Mircea Geoană cere PNL și PSD să nu îi mai folosească numele în negocieri: „Până ieri îl înjurai și acum devine fost coleg de-al nostru?”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu intenționează să se întoarcă într-un partid politic și că ar prefera să vezi tot »

Mircea Geoană, aflat la Washington, dezvăluie principalele teme de la Summitul NATO: „Suntem gata cu lecțiile. Am negociat totul”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat la Washington pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, a făcut anunțuri de ultimă oră, luni seara, la vezi tot »

Cum se modifică OUG 84: Poliția va putea să rețină permisul șoferului care refuză testul anti-drog doar 72 de ore

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism vezi tot »

29 de piloți și copiloți s-au îmbolnăvit în aceeași zi. Epidemie de salarii mici la TAROM

Piloții TAROM au salariile la jumătate față de cei de la Wizz Air, iar sindicatele din cadrul companiei negociază de vezi tot »

Geoană, despre vizita premierului maghiar la Moscova: „Ce a făcut Orban nu angajează NATO. Nu are girul aliaților”

Aflat la Washington, pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN vezi tot »

 

Valentin Mihăilă este cel mai rapid jucător de la Euro 2024: L-a depășit pe Mbappe

valentin-mihaila-3_size6

Cristiano Ronaldo a avut cele mai multe tentative de a marca, iar gazdele din Germania și-au fructificat cel mai bine ocaziile în prima rundă a meciurilor din grupe la Campionatul European, în timp ce Valentin Mihăilă fost cel mai rapid pe gazon până acum.

Ronaldo nu a reușit să înscrie din cele trei șuturi pe care le-a executat marți în victoria Portugaliei cu 2-1 în fața Cehiei și este unul dintre cei patru jucători care au avut cinci tentative de a marca, în total, alături de francezul Marcus Thuram, georgianul Georges Mikautadze și danezul Christian Eriksen.

Până acum, a fost un turneu al golurilor timpurii și târzii – cu șase dintre cele 34 de goluri marcate în primele 15 minute și 14 în prima jumătate de oră. La capătul zilei de marți se marcaseră deja patru goluri în minutele suplimentare de joc.

Cu o medie consistentă de 2,84 goluri pe meci, adică unul la fiecare 32 de minute, doar cinci dintre cele 24 de echipe nu au reușit să înscrie în meciurile de deschidere.

Albanezul Nedim Bajrami a marcat cel mai rapid gol din istoria Euro după 23 de secunde împotriva Italiei, deși echipa sa a sfârșit prin a pierde cu 2-1.

Portugalia conduce la timpul de posesie a mingii, cu 69%, în timp ce gazdele din Germania au fost la fel de dominante, cu 68%, în victoria cu 5-1 în fața Scoției.

Germanii au cea mai bună acuratețe a pasei, cu 94%, conduși de mijlocașul lor ofensiv Jamal Musiala, în vârstă de 21 de ani, care a finalizat 100% din cele 33 de pase către coechipierii săi.

Serbia a efectuat cele mai multe deposedări prin alunecare, 20, în meciul pierdut cu 1-0 în fața Angliei, cifră egalată de Turcia în victoria zdrobitoare cu 3-1 în fața Georgiei.

Doi jucători au reușit câte două pase de gol în prima rundă. Atacantul român Dennis Man în victoria cu 3-0 în fața Ucrainei și, poate mai surprinzător, fundașul olandez Nathan Ake, în victoria cu 2-1 în fața Poloniei.

Turcia a avut cele mai multe șuturi la poartă ca echipă, cu 22, unul mai mult decât Olanda, și a avut, de asemenea, cel mai mare coeficient de posibile goluri (xG) – o măsură a cât de promițătoare au fost șansele lor – cu 2,62.

Cea mai eficientă echipă a fost Germania, care a marcat de cinci ori, cu un xG de 2,04, iar cea mai risipitoare a fost Croația, care nu a marcat în fața Spaniei în înfrângerea cu 3-0, în ciuda unui xG de 2,27.

Portarul ceh Jindrich Stanek a fost cel mai ocupat între buturi, cu șapte parade, cu una mai mult decât Bart Verbruggen, de la Olanda.

Patru jucători au fost cronometrați alergând cu peste 35 de kilometri pe oră, cel mai rapid fiind mijlocașul român Valentin Mihăilă (35,9km/h).

După el s-au clasat belgianul Jeremy Doku (35,3), danezul Rasmus Hojlund (35,3) și căpitanul Franței, Kylian Mbappe (35,2).

Niciun jucător nu a acoperit o suprafață mai mare de teren decât mijlocașul sârb Sergej Milinkovic-Savic, care a alergat 13,9 kilometri împotriva Angliei.