Volodimir Zelenski le-a dat ordin liderilor G7: Data până la care trebuie să se încheie războiul rus în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat luni pe liderii G7, reuniţi într-un summit în Germania, ”să facă maximum” pentru a vezi tot »

Suspans prelungit până în toamnă pentru Darius Vâlcov – Iccj repune pe rol mega-dosarul de corupție în loc să decidă dacă se continuă sau nu judecata

Instanța supremă a amânat, repus, luni pe rol dosarul de mare corupție în care sunt analizate apelurile DNA și ale vezi tot »

Prințul Paul al României a fost prins la Paris

Prințul Paul al României a fost prins în Paris. Acesta fugise din țară de aproape  doi ani de zile, după vezi tot »

România Educată s-a prăpădit la Evaluarea Națională

Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în vezi tot »

Guvernul va compensa prețul la carburanti pentru trei luni

Guvernul va lua o decizie joi cum va face cu scăderea prețurilor la combustibil, iar decizia va fi anunțată după vezi tot »

 

Un colţ din Trafalgar Square se va numi, începând de luni, “Faţa Luncii Square”

 După ce la Craiova, esplanada Teatrului Marin Sorescu a căpătat denumirea de William Shakespeare, englezii au considerat de cuviinţă să îşi arate reciprocitatea faţă de craioveni. Astfel, un colţ din cea mai cunoscută piaţă din Londra, Trafalgar, se va numi “Faţa Luncii Square”.

“Sunt foarte mulţi cetăţeni craioveni care locuiesc în Londra. Dânşii au şi maşini cu volan pe partea dreaptă, era un lucru normal să dăm această denumire unei zone din Trafalgar Square. Acolo dânşii se pot lupta cu săbiile, se pot cabla ilegal la curent, va fi un fel de zonă liberă”, a explicat un oficial londonez.

Festivitatea de inaugurare a fost amânată după ce în noaptea de dinaintea dezvelirii plăcii omagiale, aceasta a fost furată.

 

www.craiovaniuz.ro