Simona Halep a câștigat dramatic finala turneului din Dubai

Simona Halep a câștigat sâmbătă seara, în Dubai, primul său turneu din acest an. A învins-o pe jucătoarea din Kazakhstan vezi tot »

Radu Preda a depus proiectul de lege la Senat: La localele din 2020 nu pot candida persoane pentru care ANI a decis conflict de interese

Liderul senatorilor PSD Radu Preda a depus la Senat un proiect de lege care prevede că la scrutinul pentru localele vezi tot »

PSD, atac în rafală la Cîțu înainte de votul din Parlament: Se mai miră cineva?

Social-democrații au precizat, pe pagina de Facebook a PSD, că atunci când ministrul de Finanțe Florin Cîțu face „dezmăț” în vezi tot »

S-a rupt lanțul de iubire – Dan Barna îl ia de guler pe Iohannis: ‘Numirea unor șefi de parchete fără avizul CSM e o greșeală greu de explicat și dezamăgitoare’

Dan Barna, preşedintele USR, critică dur decizia preşedintelui Iohannis de a semna numirile în fruntea PÎCCJ şi DIICOT, în ciuda vezi tot »

Iohannis sfidează recomandările MCV: Decretele pentru numirea noilor procurori-șefi, semnate de președinte

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor procurori-șefi: Gabriela Scutea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de vezi tot »

 

Vești BUNE de la Guvern: ‘Economia României înregistrează o evoluție peste așteptări’. Anunțul făcut de premier

robor, economie

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că România a înregistrat o creștere a PIB de 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, astfel țara noastră a reușit a doua cea mai mare creșteră economică din UE.

”Vin în continuare vești bune din domeniul economic. Cifrele publicate recent de Institutul Național de Statistică și de Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluție peste așteptări. În primul trimestru al acestui an, țara noastră a înregistrat o creștere a PIB de 4,8% serie ajustată sezonier față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, România a reușit a doua cea mai mare creștere economică din UE. De altfel, trimestrul 2 din 2019 este cel de-al cincilea trimestru în care înregistrăm creștere economică progresivă de peste un procent de la un trimestru la altul. Este rezultatul măsurilor de sprijinire a mediului de afaceri și de impulsionare a investițiilor pe care le-am luat din programul de guvernare”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a adăugat că „în primele șase luni ale acestui an, investițiile străine directe au crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut”.

Totodată, șeful Executivului a susținut că de la începutul anului au fost înregistrate peste 53 de mii de noi locuri de muncă. „În prezent, există peste 6,4 milioane de locuri de muncă active”.