Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Tupeu incredibil al penalei Monica Macovei: A încercat să plaseze vinovăția pe motociclist în accidentul prin care l-a nenorocit pe bărbat

EP-080211B_PLENARY_2

Din dosarul care a fost trimis în instanță, în cazul fostului ministru al Justiței, privind producerea accidentul din Mangalia, de acum un an, în care Monica Macovei a intrat pe contrasens și a lovit un motociclist, reiese că expertiza este clar împotriva ei.

Expertul care a realizat-o a stabilit că, în momentul accidentului, mașină condusă de Monica Macovei avea o viteză de 115 km/h, iar valoarea vitezei de impact a fost undeva la 73 km/h. Mai mult, în raportul de expertiză se arată și că această putea evita accidentul, în timp ce motociclistul nu putea nici să îl evite și nici să îl prevină, având în vedere situația dată”, potrivit Realitatea.net.

Foarte importantă este și mărturia Monicăi Macovei pentru că imediat ce a fost audiată de anchetatori, fostul ministru a încercat să plaseze vinovăția la motociclist. Această spunea că el circula foarte aproape de liniile despărțitoare ale drumului, pe de o parte, iar pe de altă parte, ea menționa că persoana care conducea motocicletă se deplasa cu viteză foarte mare.

Fostul ministru al Justiției urmează să ajungă în fața magistraților, după ce a fost acuzat de vătămare corporală din culpă.

Macovei a încercat să încheie un acord prin care își recunoaște vinovăția, însă fără succes

„La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 C.p”, au transmis reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Sursa citată menţionează că, la data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalai şi “din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”.