Primarul Capitalei Gabriela Firea, operată de urgență

Primarul General Gabriela Firea a fost supusă, în cursul nopții trecute, unei intervenții chirurgicale pentru remedierea unei afecțiuni a aparatului vezi tot »

Klaus Iohannis ‘drege busuiocul’ după gafa cu moldovenii: ‘Am spus că suntem națiuni diferite, nu popoare diferite. Sunt sigur’

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent, referindu-se la posibilitatea unirii României cu Republica Moldova, că „atunci când ambele popoare vor hotărî că vor vezi tot »

Premierul Viorica Dăncilă pleacă în SUA

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va întreprinde o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 23-26 martie 2019 pentru a participa vezi tot »

Un europarlamentar PSD îl nimicește pe Iohannis: E decis să calce Constituţia în picioare, participând la acţiunile electorale ale PNL

Eurodeputatul PSD Claudia Țapardel a afirmat vineri că preşedintele Klaus Iohannis ”e decis să calce Constituţia în picioare”, pentru că vezi tot »

Liviu Dragnea a ieșit din spital – Ce a făcut liderul PSD imediat după externare

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, pentru Mediafax, că Liviu Dragnea s-a externat din spital, deși, susține el, vezi tot »

 

Tăriceanu îi dă replica lui Timmermans: ‘Reformele în Justiție sunt pentru revenirea la normalitate’

tariceanu calin

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți,la Palamanet, după ce prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans a spus că nu a văzut progrese după publicarea ultimului raport MCV,că România a făcut foarte mult și că reformele din Justiție sunt clar îndreptate pentru revenirea la o situație de normalitate.

“Domnul Timmermans își pune problema în mod logic care este răspunsul României la observațiile din raportul MCV. Dacă observațiile din raport ar fi for perfecte, îmi pun întrebarea logic de ce acum ar mai fi nevoie să se facă o echipă mixtă de lucru pe acest document. Comisia știa de toate derapaje grave care s-au petrecut în Justiție în ultimii ani? (…) Nouă ni se recomandă să nu facem pași înapoi în combaterea corupției. Sunt de acord, combaterea corupției trebuie să rămână un element central de preocupare pentru instituții. Eu cred că a făcut foarte mult România pentru că reformele în Justiție sunt clar îndreptate pentru revenirea la o situație de normalitate. Dacă Comisia Europeană cumva crede că e bine tot ceea ce s-a întâmplat până acum și România trebuie să rămână cu un sistem de Justiție care se bazează pe practicile staliniste, comuniste, dar nu cred că Comisia vrea așa ceva. Cred că e foarte bine că stăm acum și discutăm pentru ca experții Comisiei să poată să ia cunoștință de toate aceste aspecte pe care noi le discutăm în România. Sunt la ordinea de zi în dezbaterea publică și par să fi scăpat atenției și vigilenței experților de la Comisie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat luni, la București, că de când Comisia Europeană a publicat raportul MCV nu a văzut niciun progres, spunând că este nevoie de o comisie mixtă de experți pentru prevederile din Mecanismul de Cooperare și Verificare.