Liviu Dragnea declară război monedei euro: Toate contractele să fie semnate în lei

Liviu Dragnea a anunțat că are în vedere un proiect de lege care să introducă o prevedere pentru ca în vezi tot »

Pește STRICAT în hypermarketuri – Liviu Dragnea a luat foc: ‘Au mers la amendă de 200.000 lei. E nimic pentru un lanț uriaș de magazine’

Liviu Dragnea a declarat că amenzile aplicate de ANPC din cauza neregulilor descoperite la peștele de import care s-au ridicat vezi tot »

Bani de la stat! Românii care vor primi ajutoare de urgenţă

Guvernul a aprobat joi acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 de lei pentru 107 familii şi persoane vezi tot »

Liviu Dragnea, nemulțumit de activitatea ANAF: ‘Merg ca pisicuții la multinaționale, ministrul de Finanțe să facă o analiză’

Liderul PSD Liviu Dragnea îi cere ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici să facă o analiză clară cu privire la Agenția vezi tot »

Dăncilă aduce vești grozave pentru cei care vor să-și cumpere o casă

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că Guvernul discută, în prima lectură, proiectul „O familie, o casă”, “o variantă mai aproape de vezi tot »

 

Tăriceanu îi dă replica lui Timmermans: ‘Reformele în Justiție sunt pentru revenirea la normalitate’

tariceanu calin

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți,la Palamanet, după ce prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans a spus că nu a văzut progrese după publicarea ultimului raport MCV,că România a făcut foarte mult și că reformele din Justiție sunt clar îndreptate pentru revenirea la o situație de normalitate.

“Domnul Timmermans își pune problema în mod logic care este răspunsul României la observațiile din raportul MCV. Dacă observațiile din raport ar fi for perfecte, îmi pun întrebarea logic de ce acum ar mai fi nevoie să se facă o echipă mixtă de lucru pe acest document. Comisia știa de toate derapaje grave care s-au petrecut în Justiție în ultimii ani? (…) Nouă ni se recomandă să nu facem pași înapoi în combaterea corupției. Sunt de acord, combaterea corupției trebuie să rămână un element central de preocupare pentru instituții. Eu cred că a făcut foarte mult România pentru că reformele în Justiție sunt clar îndreptate pentru revenirea la o situație de normalitate. Dacă Comisia Europeană cumva crede că e bine tot ceea ce s-a întâmplat până acum și România trebuie să rămână cu un sistem de Justiție care se bazează pe practicile staliniste, comuniste, dar nu cred că Comisia vrea așa ceva. Cred că e foarte bine că stăm acum și discutăm pentru ca experții Comisiei să poată să ia cunoștință de toate aceste aspecte pe care noi le discutăm în România. Sunt la ordinea de zi în dezbaterea publică și par să fi scăpat atenției și vigilenței experților de la Comisie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat luni, la București, că de când Comisia Europeană a publicat raportul MCV nu a văzut niciun progres, spunând că este nevoie de o comisie mixtă de experți pentru prevederile din Mecanismul de Cooperare și Verificare.