Tudorel Toader aruncă în aer scandalul protocoalelor secrete: Se pot ANULA unele condamnări

Ministrul Justiţiei lansează un scenariu fără precedent în scandalul protocoalelor secrete dintre servicii şi instituţiile din justiţie. Tudorel Toader afirmă, vezi tot »

NATO mută MILITAR în România: Au fost trimise 4 aeronave de război și militari britanici, ca răspuns la provocările Rusiei

Un nou detaşament de soldaţi din Marea Britanie soseşte la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, urmând a executa cu patru aeronave vezi tot »

Porci gratis pentru fermieri. Primele 10 exemplare din rasa magaliţa au ajuns la un fermier din Dolj

Programul guvernamental pus în practică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru stimularea creşterii porcilor din rase autohtone a luat vezi tot »

PSD nu renunţă la schimbarea legilor siguranţei naţionale: Anunţul lui Claudiu Manda – ‘Nu am primit niciun telefon’

PSD s-a decis. Va schimba legile siguranţei naţionale cu orice preţ. Chiar şeful acestei comisii, Claudiu Mandaa anunţat şi calendarul parlamentar vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu, replică acidă pentru Iohannis: ‘Nu-i așa, domnule președinte? De ce nu prezentați Stenograma discuției de la Cotroceni?’

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, reacţionează dur la criticile preşedintelui Iohannis pe tema politicii salariale. Aceasta susţine că în discuţia vezi tot »

 

Șeful Comisiei de cultură din Senat îi taie elanul lui Gigel Știrbu în legătură cu TVR

radu-preda-noul-preedinte-al-comisiei-pentru-cultura-i-media-din-senat
Șeful Comisiei de cultură din Senat, PSD-istul Radu-Cosmin Preda, îi taie elanul omologului de la Camera Deputaților (PNL-istul Gigel-Sorinel Știrbu) în legătură cu audierea în cele două comisii reunite ale președintelui-director general al TVR, Doina Gradea.

„Cu siguranță, doamna Gradea va veni la audiere, pentru că i se termină mandatul de interimar chiar zilele astea. Și, din ce am văzut eu, la Comisia de cultură de la Cameră se dorea audierea doamnei Gradea indiferent de subiect. Acum câteva zile, se discuta despre acoperirea mediatică a Congresului PSD de la sfârșitul săptămânii trecute. Acuma văd că subiectul este ăsta cu apariția de aseară. Mă gândesc că lucrurile ăstea se pot aborda foarte bine și peste două săptămâni, când are loc audierea efectivă a întregului consiliu de administrație, pentru că politica editorială trebuie s-o facă alte persoane din cadrul TVR-ului. Președintele interimar are atribuții destul de limitate, care se regăsesc în litera Legii 41 (din 1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune – n.r.). Din punctul ăsta de vedere, o discuție e de bun augur (până la urmă, se pot lua informații), dar o audiere de genul ăsta…

Chiar aveam și eu marți o întâlnire stabilită cu doamna Gradea, dar pe cu totul și cu totul alte subiecte – nu în legătură cu ce a apărut acum pe media. Voiam să aflu ce se întâmplă acum cu Centenarul, cu chestiunile acestea care erau în lucru (probleme curente). Și cu siguranță poate să fie și ăsta un subiect, în legătură cu ce anume apare pe post. Dar cred că e de discutat în timp”, a detaliat Preda.

Confruntat cu declarația lui Gigel Știrbu, potrivit căreia PSD-iștii din Comisia de cultură a Camerei Deputaților par să facă silenzio stampa pe subiectul TVR-Ghiță, Cosmin Preda a argumentat că președintele-director general nu are un cuvânt de spus în ceea ce privește politica editorială a Televiziunii Române.

„În momentul de față, nu văd necesară o audiere în legătură cu chestiunile astea, cu atât mai mult cu cât în următoarele două săptămâni urmează să avem audieri pentru tot consiliul de administrație. Încă o dată vă spun că președintele-director general nu răspunde de politica editorială a postului – asta cred că am subliniat-o de fiecare dată cu tărie toți cei care avem legătură cu aceste comisii de cultură. Mai departe, indiferent de ce-și doresc unii sau alții dintre colegii noștri parlamentari, cu siguranță poate să aibă loc o discuție cu un președinte de instituție care se află în subordinea Parlamentului (este chiar binevenită în foarte multe situații), dar acuma nu știu dacă se impune sau nu se impune o chestiune din asta, cu atât mai mult cu cât ea vine – v-am zis – în contextul în care urmează să se întâmple acele audieri pentru tot Consiliul de Administrație.

Eu cred că mai degrabă colegii de la opoziție își doresc – înainte de audierile propriu-zise și de stabilirea conducerii legitime a Televiziunii Române – o discuție făcută pentru presă. Pentru că – cel puțin din ce am reușit eu să spicuiesc eu printre rânduri – am văzut că la discuția asta (dacă urmează să aibă loc) ar trebui să vină și media, și toată lumea. Până la urmă, dacă dorim să facem o audiere pentru conducerea TVR, o facem – așa cum s-a stabilit la Biroul Permanent – undeva pe 26 martie (adică mai sunt nici două săptămâni). Dacă dorim să facem un show mediatic pe o problemă care astăzi este asta cu interviul lui Ghiță (și care în urmă cu șase zile era Congresul PSD sau Consiliul Național al PNL), atunci o discuție dintr-asta poate să fie pe ordinea zilei și să se desfășoare în oricare săptămână a mandatului oricărui director de instituție.

Eu vă spun că o să stau și eu de vorbă marți cu Doina Gradea. În măsura în care nu are alt program, o aștept cu mare drag. Oricum: o să ne vedem la audierile cu toți membrii CA-ului de la Televiziunea Română – ceea ce cred eu că poate să lămurească mult mai multe lucruri decât o discuție în care unul sau altul să-și expună o părere pe un subiect punctual. Până la urmă, putem să discutăm în fiecare săptămână pe orice subiect de pe agenda publică”, a încheiat senatorul PSD.