Pensii speciale. Lia Olguţa Vasilescu TUNĂ și FULGERĂ

Lia Olguţa Vasilescu este de părere că toate partidele trebuie să ajungă la o variantă comună în ceea ce priveşte vezi tot »

Bani europeni pentru angajări, disponibili. Olguţa Vasilescu: Lege făcută de PSD

Olguţa Vasilescu anunţă că PSD a creat deja cadrul legal pentru ca patronii să fie sprijiniţi cu fonduri europene, atunci vezi tot »

Coronavirus în România: Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 191 de cazuri noi de îmbolnăvire în România, ceea ce duce bilanțul total vezi tot »

România, aproape de normalitate: Măsuri de relaxare anunţate de autorităţi începând cu 1 iunie 2020

România se află, începând cu 1 iunie 2020, la jumătatea perioadei stării de alertă, instituite în ţara noastră începând cu vezi tot »

PSD, acuzații grave: La PNL, pandemia sporește cumetria

Liderii PSD i-au acuzat, vineri pe liberali că în perioadă de pandemie sporesc ”cumetria”, susținând că rudele ministrului Sănătății, Nelu vezi tot »

 

Secretarul general PSD, după lovitura încasată de Iohannis la CCR: ‘O victorie. Președintele statului este obligat să respecte Constituție’

Fifor-Mihai-Viorel

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a catalogat, miercuri, decizia Curții Constituționale drept o victorie pentru Executiv, precizând că premierul oricum mergea cu o variantă de Guvern în Parlament, având la dispoziție un termen de 45 de zile, care expiră în prima săptămână din octombrie.

“Categoric că este o victorie. Până la urmă, vedem din nou cu toții faptul că a fost nevoie de o decizie a Curții Constituționale ca să se vadă foarte clar că există un conflict între Guvern și deciziile președintelui statului, asta spune Curtea Constituțională și Curtea Constituțională spune un lucru, spun eu, foarte limpede pentru toată lumea: președintele statului este obligat să respecte Constituție. Guvernul oricum mergea în Parlament, deci nu văd de ce trebuie pusă problema în felul acesta. Avem la dispoziție 45 de zile, le avem și acum 45 de zile, așa cum spune Constituția, și vom merge în Parlament. Eu așa știu că spune Constituția”, a declarat Mihai Fifor, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

Întrebat de când curg aceste 45 de zile, Mihai Fifor a replicat: “După calculele noastre, cele 45 de zile și, în opinia noastră, undeva în prima săptămână a lunii octombrie”.