Lia Olguța Vasilescu: Se vor întoarce vremurile acelea când aveam ziua şi arestarea

“Cred că se vor întoarce vremurile acelea când aveam ziua şi arestarea. Depinde foarte mult de politic. Dacă se va vezi tot »

Alexandru Rafila lovește cu putere Cotroceniul: Nimic nu a justificat închiderea școlilor

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat luni, într-o conferință de presă, că decizia închiderii școlilor nu s-a vezi tot »

Nicușor Dan face mișto de bucureștenii care se plâng că au 19 grade în casă: ‘Sunt ţări europene în care asta e o normalitate’

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni seara că în 15-20% dintre blocurile bucureştene furnizarea agentului termic se vezi tot »

Datele ALARMANTE de la INS: deficitul comercial al României a SĂLTAT cu APROAPE UN MILIARD de euro

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în primele 11 luni ale anului trecut a fost de 16,433 miliarde euro, mai mare cu vezi tot »

CRAIOVA / Se pregătește anveloparea blocurilor de pe Calea București

“Am început deja discuțiile cu asociațiile de proprietari ca, imediat ce o să terminăm cu reabilitarea să anvelopăm si Calea vezi tot »

 

Solidaritate europeană: În timp ce România primește doar 10.000 de doze de vaccin, Franţa recepționează 1,16 milioane

vaccin

Franţa va primi “de acum şi până la finalul anului” în jur de 1,16 milioane de doze de vaccin contra Covid-19, a anunţat miercuri premierul Jean Castex în faţa Adunării Naţionale, relatează AFP.

“Trebuie să primim 677.000 de doze suplimentare în jur de 5-6 ianuarie”, apoi “aproape 1,6 milioane de doze în februarie”, a precizat premierul în timpul prezentării strategiei de vaccinare a Guvernului, scrie news.ro.

În total, Franţa a comandat în jur de 200 de milioane de doze cu scopul de a vaccina 100 de milioane de persoane pentru că vaccinul necesită două injecţii la interval de câteva săptămâni.

Aproape 3,5 milioane de doze primite în următoarele două luni vor permite vaccinarea a 1,7 milioane de francezi, în special persoanele în vârstă sau vulnerabile şi personal medical.