Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Schemă de trafic de influență a familiei Biden în România – Acuzații incendiare ale comisiei parlamentare din SUA (Document)

biden romania

Comisia de supraveghere și responsabilitate din Camera Reprezentanților afirmă că familia Biden și asociații săi de afaceri au creat peste 20 de companii și au primit peste 10 milioane de dolari de la cetățeni străini în perioada în care Joe Biden a ocupat funcția de vicepreședinte și că unele dintre aceste plăți ar putea indica încercări ale familiei Biden de a “face trafic de influență”.

Președintele comisiei, James Comer, republican din Kentucky, a publicat o notă înainte de conferința sa de presă de miercuri, care include noi informații din ancheta sa privind “traficul de influență și schemele de afaceri ale familiei Biden”. Memorandumul spune că familia Biden pare să fi luat măsuri pentru a “ascunde sursa și suma totală primită de la companiile străine”, notează Fox News.

Comisia a citat patru bănci diferite ca parte a investigației sale și a primit “mii de înregistrări ca răspuns”. Aceste citații au fost “adaptate la anumite persoane și companii care s-au angajat în activități de afaceri cu membrii familiei Biden și cu asociații lor de afaceri”, se arată în memoriu.

Acesta a precizat că membrii familiei Biden și asociații de afaceri “au creat o rețea de peste 20 de companii – majoritatea erau societăți cu răspundere limitată formate în timpul vicepreședinției lui Joe Biden”.

Comisia a declarat că aceste companii au fost înființate în cea mai mare parte în Delaware și Washington, D.C., cu ajutorul partenerilor de afaceri ai lui Hunter Biden, Rob Walker și James Gilliar.

Cel puțin 15 companii înființate după ce Joe Biden a devenit vicepreședintele SUA

“După ce a preluat vicepreședinția în 2009, înregistrările arată că Hunter Biden și asociații săi de afaceri au format cel puțin 15 companii”, se arată în memoriu. Printre aceste companii se numără Lion Hall Group LLC; Owasco P.C.; Robinson Walker, LLC; Skaneateles, LLC; Seneca Global Advisors, LLC; Rosemont Seneca Partners, LLC; Rosemont Seneca Principal Investments LLC; Rosemont Seneca Bohai, LLC; Hudson West III, LLC; Hudson West V, LLC; CEFC Infrastructure Investment (US) și altele.

“Înregistrările bancare arată că familia Biden, asociații lor de afaceri și companiile lor au primit peste 10 milioane de dolari de la companii ale unor cetățeni străini”, se arată în memoriu, adăugând că comisia a identificat plăți către membrii familiei Biden de la companii străine “în timp ce Joe Biden a fost vicepreședinte și după ce a părăsit funcția publică”.

“Familia Biden a folosit companiile asociaților de afaceri pentru a primi milioane de dolari de la companii străine”, se arată în memoriu, adăugând că familia Biden “a primit plăți incrementale de-a lungul timpului în diferite conturi bancare”.

“În unele cazuri, asociații Biden primeau depozite semnificative din surse străine în conturile lor bancare și apoi transferau plăți mai mici, incrementale, în conturile bancare ale Biden”, se arată în memoriu. “Aceste tranzacții financiare complicate și aparent inutile par a fi un efort concertat de a ascunde sursa și suma totală primită de la companiile străine.”

Acesta a precizat că cetățenii chinezi și companiile “cu legături semnificative cu serviciile de informații chineze și cu Partidul Comunist Chinez au ascuns sursa fondurilor prin stratificarea companiilor naționale cu răspundere limitată”.

Legături în România, suspiciuni de trafic de influență

Comisia spune că investighează “structura corporativă opacă a anumitor companii afiliate lui Biden, legăturile complicate ale acestor companii între ele, dacă aceste companii au ținut registre și evidențe contabile și de ce anumiți cetățeni străini au căutat să se asocieze și să se implice în afaceri cu anumiți membri ai familiei Biden și cu companiile lor”.

Aceasta a declarat că deja observă semne că familia Biden ar fi putut colecta bani de la cetățeni străini care încearcă să influențeze politica americană. De exemplu, comisia a declarat că a descoperit că Hunter Biden, prin intermediul asociatului său Rob Walker, a primit mai mult de 1 milion de dolari de la o companie străină care ar fi controlată de Gabriel Popoviciu, care face obiectul unei anchete penale și al unei urmăriri penale pentru corupție în România. Vicepreședintele de atunci Biden s-a întâlnit cu lideri români în 2014 și 2015 “cu privire la corupția din țară”.

“Comitetul este preocupat de modelul familiei Biden de a curta afaceri în regiuni ale lumii în care vicepreședintele de atunci a avut un rol important și a influențat politica SUA”, se arată în nota de serviciu. “Activitățile familiei Biden și ale asociaților din România poartă indicii clare ale unei scheme de trafic de influență în perioada 2015-2017.”

Comisia a declarat că a constatat că, pe lângă faptul că Hunter Biden, James Gilliar și Rob Walker au primit fonduri străine, James Biden, Hallie Biden și “alți Biden” au primit, de asemenea, “plăți străine”.

Afaceri suspecte cu China

Memorandumul a inclus o defalcare a tranzacțiilor de la cetățeni și companii chineze și românești.

În mod specific, în ceea ce privește China, memoriul indică două persoane -Ye Jianming și Gongwen Dong – și avertizează că anumite afaceri chinezești reprezentau “potențiale amenințări la adresa securității naționale americane”. Ambele persoane aveau legătură cu societatea mixtă a lui Hunter Biden cu compania energetică chineză CEFC.

Memorandumul spune că Ye a avut “legături strânse cu cele mai înalte niveluri ale Partidului Comunist Chinez și ar fi fost secretar general adjunct al unei ramuri internaționale a Armatei Populare de Eliberare”. Ye a fost ulterior reținut de PCC în 2018.

“Soții Bidens au primit milioane de dolari de la parteneriatul lor chinezesc”, se arată în notă. “Când Ye a fost reținut de chinezi, Hunter Biden a încercat apoi să se distanțeze de relația respectivă, susținând că nu a fost niciodată plătit de CEFC. Acest lucru era fals”.

Memorandumul a precizat că firma lui Hunter, Hudson West V, a primit o telegramă de 24 de milioane de dolari de la Ye. CEFC a virat ulterior 100.000 de dolari către Owasco, P.C. a lui Hunter.

Un raport al Senatului din 2020 spunea că, la 8 august 2017, CEFC a virat aproape 5 milioane de dolari în contul bancar pentru Hudson West III, o firmă pe care Hunter Biden a deschis-o cu asociați chinezi.

Fox News Digital a raportat pentru prima dată în 2020 că Hunter Biden a cerut să se facă chei pentru noii săi “colegi de birou”, enumerându-i pe tatăl său, Jill Biden și pe unchiul său, Jim Biden, pentru spațiul pe care intenționa să îl împartă cu Gongwen.

“Activitățile familiei Biden și ale asociaților în coordonare cu cetățenii chinezi și cu entitățile corporative ale acestora par a fi o încercare de a se angaja în înșelăciune financiară”, se arată în memoriu, adăugând că “mai mulți membri ai familiei Biden au primit bani de la chinezi după ce au trecut prin contul Robinson Walker, LLC”.

“În plus, Hunter Biden a primit bani direct în contul companiei sale de la o entitate controlată de chinezi”, adaugă memoriul.

“Comitetul va continua să se angajeze în procesul de acomodare cu cei care nu au cooperat cu investigația noastră”, se mai arată în nota de serviciu. “Comitetul intenționează să adune înregistrări bancare suplimentare în viitorul apropiat și să continue să urmărească traseul banilor.”

“Comitetul se angajează să elimine frauda, risipa și abuzul care există la cel mai înalt nivel al guvernului federal”, se mai arată în memoriu.

Casa Albă a criticat investigația comisiei ca fiind “lipsită de dovezi” și “motivată politic”. De asemenea, Casa Albă a susținut că președintele Biden nu a fost niciodată implicat în afacerile fiului său.