Comisia Europeană intervine exploziv în războiul Dăncilă-Iohannis: Nu avem îngrijorări asupra capacității României de a prelua Președinția Consiliului UE

Șeful purtătorilor de cuvânt ai Comisiei Europene, Schinas Margaritis, a afirmat, luni, că instituția europeană nu are îngrijorări că România vezi tot »

Cine a prelua funcția de președinte al PSD București, după demisia Gabrielei Firea – Deciziile din CEx au fost corecte

Gabriel Mutu, înlocuitorul lui Firea la PSD București, spune că deciziile din ședința CEx sunt corecte, atâta timp cât declarațiile vezi tot »

Liviu Dragnea, anunț de ultimă oră – Ce funcții primesc Mihai Fifor și Codrin Ștefănescu, după Cex

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat luni, după ședința Comitetului Executiv, că Mihai Fifor a fost propus pentru funcția de vezi tot »

Premierul anunță remanierile – Cum va arăta Guvernul Dăncilă 2? Olguța Vasilescu, la Transporturi

Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern: L. Olguța Vasilescu- Transporturi, Marius Budăi- Min. Muncii, N. Bădălău-Economie, Alexandru Petrescu- Comunicații, Daniel vezi tot »

Mihai Fifor, mișcare explozivă înainte de CEx: Și-a dat demisia din Guvern

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, și-a dat demisia din Guvern, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Acesta a spus vezi tot »

 

SURPRIZĂ – Alina Gorghiu spulberă speculațiile din spațiul după decizia CCR: Nu văd cu ce îl va afecta pe Dragnea

sursa:digi24

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, după ce CCR a admis că ICCJ va trebui să schimbe, prin tragere la sorți, toți membrii completurilor de cinci judecători, că nu există consecințe pentru dosarul lui Liviu Dragnea, deoarece el a fost judecat de un complet de trei judecători.

„E o decizie care constată că există acest conflict juridic de natură constituțională. În mod normal Curtea constată că sunt nelegal constituite completurile de cinci judecători de la ICCJ. Evident că ICCJ va trebui să țină cont de decizia CCR și să opereze modificările în completurile de cinci, adică să tragă la sorți din nou completurile de cinci judecători. Punctual, la dosarul domnului Dragnea, nu văd cu ce îl afectează, că presupun că va fi următoarea dilemă a comentatorilor politici din România. Nu văd ce consecințe ar putea să aibă, pentru că domnia sa a fost condamnat în primă instanță de un complet de trei judecători. Acum se judecă la completul de cinci judecători și cel mult i se poate trage la sorți un alt complet care să îi judece speța în apel. Nu aș politiza această problemă deloc”, a declarat, pentru MEDIAFAX, senatorul PNL Alina Gorghiu, membru în Comisia juridică din Senat.

Curtea Constituțională a României anunță că Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorți, toți membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenței unui conflict juridic de natură constituționnală între Parlament și ÎCCJ.