul la sănătate sexuală şi reproductivă încă din 1990.

Alianța Părinților a solicitat blocarea fără acord parental la MYRA, pornind de la faptul că, deși aplicația are recomandarea de limită de vârstă, aceasta, până la urmă, poate fi descărcată de orice copil, de orice vârstă, printr-o simplă bifă pe telefon.

„Alianța Părinților din România se opune promovării, prin telefoanele mobile, a aplicației dezvoltate de S.E.C.S., prin care elevii români sunt expuși unor imagini și texte care pot afecta dezvoltarea fizică, mintală sau morală a minorilor.

Părinții din România solicită respectarea drepturilor garantate prin lege privind protejarea copiilor. Indiferența și neimplicarea pot genera mutații și prăbușiri devastatoare și iremediabile, fără precedent, la nivelul persoanei, al familiei și comunității. Este de preferat a preveni un dezastru, decât a suporta consecințele”, se arată în comunicat.