Leul se apreciază în fața euro! Francul elveţian, la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,7231 lei/euro, în scădere cu 0,18% faţă vezi tot »

Rupere de nori în 25 de județe – Meteorologii au emis COD GALBEN de ploi torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii valabil în 25 de judeţe vezi tot »

CCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate modifica. vezi tot »

ROBOR, trend descendent – La cât a ajuns indicele, conform BNR

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la vezi tot »

Reacția lui Mircea Geoană la anunțul NATO: E o provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței

Mircea Geoană a declarat că este mândru să fie desemnat în funcția de adjunct al secretarului general al NATO și vezi tot »

 

Teodorovici îl ia peste picior pe Iohannis: ‘Dacă a identificat și banii, foarte bine’

sursa: adevărul.ro

Eugen Teodorovici a reacționat la declarațiile lui Klaus Iohannis potrivit cărora referendumul de revizuire a Constituției poate fi organizat în același timp cu prezidențialele și a spus că trebuie identificate fondurile necesare demersului, mai ales pentru banii nu sunt prevăzuți în buget.

„Dacă domnul președinte a identificat și banii necesari pentru referendum, foarte bine. Va trebui făcut, dar nu se spune când. Oamenii au votat, foarte bine, facem acest lucru, dar când anume nu cred că se spune. Și dacă se dorește acest lucru trebuie să ne spună cine dorește acest lucru și de unde se iau banii pentru referendum, pentru că banii nu sunt prevăzuți pentru bugetul de anul acesta”, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, conform Mediafax.

Reacția președintelui executiv al PSD, Eugen Teodorovici, vine după ce Klaus Iohannis a declarat că referendumul de revizuire a Constituției, pentru a pune în aplicare rezultatele referendumului din 26 mai, poate fi organizat în același timp cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

„Se poate organiza anul viitor, de ce nu? Am înțeles cu totții că astfel de practici nu sunt benefice democrației. Dacă decidem că se face un referendum și este normal să facem acest lucru, îl facem în altă perioadă decât îl facem, nu știu, la un anumit tip de alegeri, că sunt locale sau prezidențiale sau de altă natură. Trebuie să fim corecți față de noi și să acționăm în consecință. Știm foarte bine care ar fi fost dorința și am văzut clar și efectul”, a mai spus Teodorovici. 

Totodată, PSD a anunțat, miercuri, că vrea ca referendumul pentru revizuirea Constituției, de punere în aplicare rezultatele referendumului pe justiție, să fe organizat mai devreme decât a anunțat șeful statuui. Partidul de guvernare spune că data va fi stabilită după deschiderea noii sesiuni parlamentare.