Florin Cîțu ÎNGROAPĂ România în datorii: A împrumutat încă 1,7 MILIARDE DE EURO

Florin Cîțu intră în istoria economiei românești, fiind ministru de Finanțe care a împrumutat cei mai mulți bani în numai vezi tot »

Deputatul USR de Dolj a vorbit doar 14 minute in parlament !

Guraliv, dar doar pe internet! Deputatul USR de Dolj Adrian-Claudiu Prisnel a reușit performanța de a vorbi în Parlament mai vezi tot »

Proiectul Olguței Vasilescu prinde contur: S-a semnat contractul pentru reabilitarea primului tronson Izvarna

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 27.10.2020, al nouălea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de vezi tot »

VEȘTI BUNE pentru sportivii de performanță – vor primi tichete de 150 de lei pe lună

Senatorul Bogdan Matei, fost ministru al Tineretului și Sportului, a anunțat că marți, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de vezi tot »

Recomandări pentru gestionarea efectelor pandemiei asupra psihicului uman

Pandemia de COVID-19 a adus cu sine o serie de măsuri restrictive, menite să reducă răspândirea virusului, dar și frică, vezi tot »

 

Servicii online pentru craioveni, puse la dispoziție de Primăria Craiova

autorizatii-de-liber-acces-3

Proiectele dezvoltate de administrația locală, în ultimii ani în domeniul digitalizării Craiovei, au făcut ca multe dintre serviciile de care are nevoie orice cetățean să poată fi accesate ușor, de oriunde, de pe orice device și în condiții de siguranță.
Interacțiunea cu autoritățile este, acum, mai facilă ca oricând. Astfel, prin intermediul serviciilor online se pot face programări online pentru registratura primăriei, pentru evidența persoanelor sau pentru impozite și taxe.
Printre serviciile online la care pot apela craiovenii amintim:
– Serviciul web pentru depunerea online a documentelor,
– Serviciul de programare online pentru depunerea de documente la Primăria Craiova, Direcţia de Impozite şi Taxe, Direcția de Evidență a Persoanelor,
– Programare online transcriere certificate de stare civilă,
– Programare online oficiere căsătorie.

Tot pentru simplificarea procesului de relaționare cu cetățenii și pentru reducerea timpului de emitere a actelor de autoritate, au fost dezvoltate și următoarele servicii:
– Urmărește-ți cererea – prin intermediul căruia se poate urmări circuitul documentului înregistrat la primărie,
– Notificări prin sms la emiterea actelor de autoritate – la emiterea actului solicitat, petentul este notificat automat prin sms,
– Consultare online a autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism,
– Impozite și taxe online
Serviciul informează asupra datoriilor pe care un cetățean le are către bugetul local, cu posibilitatea de achitare prin intermediul instrumentelor de plată electronice, fără a mai fi necesară deplasarea la primărie sau la sediul băncii,
– Autorizațiile online de liber acces pentru autovehiculele cu greutate mai mare de 3,5 tone –  taxele se pot achita direct pe site.
– Aplicație electronică mobilă (IOS, Android) de notificare a intervențiilor. Fiecare intervenție de urgență sau planificată de furnizorii de utilități (CAO, CEZ, ENEL ș.a.) privind intervențiile pe domeniul public este notificată în cadrul aplicației electronice și este monitorizată până la finalizare. Aplicația a fost creată de Primărie pentru a monitoriza și gestiona eficient activitatea furnizorilor de utilități din Craiova.

Mai multe detalii pot fi regăsite pe site-ul Primăriei Craiova – https://www.primariacraiova.ro/ro/servicii-online