INS anunță PRIMELE sectoare economice care intră în DECLIN accelerat: urmează concedieri

Managerii români estimează pentru următoarele trei luni o scădere a activităţii şi a numărului de salariaţi în construcţii şi servicii vezi tot »

Florian Bodog SEMNALEAZĂ o situație GRAVĂ: Contacții cazurilor de COVID nu pot vota nici la urna mobilă; nu au bază legală

Contacții cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 nu vor putea merge la vot, fiind în izolare, dar nu au nici bază legală vezi tot »

Olguţa Vasilescu: Organizaţia Pro România Craiova a trecut la PSD

Olguţa Vasilescu, primarul PSD al Craiovei, anunţă că echipa Pro România Craiova a trecut la PSD. “Organizaţia Pro România Craiova, vezi tot »

Alexandru Rafila explică când se va finaliza pandemia, după ce apare vaccinul împotriva Covid-19

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că nu toate țările vor scăpa în același timp de pandemia de Covid-19, în ciuda vezi tot »

Marcel Ciolacu joacă tare: Iohannis va avea surprize din partea românilor! PSD nu se pregătește de opoziție

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că președintele Klaus Iohannis își face planurile greșit pentru că va avea surprize mari la vezi tot »

 

Un deţinut de la Penitenciarul Craiova-Pelendava care fusese confirmat cu Covid-19 a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

penitenciar jilava - detinuti

Un deţinut de la Penitenciarul Craiova-Pelendava care fusese confirmat cu Covid-19 a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, acesta având şi alte afecţiuni medicale şi cronice. Penitenciarul anunţase săptămâna trecută co 47 de deţinuţi fuseseră confirmaţi cu Covid-19.

Penitenciarul Craiova-Pelendava a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că pe data de 11 noiembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a survenit decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Craiova-Pelendava.

“Persoana privată de libertate, vârstincă, cunoscută cu o serie de afecţiuni medicale cronice şi periodic internată în unităţi spitaliceşti ale sistemului penitenciar sau publice, a fost prezentată la unitatea sanitară, pentru consult de specialitate, în data de 5 noiembrie. Conform procedurilor, s-a efectuat testul pentru SARS-CoV-2, primul rezultat fiind neconcludent. Testul ulterior a relevat un rezultat pozitiv. Conform certificatului medical constatator al decesului, printre cauzele decesului se numără şi boala Covid-19, alături de alte stări morbide importante”, se arată în comunicatul penitenciarului.

Administraţia Penitenciarului Craiova-Pelendava, prin respectarea Planului de măsuri aplicabil la nivelul sistemului penitenciar a procedat, ulterior confirmării rezultatului pozitiv, la izolarea medicală şi testarea specifică a efectivului cazat în aceeaşi cameră de deţinere cu persoana confirmată Covid-19, rezultatele obţinute, pozitive, fiind comunicate pe data de 11 noiembrie.

Penitenciarul anunţase atunci că 47 de deţinuţi din aceeaşi secţie de deţinere au fost confirmaţi cu Covid-19. Starea de sănătate a persoanelor private de libertate în cauză este bună, tratamentul specific fiindu-le acordat în penitenciare-spital, a precizat sursa citată.