Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Un ciclon polar lovește în plin România: cât va dura episodul de iarnă grea. Va fi un ger de crapă pietrele

ger-1024x641-1

Meteorologul Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a explicat faptul că un vortex polar lovește România, iar în primele zile ale acestei săptămâni vom avea parte de temperaturi extrem de scăzute. De asemenea, meteorologii au emis avertizare de ninsori pentru întreaga țară.

“Pare surprinzător după temperaturile pe care le-am înregistrat în ultimele zile, cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată, dar vom avea un episod autentic de iarnă.

Va fi unul de scurtă durată, dacă ne raportăm la ninsori și va fi mai intens pe jumătatea de est a teritoriului, pentru că această masă de aer polar va pătrunde treptat și va aborda la început zona Moldovei, astfel încât în jumătatea de nord a Moldovei temperaturile vor scădea semnificativ, iar precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare în această seară, la noapte și mâine.

Se va depune strat de zăpadă undeva în jur a 10-15 centimetri și pe măsură ce această masă de aer va avansa, pe jumătatea de est a teritoriului, va determina pe de o parte depuneri de polei, pentru că se va asocia într-o primă fază cu precipitații în formă lichidă.

De asemenea, va determina și o scădere a valorilor termice în toate regiunile, iar precipitațiile care vor fi în celelalte regiuni, pentru că vor fi atât astăzi, cât și mâine, vor fi sub formă de ploaie astăzi, dar cu transformare mâine după-amiază, mâine noapte, mai ales în ninsoare, astfel încât vor mai fi depuneri de polei și în celelalte zone.

Mai mult decât atât, în jumătatea de est a teritoriului, fenomenele vor fi mai intense, pentru că și vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 55-70 km/h, astfel încât acolo unde se va asocia cu ninsoarea, va determina viscol și vizibilitate redusă.

Vorbind de o scădere a valorilor termice, acestea vor deveni preponderent negative pe parcursul zilei de marți. Temperaturi maxime vor fi, foarte probabil de la -10 -9 grade în nordul Moldovei, la cel mult 0-1 grad în regiunile vestice.

Temperaturile minime vor fi negative în toată țara și vor caracteriza chiar o vreme geroasă în nordul, centrul și estul teritoriului, în mod deosebit în noaptea de luni spre marți, foarte probabil să coboare spre -18 -20 de grade în depresiuni.

Şi în zona Capitalei la fel, vorbim de o vreme în răcire semnificativă.

Dacă astăzi, chiar dacă vremea este închisă în Capitală, vom mai înregistra valori termice de 10-11 grade, acestea vor scădea treptat, astfel încât marți ne așteptăm în Capitală la o maximă ușor negativă, de -2 spre -1 grad, iar minima de marţi spre miercuri foarte probabil să coboare spre -10 grade la periferia Capitalei.

De asemenea, precipitațiile, astăzi în formă lichidă, se vor transforma pe parcursul zilei de mâine, atât cât vor mai apărea, în lapoviță și ninsoare și în zona Capitalei”, a spus meteorologul Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.