Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Vasile Dîncu: Geoană ar putea intra în finală

Liderul Consiliului Național PSD a mai afirmat că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă vezi tot »

‘Ultimul dans’ pentru Generația de Aur: Voi chiar meritați statuie – Momente emoționante pe Arena Națională

Generaţia de Aur a făcut spectacol în meciul său de adio, sâmbătă seara, pe Arena Naţională, învingând selecţionata Legendelor Lumii, vezi tot »

Seismul Geoană de care se tem liderii PSD și PNL

Această campanie anostă și total irelevantă pentru țară și orașele ei pare mai degrabă liniștea dinaintea furtunii, cea care inevitabil vezi tot »

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, întrebat despre o vezi tot »

 

SURSE – Un singur ministru PSD ar putea rămâne în Guvern. Răsturnare de situație în cazul lui Nicolae Ciucă

Ciuca-Ciolacu-hunor-2-e1653568026174-1000x600

Negocierile din cadrul coaliției de guvernare pentru viitoarele portofolii ministeriale sunt în stadiu avansat și se creionează Cabinetul lui Marcel Ciolacu.

Conform surselor noastre, singurul ministru PSD care este sigurul sigur că va rămâne în Guvern este Sorin Grindeanu, la Transporturi. În rest, toți miniștrii PSD sunt pasibili de ”remaniere”.

Surse din coaliție ne-au explicat că PSD și PNL au căzut de acord cu modificarea protocolului inițial și fiecare partid va avea câte două ministere avizatoare.

PSD va avea Transporturile și Secretariatul General al Guvernului, acolo unde va fi păstrat Marian Neacșu.

Marcel Ciolacu și-ar dori să aducă mai multe femei în Guvern și este posibil ca actualul ministru al Muncii să fie schimbat cu o femeie. De asemenea, se poartă negocieri pentru Gabriela Firea. În curând ministrul Familiei va intra în campanie pentru Primăria Capitalei și cei de la PSD se tem să nu o vulnerabilizeze în Guvern.

Aproape sigur, la ministerul Economiei va veni europarlamentarul Mihai Tudose, cel care și-a dat acordul de a părăsi Parlamentul European. Marcel Ciolacu a anunțat public că și-l dorește alături de Tudose, în viitorul Guvern.

În schimb, liberalii vor primi Finanțele și vor păstra Ministerul Justiției, unde este posibil să îl regăsim tot pe Cătălin Predoiu, În plus, se va înființa o nouă funcție de vicepremier care va reveni PNL.

Ciucă ar putea rămâne în Guvern

Surse din coalițe susțin că actualul premier Nicolae Ciucă ia în calcul să rămână în Guvern pe acest post de vicepremier care va fi creat.

Mai mult, dacă situația ministrului de Interne, Lucian Bode, nu va fi clarificată, atunci Nicolae Ciucă ar putea prelua portofoliul de ministru al Internelor.

La PNL ar avea loc cele mai puține schimbări , în ciuda faptului că premierul Ciucă spunea că mulți dintre miniștrii liberali nu se vor mai regăsi în guvern. Virgil Popescu este lipit pe scaunul de ministru al Energiei.

Cătălin Predoiu rămâne la Justiție, Bogdan Aurescu la Externe și Ligia Deca la Educație.

De asemenea, se vechiulează faptul că președintele Klaus Iohannis îl va impune pe consilierul prezidențial Cosmin Marinescu în funcția de ministru de Finanțe. În PNL este mare nervozitate pe acest subiect, mai ales că Iohannis mai are doi miniștri în Guvern, pe Ligia Deca și Bogdan Aurescu. Liberalii și-ar dori ca Finanțele să revină unui om al partidului, mai ales că urmează anul electoral 2024.