Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa se află într-un oraș din România, potrivit britanicilor: ”Este și foarte ieftin”

Potrivit britanicilor, Craiova este pe primul loc în ceea ce privește amenajarea celui mai frumos târg de Crăciun din Europa. ”Orașul european, vezi tot »

Florin Cîțu: ”E normal ca PNL să-mi ridice imunitatea, dar nu demisionez din partid”

Fostul premier, Florin Cîțu, a declarat că este normal ca PNL să îi ridice imunitatea pentru ca DNA să poată vezi tot »

Breaking: Klaus Iohannis a dat undă verde urmării penale pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde cererilor de urmărire penală formulate de DNA în dosarul achiziției vaccinurilor din pandemie. Președintele României, Klaus Iohannis, vezi tot »

Geoană sugerează o candidatură ca independent la prezidențiale: Lansează o carte care prezintă un nou plan de țară

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, dă de înțeles că ar urma să candideze din postura de independent la vezi tot »

La PNL și PSD s-au ales marii jucători: cine vor fi eminențele cenușii ale campanie

Marile partide își fac pregătirea pentru super anul electoral 2024. În cadrul Biroului Politic al PNL, Lucian Bode a fost ales, vezi tot »

 

SUA și Egiptul au eșuat în negocierile cu Israelul: trecerea Rafah a fost distrusă și nici măcar cetățenii străini nu pot ieși

image-2023-10-16-26610672-41-lovituri-aeriene-zona-rafah-gaza

Egiptul a declarat luni că Israelul nu cooperează în ceea ce priveşte livrarea de ajutoare în Gaza şi evacuarea deţinătorilor de paşapoarte străine prin singura intrare pe care nu o controlează în totalitate, lăsând sute de tone de provizii blocate, relatează Reuters. De asemenea, SUA arată faptul că trecerea Rafah nu mai este operațională și nu se pot elibera nici măcar cetățenii străini, informează News.ro.

Cairo a declarat că punctul de trecere Rafah, o deschidere potenţial vitală pentru aprovizionarea cu provizii extrem de necesare în enclava palestiniană asediată de Israel, nu este oficial închisă, dar a devenit nefuncţională din cauza atacurilor aeriene israeliene asupra părţii din Gaza.

Egiptul a declarat luni că Israelul nu cooperează cu livrarea de ajutoare în Gaza şi cu evacuarea deţinătorilor de paşapoarte străine prin singura intrare pe care nu o controlează în totalitate, lăsând sute de tone de provizii blocate.

Cairo a declarat că punctul de trecere Rafah, o deschidere potenţial vitală pentru aprovizionarea cu provizii extrem de necesare în enclava palestiniană asediată de Israel, nu este închisă oficial, dar a devenit nefuncţională din cauza atacurilor aeriene israeliene asupra părţii din Gaza.

“Până în prezent, guvernul israelian nu a luat o poziţie cu privire la deschiderea punctului de trecere Rafah din partea Gaza pentru a permite intrarea asistenţei şi ieşirea cetăţenilor din ţări terţe.”

Oficialii americani sperau ca Rafah să funcţioneze pentru câteva ore luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, adăugând că speranţele anterioare de deschidere a punctului de trecere au fost spulberate. Războiul în curs de desfăşurare a făcut ca livrarea de ajutoare prin Rafah să fie “foarte dificilă”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.