ALERTĂ – Fostul șef ANAF Sorin Blejnar, condamnat la ani grei de închisoare. Decizia este definitivă

Magistrații Tribunalului București l-au condamnat, joi, pe fostul șef ANAF, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul în vezi tot »

Olguța Vasilescu, apel la toate curțile de apel din țară – Legea salarizării să fie respectată

Ministerul Muncii și Justiției Sociale atrage, din nou, atenția, curților de apel din țară, că interpretează și aplică în mod vezi tot »

Klaus Iohannis, absent în prima zi a Consiliului European de la Bruxelles pentru o vizită la Pompei

Președintele Klaus Iohannis a lipsit miercuri seară la ședința informală a Consiliului European de la Bruxelles, unde s-a discutat despre Brexit, vezi tot »

Vești BUNE – Viorica Dăncilă anunță construcția unui spital regional cu 1.000 de paturi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, că președintele Turciei, Recep Erdogan, și-a prezentat interesul pentru construcția unui spital regional vezi tot »

Viorica Dăncilă anunță anchetă, după ce se va întoarce în țară: ‘Astfel de lucruri să nu se mai întâmple’

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, că va dispune efectuarea unui control la spitalul din Călărași, unde a fost vezi tot »

 

Utilizatorii site-ului Aeroportului Craiova au minat monede virtuale fără ştirea lor

aeroport site

Site-ul Aeroportului din Craiova a fost atacat de hackeri de trei ori de începutul acestui an. Reprezentanţii instituţiei spun că vor remedia problema în cel mai scurt timp.

El s-a folosit de clienţii săi pentru a mina monede virtuale, fără ştirea acestora. „Am înţeles că am avut trei atacuri în 2018. Astăzi cu siguranţă o să înlăturăm povestea de site şi trebuie să facem într-un fel să nu mai fie astfel de probleme. Site-ul Aeroportului din Craiova a mai fost atacat şi în trecut“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova.  

Informaţia că pe site-ul Aeroportului din Craiova este instalat un script care minează criptomonede fără ştirea utilizatorilor a fost făcută publică de administratorii site-ului start-up.ro, care descriu în articol şi mecanismul prin care funcţionează scriptul, precum şi metodele de a scăpa de o eventuală infectare a computerului personal.
 
„Site-ul aeroportului Craiova (aeroportcraiova.ro) are un script activ care se foloseşte de CoinHive pentru a mina criptomonede. Odată accesat, site-ul blochează practic computerul, folosind procesorul la capacitate maximă“, se arată în articolul citat de adevarul.ro.
 
Şi pagina live.antena3.ro s-a folosit de resursele de sistem ale utilizatorilor, fără ştirea acestora, pentru a mina monede virtuale.Reprezentanţii Antenei 3 au emis un comunicat oficial prin care declară că sunt victimele unui atac informatic.