Veste URIAȘĂ pentru persoanele cu dizabilități – Ce proiect va aproba premierul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi aprobat un proiect privind realizarea unei vezi tot »

Guvernul va aproba aproape milioane lei pentru sistemul electronic al Registrului Comerțului

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va aproba, printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare implementării sistemului electronic integrat al vezi tot »

Vești BUNE de la Guvern: ‘Economia României înregistrează o evoluție peste așteptări’. Anunțul făcut de premier

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că România a înregistrat o creștere a PIB de 4,8% față de aceeași perioadă vezi tot »

Dăncilă, după discuția avută cu șeful Comisiei Europene: Transporturile, energia sau mediul – de interes pentru România privind portofoliul viitorului comisarului european

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles cu preşedintele ales al vezi tot »

Olguța Vasilescu, ironii ACIDE la adresa PNL: Păi, zic să îi votați masiv! Că vă promit doar de-ale «bune»… Ce o să-l mai plângeți pe Băsescu!

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a ironizat PNL, pe fondul propunerii ca bugetarii să renunțe la vouchere, sporuri și pensii vezi tot »

 

Tudorel Toader, despre demisie după întâlnirea cu Dăncilă: Până la finalul programului vă voi comunica

tudorel_toader

Tudorel Toader a declarat după întâlnirea de joi dimineață cu Viorica Dăncilă, că a luat act de decizia premierului de a trimite la Cotroceni decizia de revocare a acestuia din funcție. Toader a mai spus că va reflecta cu privire la demisie și va da un răspuns joi, până la finalul programului.

„Eu vreau să spun că am avut relații foarte bune cu fiecare dintre cei trei permieri din guvernele carora am făcut parte. (….) Vă asigur de faptul că și după incetarea ministeriatului, relatiile dintre mine si domnia sa vor fi neafectate. Spuneam dimineață că aseară a rămas să ne vedem la 9.30 și să discutăm despre variantele de încetare a mandatului. A confirmat că aseară a dat drumul la adresele către președintele republiciii, undeva spre orele 21. Prin urmare, discuția care a existat a fost absolut corectă, în limitele în care eu știam”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Potrivit acestuia premierului a mai menționat, în discuția cu Toader, nevoia de a fi asigurată continuitatea activității la Ministerul Justiției.

„Eu v-am spus că nu orice funcționar, demnitar nu poate să închidă biroul: am auzit că mă remaniază, plec. Până vine noul ministru, cine girează? Voi rămâne la minister până la momentul în care în Monitorul oficial apare numele, prenumele noului ministru. Îl voi aștepta, îi voi preda sigiliul și la gara, adică la Iași. (…) Am luat act de decizia doamnei prim-ministru de a trimite la Cotroceni decizia de revocare din funcția de ministru. (…) Eu o voi respecta”, a mai spus Toader.

Ministrul a precizat că a informat-o pe Dăncilă că în privința demisiei va reflecta și, joi, până la finalul programului, va da un răspuns.

„Voi reflecta și până la sfârșitul programului, voi trimite în scris cu nume și prenume demisia. Până la finalul programului voi comunica decizia pe care am luat-o”, a spus Toader.