Profesor la Stanford: 100 la sută sigur că extratereștrii sunt pe Pământ de mult timp`

Un profesor de la Universitatea Stanford susține că extratereștrii au fost pe planeta Pământ și sunt „încă aici”. El arată vezi tot »

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe. vezi tot »

Rezultate oficiale: Erdogan triumfă în alegerile prezidențiale din Turcia!

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, anunță vezi tot »

Sondaj CURS – PSD și PNL sunt ‘condamnate’ să facă alianță și după alegerile parlamentare

Un sondaj CURS de tip Omnibus relevă faptul că, după alegerile parlamentare din 2024, vom avea o ecuație politică la fel de vezi tot »

A doua zi de greva generală în învățământ: liderii sindicatelor din educație sunt hotărâți să nu cedeze

Greva generală din învățământ va continua marţi, au anunțat liderii Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și ai Federației Libere din vezi tot »

 

SURSE – Un singur ministru PSD ar putea rămâne în Guvern. Răsturnare de situație în cazul lui Nicolae Ciucă

Ciuca-Ciolacu-hunor-2-e1653568026174-1000x600

Negocierile din cadrul coaliției de guvernare pentru viitoarele portofolii ministeriale sunt în stadiu avansat și se creionează Cabinetul lui Marcel Ciolacu.

Conform surselor noastre, singurul ministru PSD care este sigurul sigur că va rămâne în Guvern este Sorin Grindeanu, la Transporturi. În rest, toți miniștrii PSD sunt pasibili de ”remaniere”.

Surse din coaliție ne-au explicat că PSD și PNL au căzut de acord cu modificarea protocolului inițial și fiecare partid va avea câte două ministere avizatoare.

PSD va avea Transporturile și Secretariatul General al Guvernului, acolo unde va fi păstrat Marian Neacșu.

Marcel Ciolacu și-ar dori să aducă mai multe femei în Guvern și este posibil ca actualul ministru al Muncii să fie schimbat cu o femeie. De asemenea, se poartă negocieri pentru Gabriela Firea. În curând ministrul Familiei va intra în campanie pentru Primăria Capitalei și cei de la PSD se tem să nu o vulnerabilizeze în Guvern.

Aproape sigur, la ministerul Economiei va veni europarlamentarul Mihai Tudose, cel care și-a dat acordul de a părăsi Parlamentul European. Marcel Ciolacu a anunțat public că și-l dorește alături de Tudose, în viitorul Guvern.

În schimb, liberalii vor primi Finanțele și vor păstra Ministerul Justiției, unde este posibil să îl regăsim tot pe Cătălin Predoiu, În plus, se va înființa o nouă funcție de vicepremier care va reveni PNL.

Ciucă ar putea rămâne în Guvern

Surse din coalițe susțin că actualul premier Nicolae Ciucă ia în calcul să rămână în Guvern pe acest post de vicepremier care va fi creat.

Mai mult, dacă situația ministrului de Interne, Lucian Bode, nu va fi clarificată, atunci Nicolae Ciucă ar putea prelua portofoliul de ministru al Internelor.

La PNL ar avea loc cele mai puține schimbări , în ciuda faptului că premierul Ciucă spunea că mulți dintre miniștrii liberali nu se vor mai regăsi în guvern. Virgil Popescu este lipit pe scaunul de ministru al Energiei.

Cătălin Predoiu rămâne la Justiție, Bogdan Aurescu la Externe și Ligia Deca la Educație.

De asemenea, se vechiulează faptul că președintele Klaus Iohannis îl va impune pe consilierul prezidențial Cosmin Marinescu în funcția de ministru de Finanțe. În PNL este mare nervozitate pe acest subiect, mai ales că Iohannis mai are doi miniștri în Guvern, pe Ligia Deca și Bogdan Aurescu. Liberalii și-ar dori ca Finanțele să revină unui om al partidului, mai ales că urmează anul electoral 2024.