Regizorul Cristi Puiu: Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite! Abuzurile trebuie amendate la vot!

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, “Malmkrog”, că este “inuman” ca vezi tot »

Marcel Ciolacu pregătește moțiunea de cenzură: PSD acuză 6 erori care ar fi agravat criza generată de COVID-19

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a transmis duminică, după lansarea Cărții Negre a Guvernării PNL, că după izbucnirea epidemiei de coronavirus, guvernanții vezi tot »

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Primele mijloace moderne vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu conduce detașat în sondaje

Conform cotidianul.ro, Lia Olguța Vasilescu conduce în topul preferințelor electoratului cu 49%. Pe locul doi e Antonie Solomon cu 20%, vezi tot »

Cosmin Vasile, propunerea PSD Dolj la Consiliul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județen Dolj. ” Vă mulțumesc pentru vezi tot »

 

Transport de calitate in Craiova – proiectul Olguței Vasilescu

rat

Modernizarea transportului în comun din Craiova a fost întotdeauna o prioritate pentru mine și pentru administratia PSD.
Deși în 2012, când am preluat mandatul de primar, am găsit o regie falimentară, cu datorii de peste 400 de miliarde către ANAF, BRD și diverși furnizori și un parc auto care nu corespundea cerințelor călătorilor, am reușit împreună cu conducerea RAT Craiova să achiziționăm, din 2012 și până în prezent, 67 de autobuze noi.
De asemenea, calea de rulare a tramvaiului pe tronsonul Craiovița Nouă – Shell a fost reabilitată.
Au fost scrise proiecte în valoare de peste 80 de milioane de euro care au fost sau urmează a fi implementate: achiziția a 17 tramvaie noi, achiziția din fonduri nerambursabile a 46 de autobuze electrice, 46 de stații de încărcare lentă și a 11 stații de încărcare rapidă, în valoare a peste 28 de milioane de euro, reabilitarea celor 2 tronsoane nereabilitate de rulare a tramvaielor (zona Henry Ford si tronsonul Craiovița Nouă – Izvorul Rece), reabilitarea și modernizarea autobazei, reabilitarea și modernizarea depoului de tramvaie.
Un alt proiect cu finantare din fondurile proprii RAT Craiova este construirea/modernizarea a peste 60 de stații de așteptare, atât pentru transportul public cu tramvaiul cât și cu autobuzul.
De asemenea, Craiova a fost primul oraș din țară care a implementat aplicația on-line de cumpărare a biletelor de transport, aplicație care oferă și informații în timp real despre traseul mijloacelor de transport în comun. A mai fost implementat sistemul de achiziționare a tichetelor de călătorie contactless, direct din mijlocul de transport sau din aplicație, a declarat Lia Olguța Vasilescu.