Viorica Dăncilă bifează succesul PNDL1 și PNDL 2: ‘Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie’

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus luni primarilor prezenți la reuniunea ACoR, că prin implementarea programelor PNDL 1 și PNDL 2 vezi tot »

ANPC, fără milă – Amenzi uriașe la marile lanţuri de hypermarketuri din Oltenia

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat 42 de amenzi, în valoare de 468.000 lei şi 12 avertismente vezi tot »

Săptămână de FOC în PSD! Liviu Dragnea a convocat CEx – Se caută înlocuitori pentru Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Această ședință va avea loc, marți, de la vezi tot »

SURPRIZĂ – Cine va reprezenta România la Eurovision

Piesa ”On a Sunday”, cântată de Ester Peony, a câștigat selecția națională pentru a reprezenta România la concursul Eurovision care vezi tot »

Ion Cristoiu: Ura, motorul campaniei. Olguţa Vasilescu, singura care poate să spună „Şo, pe Iohannis!”

Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că în acest an campania electorală se va axa pe emoţii, care vor ilustra o chestiune vezi tot »

 

ULTIMA ORĂ Angela Merkel i-a cerut lui Klaus Iohannis să ÎMPIEDICE mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

angela klauss

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să blocheze planul Guvernului de la Bucureşti de a transfera sediul Ambasadei în Israel din oraşul Tel Aviv la Ierusalim, afirmă surse occidentale citate de presa israeliană.

”În încercarea de a opri guvernul României de a reloca ambasada sa la Ierusalim, cancelarul german Angela Merkel l-a convocat pe președintele României, Klaus Iohannis, în aprilie, îndemnându-l să oprească decizia Bucureștiului pentru a-și muta ambasada în capitala Israelului.”, titrează The Jerusalem Post.

O sursă occidentală a spus pentru The Jerusalem Post că Merkel a făcut lobby pe lângă președintele României pentru a pune capăt relocării ambasadei sale la Ierusalim. Se spune că Merkel a vorbit cu mai mulți politicieni europeni pentru a face o campanie de blocare a relocării ambasadelor europene la Ierusalim.

”Președintele Camerei Deputaților din România și membru al partidului de guvernământ, social-democratul Liviu Dragnea, a declarat, în aprilie, la postul de televiziune Antena 3 că “guvernul a adoptat un memorandum prin care s-a decis începerea procedurii de mutare efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.”, mai scrie sursa citată.

Un purtător de cuvânt al MAE român a răspuns, printr-un e-mail, celor de la The Jerusalem Post: „ În ceea ce privește întrebarea dvs., Ministerul Afacerilor Externe nu poate comenta presupusele discuții între Angela Merkel și președintele român. Vă sfătuim să contactați Administrația Prezidențială dacă aveți nevoie de informații suplimentare.”

Însă, Administrația Prezidențială nu a răspuns, până acum, la întrebarea The Jerusalem Post.

O purtătoare de cuvânt a administrației Merkel a răspuns, joi, pentru The Jerusalem Post: „Nu putem da detalii despre discuțiile confidențiale.“