Liviu Dragnea declară război monedei euro: Toate contractele să fie semnate în lei

Liviu Dragnea a anunțat că are în vedere un proiect de lege care să introducă o prevedere pentru ca în vezi tot »

Pește STRICAT în hypermarketuri – Liviu Dragnea a luat foc: ‘Au mers la amendă de 200.000 lei. E nimic pentru un lanț uriaș de magazine’

Liviu Dragnea a declarat că amenzile aplicate de ANPC din cauza neregulilor descoperite la peștele de import care s-au ridicat vezi tot »

Bani de la stat! Românii care vor primi ajutoare de urgenţă

Guvernul a aprobat joi acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 de lei pentru 107 familii şi persoane vezi tot »

Liviu Dragnea, nemulțumit de activitatea ANAF: ‘Merg ca pisicuții la multinaționale, ministrul de Finanțe să facă o analiză’

Liderul PSD Liviu Dragnea îi cere ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici să facă o analiză clară cu privire la Agenția vezi tot »

Dăncilă aduce vești grozave pentru cei care vor să-și cumpere o casă

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că Guvernul discută, în prima lectură, proiectul „O familie, o casă”, “o variantă mai aproape de vezi tot »

 

ULTIMA ORĂ Angela Merkel i-a cerut lui Klaus Iohannis să ÎMPIEDICE mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

angela klauss

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să blocheze planul Guvernului de la Bucureşti de a transfera sediul Ambasadei în Israel din oraşul Tel Aviv la Ierusalim, afirmă surse occidentale citate de presa israeliană.

”În încercarea de a opri guvernul României de a reloca ambasada sa la Ierusalim, cancelarul german Angela Merkel l-a convocat pe președintele României, Klaus Iohannis, în aprilie, îndemnându-l să oprească decizia Bucureștiului pentru a-și muta ambasada în capitala Israelului.”, titrează The Jerusalem Post.

O sursă occidentală a spus pentru The Jerusalem Post că Merkel a făcut lobby pe lângă președintele României pentru a pune capăt relocării ambasadei sale la Ierusalim. Se spune că Merkel a vorbit cu mai mulți politicieni europeni pentru a face o campanie de blocare a relocării ambasadelor europene la Ierusalim.

”Președintele Camerei Deputaților din România și membru al partidului de guvernământ, social-democratul Liviu Dragnea, a declarat, în aprilie, la postul de televiziune Antena 3 că “guvernul a adoptat un memorandum prin care s-a decis începerea procedurii de mutare efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.”, mai scrie sursa citată.

Un purtător de cuvânt al MAE român a răspuns, printr-un e-mail, celor de la The Jerusalem Post: „ În ceea ce privește întrebarea dvs., Ministerul Afacerilor Externe nu poate comenta presupusele discuții între Angela Merkel și președintele român. Vă sfătuim să contactați Administrația Prezidențială dacă aveți nevoie de informații suplimentare.”

Însă, Administrația Prezidențială nu a răspuns, până acum, la întrebarea The Jerusalem Post.

O purtătoare de cuvânt a administrației Merkel a răspuns, joi, pentru The Jerusalem Post: „Nu putem da detalii despre discuțiile confidențiale.“