Decizii BOMBĂ în CEx – Ana Birchall zboară de la Justiție! Cine sunt propunerile de miniștri la Interne, Educație și Justiție

 CEx al PSD a stabilit ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiției, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar vezi tot »

CEx la PSD – Ce subiecte discută social-democrații înainte de marele Congres

Social-democrații se reunesc vineri, la Parlament, de la ora 12.00, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre vezi tot »

Ministrul Finanțelor îl nimicește pe liderul senatorilor PNL: ‘Este jignitor cum unii frustrați și ratați sunt tolerați de partid’

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri, cu referire la senatorul PNL Florin Cîțu, că este dăunător și jignitor vezi tot »

Veste URIAȘĂ pentru persoanele cu dizabilități – Ce proiect va aproba premierul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi aprobat un proiect privind realizarea unei vezi tot »

Guvernul va aproba aproape milioane lei pentru sistemul electronic al Registrului Comerțului

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va aproba, printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare implementării sistemului electronic integrat al vezi tot »

 

Tăriceanu îi dă replica lui Timmermans: ‘Reformele în Justiție sunt pentru revenirea la normalitate’

tariceanu calin

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți,la Palamanet, după ce prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans a spus că nu a văzut progrese după publicarea ultimului raport MCV,că România a făcut foarte mult și că reformele din Justiție sunt clar îndreptate pentru revenirea la o situație de normalitate.

“Domnul Timmermans își pune problema în mod logic care este răspunsul României la observațiile din raportul MCV. Dacă observațiile din raport ar fi for perfecte, îmi pun întrebarea logic de ce acum ar mai fi nevoie să se facă o echipă mixtă de lucru pe acest document. Comisia știa de toate derapaje grave care s-au petrecut în Justiție în ultimii ani? (…) Nouă ni se recomandă să nu facem pași înapoi în combaterea corupției. Sunt de acord, combaterea corupției trebuie să rămână un element central de preocupare pentru instituții. Eu cred că a făcut foarte mult România pentru că reformele în Justiție sunt clar îndreptate pentru revenirea la o situație de normalitate. Dacă Comisia Europeană cumva crede că e bine tot ceea ce s-a întâmplat până acum și România trebuie să rămână cu un sistem de Justiție care se bazează pe practicile staliniste, comuniste, dar nu cred că Comisia vrea așa ceva. Cred că e foarte bine că stăm acum și discutăm pentru ca experții Comisiei să poată să ia cunoștință de toate aceste aspecte pe care noi le discutăm în România. Sunt la ordinea de zi în dezbaterea publică și par să fi scăpat atenției și vigilenței experților de la Comisie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat luni, la București, că de când Comisia Europeană a publicat raportul MCV nu a văzut niciun progres, spunând că este nevoie de o comisie mixtă de experți pentru prevederile din Mecanismul de Cooperare și Verificare.