Secretarul general PSD, după lovitura încasată de Iohannis la CCR: ‘O victorie. Președintele statului este obligat să respecte Constituție’

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a catalogat, miercuri, decizia Curții Constituționale drept o victorie pentru Executiv, precizând că premierul oricum vezi tot »

Viorica Dăncilă, după decizia CCR: Iohannis să semneze decretele. Vom merge în Parlament cu o nouă propunere de Guvern

Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să semneze de îndată decretele și să respecte Constituția pe vezi tot »

Iohannis primește o „lovitură” de la CCR – este obligat să revoce miniștrii

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis e obligat să revoce miniștrii demiși vezi tot »

Viorica Dăncilă, discuții cu premierul Poloniei la Palatul Victoria

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe premierul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki, aflat în vizită oficială în vezi tot »

Vești BUNE pentru familiile cu doi sau mai mulți copii – Senatul a adoptat programul Prima Casă

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului “Prima Casă”. Propunerea ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici prevede reducerea cu vezi tot »

 

Vești BUNE de la Guvern: ‘Economia României înregistrează o evoluție peste așteptări’. Anunțul făcut de premier

robor, economie

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că România a înregistrat o creștere a PIB de 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, astfel țara noastră a reușit a doua cea mai mare creșteră economică din UE.

”Vin în continuare vești bune din domeniul economic. Cifrele publicate recent de Institutul Național de Statistică și de Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluție peste așteptări. În primul trimestru al acestui an, țara noastră a înregistrat o creștere a PIB de 4,8% serie ajustată sezonier față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, România a reușit a doua cea mai mare creștere economică din UE. De altfel, trimestrul 2 din 2019 este cel de-al cincilea trimestru în care înregistrăm creștere economică progresivă de peste un procent de la un trimestru la altul. Este rezultatul măsurilor de sprijinire a mediului de afaceri și de impulsionare a investițiilor pe care le-am luat din programul de guvernare”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a adăugat că „în primele șase luni ale acestui an, investițiile străine directe au crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut”.

Totodată, șeful Executivului a susținut că de la începutul anului au fost înregistrate peste 53 de mii de noi locuri de muncă. „În prezent, există peste 6,4 milioane de locuri de muncă active”.