Simona Halep, victorie senzațională la Australian Open în fața lui Osaka

Simona Halep, locul I WTA, şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open, calificarea în sferturile de finală, după vezi tot »

Cu ce se va ocupa Mihai Tudose, după ce a plecat de la Palatul Victoria

Fostul premier Mihai Tudose va prelua o altă „însărcinare politică”, probabil în Parlament, a declarat duminică seară primarul Capitalei, Gabriela vezi tot »

O vedetă pleacă de la PRO TV. Care este motivul pentru care şi-a dat demisia

Actorul Dragoş Bucur şi-a dat demisia de la „Visuri la cheie”,  după trei sezone. Acesta şi-a motivat plecarea prin faptul vezi tot »

Alertă METEO – Opt judeţe sunt din această dimineaţă sub cod galben de vânt şi ninsori

Opt judeţe se află din această dimineaţă sub cod galben de vânt şi ninsori, avertizarea fiind valabilă până la ora vezi tot »

Zi DECISIVĂ – PSD decide azi miniștrii Guvernului Dăncilă. Cine pleacă, cine se întoarce

Comitetul Executiv Naţional al PSD urmează să se întrunească luni pentru a discuta componenţa viitorului guvern, care va avea aceeaşi vezi tot »

 

Utilizatorii site-ului Aeroportului Craiova au minat monede virtuale fără ştirea lor

aeroport site

Site-ul Aeroportului din Craiova a fost atacat de hackeri de trei ori de începutul acestui an. Reprezentanţii instituţiei spun că vor remedia problema în cel mai scurt timp.

El s-a folosit de clienţii săi pentru a mina monede virtuale, fără ştirea acestora. „Am înţeles că am avut trei atacuri în 2018. Astăzi cu siguranţă o să înlăturăm povestea de site şi trebuie să facem într-un fel să nu mai fie astfel de probleme. Site-ul Aeroportului din Craiova a mai fost atacat şi în trecut“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova.  

Informaţia că pe site-ul Aeroportului din Craiova este instalat un script care minează criptomonede fără ştirea utilizatorilor a fost făcută publică de administratorii site-ului start-up.ro, care descriu în articol şi mecanismul prin care funcţionează scriptul, precum şi metodele de a scăpa de o eventuală infectare a computerului personal.
 
„Site-ul aeroportului Craiova (aeroportcraiova.ro) are un script activ care se foloseşte de CoinHive pentru a mina criptomonede. Odată accesat, site-ul blochează practic computerul, folosind procesorul la capacitate maximă“, se arată în articolul citat de adevarul.ro.
 
Şi pagina live.antena3.ro s-a folosit de resursele de sistem ale utilizatorilor, fără ştirea acestora, pentru a mina monede virtuale.Reprezentanţii Antenei 3 au emis un comunicat oficial prin care declară că sunt victimele unui atac informatic.