Liviu Dragnea, după ce Codul penal a trecut de Parlament: Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, după votul din Camera Deputaților pe Codul Penal și Codrul de Procedură Penală, că vezi tot »

Codul Penal, adoptat în Parlament cu 180 de voturi

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a Codului penal. Proiectul legislativ care prevede vezi tot »

Liviu Dragnea, reacție după ce Iohannis a refuzat remanierea: Premierul să decidă de sărbători dacă vrea să vină în Parlament

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că așteaptă ca premierul Viorica Dăncilă să decidă de sărbători dacă vrea să vezi tot »

Dăncilă, reacție după decizia lui Iohannis: Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională

Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră inacceptabilă și lipsită de fundament decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a vezi tot »

Olguța Vasilescu după anunțul lui Iohannis privind remanierea: ‘Decizia este la premierul României’

Deputatul Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD, reacţionează la refuzul preşedintelui de a numi noii miniştri propuşi de vezi tot »

 

SURPRIZĂ – Alina Gorghiu spulberă speculațiile din spațiul după decizia CCR: Nu văd cu ce îl va afecta pe Dragnea

sursa:digi24

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, după ce CCR a admis că ICCJ va trebui să schimbe, prin tragere la sorți, toți membrii completurilor de cinci judecători, că nu există consecințe pentru dosarul lui Liviu Dragnea, deoarece el a fost judecat de un complet de trei judecători.

„E o decizie care constată că există acest conflict juridic de natură constituțională. În mod normal Curtea constată că sunt nelegal constituite completurile de cinci judecători de la ICCJ. Evident că ICCJ va trebui să țină cont de decizia CCR și să opereze modificările în completurile de cinci, adică să tragă la sorți din nou completurile de cinci judecători. Punctual, la dosarul domnului Dragnea, nu văd cu ce îl afectează, că presupun că va fi următoarea dilemă a comentatorilor politici din România. Nu văd ce consecințe ar putea să aibă, pentru că domnia sa a fost condamnat în primă instanță de un complet de trei judecători. Acum se judecă la completul de cinci judecători și cel mult i se poate trage la sorți un alt complet care să îi judece speța în apel. Nu aș politiza această problemă deloc”, a declarat, pentru MEDIAFAX, senatorul PNL Alina Gorghiu, membru în Comisia juridică din Senat.

Curtea Constituțională a României anunță că Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorți, toți membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenței unui conflict juridic de natură constituționnală între Parlament și ÎCCJ.