Protest la sud de Dunăre – Bulgarii blochează drumurile pentru a împiedica importul de cereale ucrainene

Producătorii de cereale bulgari au organizat luni proteste şi au cerut oprirea importurilor de grâu din Ucraina, relatează agenţia DPA, vezi tot »

Războiul din Ucraina: bătălia pentru Bahmut a provocat pierderi grele pentru ambele tabere

Ucraina şi Rusia au raportat pierderi grele în bătălia pentru Bahmut. Moscova încearcă de luni de zile să cucerească oraşul vezi tot »

Bursele europene se duc în cap: scăderi puternice din cauza prăbușirii băncii americane SVB

Bursele europene au închis luni în scădere puternică, trase în jos de titlurile bancare, care au înregistrat cea mai slabă vezi tot »

Rareș Bogdan, mesaj clar pentru PSD: ‘Ne vom respecta înțelegerea: PNL va ceda poziția de prim-ministru. În cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat’

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre rotativa din luna mai şi posbilitatea ca protocolul cu PSD să fie renegociat vezi tot »

 

Scenariu de foc în Parlament: Cum ar putea să forțeze PSD remanierea ministrului Energiei

ministru-virgil-popescu-chemat-raport-scandal-preturi-uriase-775277

PSD l-ar putea sabota pe ministrul Energiei la moțiunea simplă inițiată de opoziție, potrivit unui scenariu vehiculat printre parlamentari, au declarat miercuri surse din Camera Deputaților pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

USR va depune la Camera Deputaților o moțiune simplă îndreptată împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL). Potrivit scenariului vehiculat, nu este nevoie ca PSD să voteze împotriva ministrului din coaliția din care face parte, dar ar fi suficient ca parlamentarii social-democrați să lipsească de la vot pentru ca moțiunea să treacă.

  • „Depinde dacă PSD vrea cu adevărat să-i dea un brânci afară din Guvern sau joacă cinic și le convine să mai rămână acolo ca să aibă pe cine să dea vina pentru criza din energie”, au afirmat surse parlamentare din opoziție 

Potrivit surselor citate, la votul de la moțiune „vor cădea măștile” în coaliție.

Pe de altă parte, surse liberale au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO spun că social-democrații nu ar merge chiar așa departe pentru că atunci și premierul Ciucă ar putea lua măsuri împotriva unor miniștri PSD cu „pete în activitate” și atmosfera din coaliție s-ar deteriora inutil.

PSD a declanșat în ultimele luni un veritabil recital de acuzații la adresa ministrului PNL al Energiei, pe care îl face responsabil în cea mai mare măsură pentru creșterea prețurilor la energie, liberalizarea pieței și absența măsurilor potrivite în această situație. Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, fost premier, este unul din social-democrații care au cerut explicit remanierea ministrului PNL.

O moțiune simplă nu atrage după sine demiterea ministrului, ci reprezintă un semnal politic adresat Guvernului de către Parlament.